01-05-2005, 04:55
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.02
|
|
האם זה סביר?
זו שאלה שרק אתה תוכל לענות עליה. איננו יודעים האם המחשב הזה הנו Mission Critical לעסק שלך או לא. יצאתי מנקודת הנחה שהמחשב הנו Mission Critical ולכן בחרתי דיסק קשיח מהיר במיוחד (שעולה כפליים מדיסק קשיח מעט איטי ממנו),. אישית, אני חושב שמחשב כזה צריך להיות מצוייד במקסימום זיכרון האפשרי אם אכן משימות הדפסה כבדות עומדות בתור... לכן, שמתי לך 1GB זיכרון מהיר, אבל בהתאם לביצועים אני חושב שאולי כדאי יהיה לחשוב על 2GB זיכרון מהיר...
שים לב שהמארז שנבחר מגיע עם ספק כח שאיננו מתאים למחשב הזה. לכן נבחר ספק כח בנפרד להחליף אותו.
אינני חושב שמסך LCD מתאים לעבודות גראפיקה בכלל. לכן אם אהבת מסך מסויים פשוט תקנה אותו, ואין לזה חשיבות מאיזו חנות, וזו יכולה להיות חנות אחרת מזו שבה אתה קונה את המחשב...
לדוגמא,
בחנות
http://www.logicpc.co.il
שנמצאת למיטב ידיעתי בר"ג ועושה משלוחים. מאחר ולא היו להם את החלקים שרציתי במחיר טוב (במיוחד הספק כח), בניתי את שאר המפרט בחנות http://glob-net.com
החנות הזו גם היא ברחוב הרוא"ה בר"ג (ולפי האתר גם הם מבצעים משלוחים).
כמו שאתה רואה, התקציב שלך למחשב "רציני" איכותי לא מציאותי. עכשיו אתה יכול להחליט על פשרות, כמו זיכרון איטי יותר, דיסק קשיח איטי יותר, מעבד חלש יותר וכו' כדי להביא את עצמך קרוב יותר לתקציב.
לדוגמא, להחליף את הדיסק הקשיח בדיסק קשיח עם נפח כמעט כפול, אך מהירות מעט נמוכה יותר כמו ה WD 120GB JD יביא אותך מ 1050 ש"ח ל 489 ש"ח, ואם תחליט להשאר עם 80GB אז המחיר יורד ל 362 ש"ח...
אפילו יותר טוב, אתה יכול לבנות מערך RAID 0 משני כוננים 80GB ולשלם 720 ש"ח ולקבל מהירות קרובה למהירות שהיתה לך עם הכונן המקורי (אך עם הכפלת תלות הסיכוי לתקלה). מצד שני, אתה יכול לבחור לבנות מערך RAID 1 ואז אם דיסק קשיח כושל המחשב ממשיך לעבוד כרגיל ויש לך זמן לקנות דיסק קשיח חלופי ולשחזר את המערך... במחשב קריטי לעסק זו אולי האפשרות היותר טובה... (כמובן שאם תבנה מערך כזה משני דיסקים מהירים מאוד כמו שהוצעו במפרט המקורי, זה יעלה לך 2100 ש"ח אבל ייתן לך את הייתרון מהירות+ההגנה מכשל...) וכמובן ישנם עוד אפשרויות יותר מסובכות שדורשות יותר כוננים קשיחים. כמובן שאם עלות ה Down time שלך גבוהה יותר מעלות הכוננים הקשיחים (תחשוב במונחים של מינימום יום עבודה מבוזבז בלי המחשב), אז בוודאי שמערך RAID רציני (שכולל מערך RAID 1 מדיסקים קשיחים מהירים, ואם יש צורך בנפח כפול אז לקנות 2 זוגות של כוננים כאלו) הוא הכיוון למרות העלות הגבוהה בקניה.
זיכרון - ע"י בחירה בזיכרון מעט איטי יותר, לדוגמא
תוכל לחסוך יותר מחצי עלות הזיכרון... יכול מאוד להיות שאתה תהיה מבסוט מהמהירות כמו שהיא בלי ללכת לקיצוניות של זכרונות מהירים במיוחד כמו שהצעתי במפרט המקורי (עליך לזכור שאם היית הולך ל"סתם חנות" לקנות מחשב היית מקבל זכרונות איטיים יותר מאלה...).
אולי זה יאפשר לך יותר בקלות לשקול 2GB זיכרון שאולי ייתנו לך ביצועים טובים יותר ע"י מניעת גישה מיותרת לדיסק הקשיח (שהנה האיטית ביותר מבין פעולות הגישה השונות שהמחשב מבצע). הרי אתה יכול לקנות כרגע 1GB, לראות האם המחשב ניגש הרבה לדיסק הקשיח במשימות שיש לך עבורו כרגע (וכשמשימות הדפסה מחכות בתור) ואם צריך לקנות סט נוסף של זכרונות זהים בלי להשקיע ביום הקניה את כל הכסף...
אני מקווה שעכשיו יש לך את כל הנתונים לקניה.
בקיצור, בסוף היום התקציב הנו מה שקובע, יחד עם מה שאתה מחשיב כמספק...
עריכה
שני דברים
1. אם אתה מחליט על יותר משני כוננים קשיחים תצטרך לשדרג את הספק כח לספק כח ATX v2.0 חזק יותר, הייתי מכוון לאיזור ה 480W ומעלה מייצרן איכותי כמו ThermalTake, Enermax ,Antec.
2. לגבי אל-פסק, בהתאם לקונפיגורציה הסופית תדע איזה חוזק של אל-פסק דרוש לך. גורם נוסף לשיקול הנו כמות הזמן שאתה רוצה שהאל-פסק יחזיק את המחשב. בד"כ מדובר על 5 עד 10 דקות (למחשב יחיד על אל-פסק). יצא לי לעבוד עם כמה אל-פסק מייצרנים שונים, המוצלח ביותר שעבדתי איתו הנו מתוצרת APC. אינני יודע איפה ניתן לרכוש אותם בישראל, אבל אני כמעט בטוח שניתן.
נערך לאחרונה ע"י MrS בתאריך 01-05-2005 בשעה 05:04.
|