כל מה שאני כותב ניזון מחומר שפורסם בפורום, במקורות גלויים אחרים וממחשבות שלי (לדעתי), שאולי נכונות ואולי לא.
1. זמינות:
לו"ז להתקנת "אגרוף הברזל" על הנמר הוא 5/2011 ואילו לו"ז להתקנת "מעיל רוח" ע"ג הנמר, סביר להניח (לפי התחלת ההתקנות על המרכבות) שהייתה יכולה להתבצע עם התחלת ייצור הנמר.
בשלב זה הנמר יחכה עוד שנה ללא מיגון מתאים כנגד טילי נ"ט, ויתכן שגם במלחמה הבאה החי"ר יצטרך ללכת ברגל, ואת הבעיה הזו אנו כבר מכירים.
בנמר מתכנסים 11 לוחמים לעומת 4 בטנקים מדוע הם לא קיבלו עדיפות על המרכבות?
2. מיירטים:
(לדעתי) שני המערכות משתמשות במיירטים שונים עם רש"קים שונים, ל"מעיל רוח" יש רש"ק של רסיסים ואילו ל"אגרוף הברזל" יש רש"ק טרמובארי.
3. טווח:
למיירטים של "מעיל רוח" יש טווח של עשרות מטרים ואילו ל"אגרוף הברזל" מטרים ספורים בלבד. את זה ניתן לראות מסרטי ווידיאו שונים ומהתמונות שראינו לאחרונה.
4. הגנה אזורית:
טנקים/נמרים עם המערכת "מעיל רוח" יכולים ליצור "הגנה אזורית" מסביב למחלקה. זאת ע"מ שכל המחלקה תשתתף בהגנה ולא ישאירו טנק בודד להלחם מול ירי מסיבי של טילי נ"ט. שיטה זו ניתנת לישום ע"י התקנת מחשב אחד "מנהל" שיותקן בטנק מ"מ למשל, והוא יקבל את האינפורמציה מכלל מערכות המכ"מ במחלקה ויחלק מטרות לכל אחד ממערכות הירוט של הטנקים. זה יכול להיות בהתאם למיקום יחסי, מלאי תחמושת וכו'.
הגנה זו לא ניתנת להתבצע ע"י "אגרוף הברזל" שמציע "הגנה אישית" בלבד עקב הטווח הקצר.
5. בעיות:
(לדעתי) הסיבה היחידה ש"אגרוף הברזל" נבחר, נעוצה בדרישה שיזום הרש"ק של המיירט יהיה קרוב לנגמ"ש. יתכן שאין זה רצוי שמטעני רסיסים יתפצצו באויר מעל החיילים ואולי יש איזה שהוא רעיון אחר שאני לא מודע לו, אבל דבר אחד ברור, נקודת התורפה של הנגמ"ש זהו הזמן והמקום הקטן יחסית שבו החיילים יוצאים ונכנסים אליו, ובנקודה זו רוצים שהרש"ק של "אגרוף הברזל" יתפוצץ, זה לא נשמע לי רעיון חכם במיוחד.
עדיף לשגר את המיירט לטווח רחוק יותר ולא לקרבת הנגמ"ש. הנגמ"ש זה מחסה, אם רש"קים של "אגרוף הברזל" יתפוצצו בקרבתו המיידית, הנגמ"ש יהפוך ל"אישיות לא רצויה" בשטח.
6. שיפורים בעתיד:
(לדעתי) השיפור העיקרי שצריך לעשות ב"מעיל רוח" הוא הגדלת טווח הירי והתקנת משגר עם 4 מיירטים ע"מ להקטין את זמני הטעינה. יתכן שאם נעשה זאת, נוכל בעתיד להתקין "מעיל רוח משופר" גם על מסוקים.
נצטרך אולי לשפר את המחשב/מכ"מ ב"מעיל רוח" כך שיוכלו להתמודד עם המהירויות הגבוהות יותר של טילי כתף נ"מ מאלו של טילי הנ"ט, אבל אם זה אפשרי זה יהיה הישג גדול.
מערכת זו תוכל לשדרג כמובן גם את "מעיל רוח" הקיים.
השיפור ל"אגרוף הברזל" יכול להיות ע"י התקנת מרגמה 60 מ"מ עם טעינת בריח אוטומטית ועם פצמ"ר מונחה גי.פי.אס. שיביא את הפצמ"ר לנקודת מפגש עם האיום וינטרל אותו.
יכולת של מערכת נשק כזו, עם ירי תלול מסלול, יכולה בהחלט לשפר את ה"הגנה האזורית" ולפתח אותה לכיוונים רבים, כולל התקנת מכ"מ ע"ג תורן דוגמת ה"נגמפופ" ע"מ להאריך את טווחי הגילוי.
:"Bright Arrow7. "
הרעיון הזה בהחלט מתאים ונכון, אבל אני הייתי מתקין תותח 30 מ"מ כמו התותח שמותקן על האפצ'י עם קצב אש של 625 כדור לדקה במקום מקלע. עם מקצה שיפורים קל נכשיר אותו לירי פגזים נפיצי אויר שיהיו דו תכליתיים, גם נגד טילי נ"ט וגם נגד חי"ר. אני הייתי שמח לראות 2 עמדות כאלו על הנמר וה"זלדה" 1 מכל צד, כאשר בכל עמדה מותקן תותח 30 מ"מ ומשגר למיירטים.
8. סיכום:
בשלב זה ועד אשר "אגרוף הברזל" יציג פתרונות טובים יותר כפי שכתבתי למעלה, אני מעדיף את הפתרון של "מעיל רוח". תראו את הפיצוץ וכדור האש ליד ה"זלדה" בתמונה שיוסיפון הראה, זו לדעתי בעיה רצינית.
אין לי ספק שיצטרכו לעשות שינוי רציני בתו"ל לגבי יציאה מנגמ"ש, תארו לכם את הנגמ"ש מתקרב לפיתה סורית או יעד אחר, הכבש נפתח אנחנו מתחילים לקפוץ החוצה ולפתע בום פיצוץ של "אגרוף ברזל" מעלינו.
לא נראה לי הרעיון הזה. כבר יהיו לי סיוטים הלילה רק מלחשוב על זה.