|
04-06-2010, 13:23
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "ה"משט לעזה" אשכול חדשות 'מתעדכן' מס' 3 3-4.6.10"
אני אולי לא פרשן לעינייני צו"ב משום עיתון, אך כבר עכשיו בעקבות העדויות של האנשי העיתונות שהיו על הספינה ניתן להתחיל ולהשלים את הפזאל בכל נושא "הכישלון" של השלתלטות.
ראשית, האם ניתן לפעולה הזאת כישלון? על השאלה הזאת נענה בסוף,
לדעתי מה שקרה שם על סמך פרשנות למידע שדווח באמצעי התקשורת: כוחות ההשתלטות היו מורכב ברובו של ה ש13, בנוסף לוחמי יהל"ם למקרה שימצאו חומרי נפץ,כלבני "עוקץ" למציאת חנ"ם ותקיפת המתפרעים,כוח חילוץ של 669 למקרה של אסון וחילוץ פצועים.
הכוח ראשון היה מורכב מ14 לוחמים בלאק הוק, אשר היה אמור להשתלשל ב 2 חבלי "פאסט רופ"., נקלע להמון הזועם והרעב וצמא לדם וחמוש במצלמות בעלות שידור חי, אותם פורעים. פעלו בנמרצות, הם הביאו מכות לכוח הראשון ונחת על גבי הסיפון העליון וחטפו אותו לבטן הספינה (זה מסביר את התמונה שיוספון העלה, משהו שבהתחלה היה נראה כאילו שהמפגינים הביא איתם מדי ב' בכדי להתחזה, אך לא. זה חייל שייטת, אשר הופשט מהציוד שלו . שאחר כך מסביר איך נגנבו האקדחים האישיים שלהם. והחייל ללא הקסדה לכוד על ידי חוטפיו). במקביל ניסיון של כוחות נוספים לפשוט מסירות הגומי מצדיי הספינה.
הדרג הצבאי, שמקבל את התמונות בשידור חי באמצעות כל האמצעים הטכנולוגים שלנו, בתמונה כלל הנראה שאין קשר עם הלוחמים, מכיוון שציוד הקשר הופשט וכלל הנראה נזרק לים אוטומטי, בכדי להיפטר מראיות על ידי המפגינים. הדרג הצבאי , מבין יש לו חטופים. ומשנה תוכנית עבודה. מלניסיון להשתלטת בצורה שקטה וללא נפגעים לפעולת שיחרור בני ערובה שהם לוחמים ליחידה.
במצב זה, הלוחמים מקבילים אישור לשימוש באש חיה. זה מסביר מדוע לקח כל כך הרבה זמן ללוחמים להשתמש באקדחים שלהם, הטענה המקורית הייתה שעברה כ חצי שעה, בעדויות אחרות מדובר ב10 דקות עד רבע שעה, אך לא ניתן להעריך באמת במצב כזה שכל הדברים כביכול עוברים במהירות כאשר הזמן פשוט "טס".
במקביל שוחרי השלום האמיתים, הבינו את חומרת המצב והחלו להתעמת עם המחבלים, מכיוון שהם הבינו את חומרת המצב, כאשר יש בידיהם 3 לוחמי צה"ל וברקע דפוס העבודה של הש13 כבר עבר לאלים ונשמעים כל הזמן רעשי יירי (שוב מסביר מדוע הכתב של אל ג'אזריה התלונן על יריות כל הזמן) בכדי לשחרר את הכוח שלו.
לבסוף פשטו כוחות רבים של הש13, כ 25 לוחמים והצליחו לייצב את המצב ולשחרר את חבריהם ליחידה.
ועכשיו לשאלה שהתחלתי את התגובה שלי, הכישלון. לדעתי לא היה כישלון פה, אלה רק מה שה דרג המדיני והצבאי ניסו להסתיר. הם הרי ידוע כי הם איבדו קשר עם הלוחמים והם ידעו כי הלוחמים בהגדרת נעדרים, לא היה ידוע אם הם בכלל בחיים או אפילו הורגו ונזרקו למים.
התקלה הגדולה הייתה שהדרג הצבאי לא פירט את הדברים הללו במיידי, את צורת הפעולה של המחבלים הללו שכללו חטיפת לוחמים וחטיפת הציוד שלהם.ולעומת זאת השתמש בביטוים , יבשים מאוד, שכללו :" שנמצאו 2 אקדחים שלקחו מהלוחמים". כל ישראלי יודע מי זאת הש13, אך הוא לא מסוגל להבין איך ללוחם ש13 לוקחים אקדח ?
למה לא לציין שלוחמים נחטפו ושידוע הפעולה השתנה תוך כדי הלחימה?
כישלון של הלוחמים לא היה פה, אלה גבורה בעיני.הלוחמים מוכשרים לדברים הללו, אך הדרג הצבאי והמדיני (מבלי להכנס לפוליטיקה) לא מוכשרים. הכישלון הוא ללא ספק של מי ששלח את הלוחמים ולא של הלוחמים
וכאשר יש כישלון של השלוחים, אז מנסים "לפצות" ו"ליפות" את הדברים בעזרת חלוקת צל"שים.
אני חושב במצב כזה צריך לשקול אם צריך להעניק צל"ש.
כמו כן, הייתי מצפה מהדרגים הבכירים להסביר אחת ולתמיד מהתחלה ועד הסוף מה באמת קרה בתוך הפעולה של ש13. כי אם לא יסבירו, ימשיכו להיות "סיפורי אלף לילה ולילה" בנושא.
כי אם לא, אנחנו נתחיל בקרוב לשמוע גרסות של הכתבים ושל אנשים שהיו על הספינה הזאת, וגם אם הם יספרו בראיונות שלהם את האמת (גם אם היא מצדיקה את פעולות הש13) זה כבר יהיה מאוחר מידי מבחינת , איך מדינת ישראל וצה"ל נתפסים בעולם בעזרת התקשורות.
וכמו כן בנושא ההסברה ודובר צה"ל, אני אפילו לא רוצה לציין עד כמה צריך לפרק את הגוף הזה ולתת לחברה אזרחית משומנת היטב לבצע את העבודה הזאת.
והכישלון האמיתי הוא ללא ספק של כל מערכי הדוברות של מדינת ישראל !
תודה רבה,שבת שלום והחלמה מהירה לכלל הלוחמים שהשתתפו בפעולה הזאת
|