03-06-2010, 23:14
|
|
|
חבר מתאריך: 06.06.04
|
|
תחנת החלל במעבר ליד הירח
יש לי חבר חובב אסטרונומיה בעבודה , והוא גם מתעסק בצילום אסטרונומי בעזרת טלסקופ
יום אחד הוא פונה אליי ומספר לי שתחנת החלל מחר אמורה לעבור ע"פ הירח , וזו הזדמנות מצוינת לצלם אותה
רק לרקע , תחנת החלל מקיפה את כדור הארץ כמה פעמים ביום , אבל כדי לתפוס אותה צריך לחכות לה ליד עצם ידוע מראש , וישנם אתרים באינטרנט שעוקבים כל הזמן אחרי תחנת החלל , ומודעים מראש מאיזה נקודה בכדור הארץ אפשר יהיה לראות את התחנה בסמוך לעצם גדול וכמובן מתי
אז הוא סיפר לי , שלמחרת בשעה ושניה מאוד ספציפית מזוית הראיה של ישראל התחנה תהיה בול בין כדור הארץ לירח , כלומר שאם נצלם את הירח , נוכל לתפוס את הצל של התחנה על פני הירח
ובחן באותו היום חזרתי אחה"צ הביתה , חיברתי את המכפל עם ה- 100-400 ובאותה השעה בדיוק צילמתי את הירח , בכמה מהירויות וצמצמים שונים , וכך יכולתי להתכונן למחרת
למחרת , הוצאתי את כל הציוד לרחוב , כיוונתי לירח , צילמתי כמה תמונות לבדיקה , וחיכיתי
לחבר שלי יש שעון מדויק שהוא גם דואג כל הזמן לסנכרן אותו , אז בפלאפון הוא תיזמן אותי לבדיוק 10 שניות לפני המעבר , ואני התחלתי לצלם ברצף , המצלמה שלי מצלמת 3 תמונות בשניה , והמעבר עצמו לוקח שניה אחת , כך שאני אמור לקבל בערך 3 תמונות של המעבר
אחרי הצילומים , הורדתי את התמונת למחשב , וקצת התבאסתי , התברר שהנקודה המדויקת היא פ"ת , ואני צילמתי במודיעין , כך שתפסתי את התחנה , אבל ליד הירח ולא עליו
תפסתי כ- 5 תמונות של התחנה עוברת ע"י הירח
בחרתי את התמונה שבה התחנה הכי קרובה לירח , עשיתי קרופ מכסימאלי , והעלתי את התמונה לאתר שלנו
החברה כאן לא התלהבו יותר מידי מהתמונה , אחרי הכל התחנה די קטנה בפריים
אבל אסטרונום חובב ראה את התמונה בפרש , ופנה אליי באימייל והציע לי לשלוח את התמונה לאתר של תמונת אסטרונומיות בארה"ב , שלחתי את התמונה , והתמונה נבחרה לתמונת היום
כתוצאה מכך , פנו אליי כמה חובבי אסטרונומיה מכל העולם , וביקשו את הסיפור , ואת התמונה
יותר מאוחר פנה אליי גם מפעיל המצפה האסטרונומי בגבעת אולגה וביקש שאני אתן הרצאה על הצילום ונתתי שם הרצאה , היה נחמד למדיי
ירון
והקרופ כולל תיקון עריכה שביצע אחד החברה בפורום
I can think at all
( Kodachrome - paul Simon)
הגלריה שלי
|