19-04-2010, 12:50
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
לא ידעתי שמדובר בי, חשבתי לרגע קל של בורות שמדובר בתנועת "אם תרצו", אבל לצורך העניין טוב נו אז חטאתי אך אני עומד מאחורי דברי, בדיוק כפי שאני יכול לומר שרוב היהודים במדינת ישראל אוהבים חומוס. בהקשר זה הוכחתי את מה שהייתי צריך להוכיח בתגובות הקודמות שלי כך שמש"ל.
באשר למכירת הספר המגוחך והנחות אינלקטואלית של עו"ד יניב והבחור השני (צר לי, ספר שיש בו יותר אזכורים לחי מין של מתנחלים ולאברי רבייה, הוא לא ספר רציני) שנמכר במסגרת "ערכה ליום העצמאות" כשמבחוץ מצוין שהספרון הזה מכיל "ערכי יסוד בציונות", נראית א-פוליטית לקונה התמים. לכן זהו מעשה של גניבת דעת ורמייה מהסיבה פשוטה שאנשים משלמים על משהו ומצפים לקבל משהו מסוים (מעין פירוט לקוני של מושגים) ובמקום זה מקבלים מנשר פוליטי.
איך אתה משווה בין זה לבין חלוקת דף עם קטע מחאה שמתבסס על תפילה, תמהני. הרי הם לא מכרו ספרי תהילים בהם הסתתרו מסרים סמויים במובלע, אלא בסך הכל דפים. לטענה שלך היה תוקף באם היו מחלקים ספרי תנ"ך ותהילים בהם מצוינת הברכה שעיוותו, וגובים תמורת כל זה תשלום. באם לאו, זכותם.
אם אלדד יניב יחליט מחר בבוקר להפיץ את המניפסט שלו על כשהוא עטוף בכריכת תנ"ך ואפילו יתגלה שנוספו לו מיני תפילות שעברו הסבה לשפה ה"שמאלנית", זו תהיה לטעמי פרובוקציה בגבול המותר. כשיתחילו לגבות על הספרים הללו תשלום כשהם מוכרים אותם בתור ספרי תנ"ך - יהיה בכך פשע וגניבת דעת מהסיבה הפשוטה - כשאתה מקבל דבר מה בחינם, אין כל מחויבות מצד מוסרו לאמיתות הדברים. כאשר אתה משלם בעבורו, יש מחויבות כזו מצד המוכר, התחייבות המעוגנת אף בחוק אם אני לא טועה. זו הסיבה שלמוכרים אסור למכור מוצרים שהם יודעים מראש שהינם פגומים.
ו"תתמודד" זו דרך טובה מאוד לומר לאדם שיש מציאות שעליו להתמודד עימה וזה הכל. צר לי אך איני שותף לפראנויה שלך באשר לדיקטטורות ופאשיזם וכל מיני מושגים אחרים שייתכן ואתה לא מבין את משמעותם. אתה מוזמן להביע את דעתך, ואני מוזמן לזלזל בה ולהפטיר לכיוונך:"תתמודד", על מנת לעודד אותך להשלים עם סדרי עולם, ואני יכול לעשות זאת כמה שנפשי רוצה בכך.
|