14-09-2015, 21:49
|
|
|
חבר מתאריך: 14.09.15
הודעות: 7
|
|
גרסת טקסט של הכתבה
18 באפריל 2010: החזרה לחיים של "פלוגת לוטן"
חייליו של רס"ן יורם לוטן, שנהרג במלחמת לבנון השנייה, קראו לפלוגה על שמו. הוריו שומרים על קשר הדוק: "חשוב לנו לדעת מה עם הפלוגה".
דני ברנר (מעיתון ישראל היום, 16 באפריל 2010)
7 באוגוסט 2008. שלהי מלחמת לבנון השנייה. פלוגת טנקים מגדוד המילואים 294 של חטיבת "מרכבות הפלדה" השלימה שש שעות תנועה בשטח הררי קשה לכיוון העיירה בינת ג'ביל. המטרה: חיפוי וסיוע ללוחמי גדוד 890 של הצנחנים, והנפת דגל ישראל על מבנה בית ההולים בעייריה הלבנונית. השעה 09:20 בבוקר. שני טנקים מסוג מרכבה סימן 2 עלו לתצפית וספגו פגיעה ישירה של טילי "קורנט". התוצאה הייתה קטלנית. מפקד הפלוגה, רס"ן (במיל') יותם לוטן (33), והטען קשר סמ"ר (במיל') נעם מאירסון (23), נהרגו.
המשימה שהוטלה על הפלוגה בוטלה, והלוחמים עמדו לפני משימה חרשה. להחזיר את חבריהם ההרוגים ואת הטנקים הפגועים לשטח ישראל. את הפיקוד על הפלוגה קיבל רס"ן (במיל') משה כץ, והנסיגה לאחור ארכה מעבד למצופה. רק כחלוף כ-48 שעות הצליחו לוחמי הפלוגה לשוב לשטח ההתכנסות באזור מושב דובב שעל גבול הצפון. הם היו מותשים ומרוסקים. מפקדם הנערץ ב-11 השנים האחרונות נהרג, משימת הסיוע לכוחות הצנחנים שהוטלה עליהם נכשלה ותחושת התסכול והפחד אחזה בכל אחד ואחד מהלוחמים.
"היה צריך להעמיד את הלוחמים על הרגליים", שיחזר רס"ן כץ, "טופלנו על ידי פסיכולוגים ואחרי יומיים שבנו לאימונים על הגדר, אבל לא נדרשנו להיכנס שוב ללחימה בלבנון. היינו מרוסקים. היה חוסר אמון בפיקוד, תחושה שאנחנו כלי משחק, ובעיקר איבדנו חבר יקר, מפקד בעל אישיות שהקרינה על כולם. כשאתה מאבר אדם כמו יותם, נפער חלל עצום שקשה למלא".
במהלך השבעה באו לוחמי הפלוגה ומפקדיה לנחם את בתיה ועמיר לוטו, הוריו של יותם ז"ל, בקיבוץ בית השיטה. "ביקשתי מעמיר רשות לקרוא לפלוגה על שמו של יותם – 'פלוגת לוטן'", סיפר כץ, "בשלושים למותו כבר באנו עם חולצות טריקו וכובעים של פלוגת לוטן. זה היה תחילת תהליך השיקום של הפלוגה והחזרה לכשירות".
מפקד הגדוד החדש, סא"ל (במיל') דיוויד ברלין, הציב לעצמו משימה: להחזיר את הפלוגה המרוסקת לכשירות מבצעית. .לא הכרתי את הגדוד, לא את הפלוגה ולא את יותם לוטן", סיפר ברלין, "בחג החנוכה הראשון אחרי המלחמה הפלוגה יצאה לטיול משפחות בגמל הצפון, שהסתיים בהדלקת נרות עם משפחת לוטן. הרגשתי מחובר וידעתי שיש לי עסק עם חבורת אנשים איכותיים במיוחד, הכי טובים בעולם. היום אנחנו מוכנים לכל משימה".
יותם לוטן ז"ל היה החלל ה-37 מבני קיבוץ בית השיטה. הוריו ואחיו, אופיר ורותם, מהווים נדבך חשוב בלכידותה של הפלוגה. "אנחנו נפגשים לפחות פעמיים כשנה. ביום השנה לנפילת יותם וביום הזיכרון", סיפרו ההורים. "חשוב לנו לדעת איך הפלוגה מתפקדת ומה המוכנות למשימות בעתיד", אמר האב עמיר שפיקד בעצמו על פלוגת טנקים במלחמת יום הכיפורים ונפצע מטיל סאגר, "ביום השנה לנפילת יותם כל הפלוגה מגיעה לערב שירה בחדר האוכל של הקיבוץ. זה מרגש ומגבש את כולנו ונותן לנו המון".
הקשר של ההורים עם חיילי הפלוגה לא נגמר בזה. "אנחנו מגיעים לחתונות של לוחמים ולאירועים נוספים. הידיעה שהפלוגה חזרה לעצמה ומסוגלת היום לעמוד בכל משימה שתוטל עליה, מעודדת אותנו מאוד. הקמנו אתר אינטרנט לזכרו של יותם, ואנשי הפלוגה הקימו אתר של הפלוגה. ברור לנו שפלוגה עם שם ומורשת, פלוגה מושרשת עם ערכים, תתפקד טוב יותר בשעת מבחן", אמרו ההורים השכולים.
כתובת האתר לזכרו של יותם לוטן: www.yotam.lotan.co.il
כתומת האתר של פלוגת לוטן: www.gdud294.org.il
|