במקור נכתב על ידי hamora
אני חושב שיש מעט מאוד ויכוח על השאלה האם הגברת קם עברה אל לוא עברה על החוק והאם היא ראויה לעונש. הויכוח האמיתי הוא על חומרת העברה ומכאן חומרת העונש.
אכן יש מעט מאוד ויכוח בסוגייה - בציבור . בתקשורת, המצב שונה לחלוטין
בסייג הרגיל שאנחנו רחוקים מלדעת את כל העובדות התחושה שלי היא שקם היא מין שמאלנית כורסה שהסתבכה בצרה גדולה בהרבה מכפי מידתה. לא מדובר פה בווענונו שונא ישראל או בטלי פחימה שמוכנה ללכת את כל הדרך אלא במהפכנית בתי קפה שצריכה היתה להבין שמוטב לה להגביל את פעילותה לפטפוטי ערב בסלון.
אני מסכים שמדובר במהפכנית בתי קפה ואפילו (למרות הרזומה ששיחררה) בטיפוס לא אינטיליגנטי במיוחד על פי הכתבות שפרסמה. עדיין מי שביצע עבירה בטחונית חייב להענש על כך ובעבירות חמורות במיוחד עניין הכוונה ואלמנט "ההתלהבות הרגעית" כוחו פחות יפה. מה שאתה כותב מתאים אכן לשלב הטיעונים לעונש אבל אפשר לוותר לקם על איזו שנה או שתיים בגלל זה - לא יותר.
מכל המיקרים, וברור לי שרוב האנשים לא יבינו כראוי את ההקבלה שאני מייצר פה, קם מזכירה לי דווקא את יגאל עמיר ומייד אני מסייג שיש בעיני הבדל עצום בחומרת המעשים של שניהם וגם ברצינותם האידאולוגית.
מובן שעמיר לא שנא את המדינה אבל, לפי דבריו הוא ואני נוטה להאמין לו, גם את רבין הוא לא שנא. עמיר האמין שיצחק רבין מזיק למדינה כראש ממשלה והחליט פחות או יותר על דעת עצמו לתקן את המצב. עמיר כמובן טעה מסיבות שלא פה המקום לפרטן אבל השורה התחתונה היתה שחצנות ואמונה שיש לו את הזכות והיכולת לשנות את גורלם של מליוני אנשים.
האם בגלל מה שנתפס בעיניו של עמיר (ובעיניו בלבד) ככוונות טובות (תרתי משמע) - מישהו ויתר לו על שנת עונש אחת? על חודש אחד? ודאי שלא - אין זה ראוי ולכן גם הויתור לקם צריך להיות מינימלי או לא להתקיים כלל.
קם לא בליגה של עמיר, לא מבחינת המחויבות האידאולוגית (עמיר ידע היטב שיתפס וישלם מחיר כבד ביותר על מעשיו), לא מבחינת היכולת להשפיע (אף אחד לא יכול לדעת מה היה קורא לו לא נירצח רבין אבל לטעון שרצח ראש ממשלת ישראל לא השפיע על פני המדינה וגורלה יהיה קלוש במיטבו) ולא מבחינת הנזק שגרמה, לפחות לפי מה שאנחנו יודעים (בניגוד לספקולציות שעפות פה בקצב). קם, בסה"כ פקידה בלשכת אלוף פקמ"ז טענה בחקירתה שגנבה את המסמכים כי הרגישה שלא הצליחה להשפיע במהלך שירותה בלישכה... נזכיר שוב, הנ"ל, חיילת בסדיר, היתה פקידה בלישכה של אלוף. צריך מידה לא מבוטלת של ילדותיות, נאיביות, שחצנות וגם, כמו שביטיס כתב פה ברוב חוכמתו, נרקיסיזם, ע"מ לחשוב בצורה כזו. הפתרון הטיפשי של קם היה לגנוב את המסמכים ואם הטמטום הזה לא הספיק היא עוד כניראה החמירה את מצבה כשאיבדה את אחד הדיסקים (שאני מתערב שנימצא זרוק ללא דורש באיזה חור וממש לא תקוע בתחת של נסראללה שעוד מתחבא בשרותים מאז הנצחון המפואר שלו לפני שלוש שנים).
כפי שכתבתי למעלה, הטיעון הזה לא מייצר הקלה משמעותית בעונש של קם. האם נוותר לאנס רק בגלל שהוא חרמן בלתי נלאה , או ילדותי שמאמין שהוא יכול לקבל כל מה שהוא רוצה? ודאי שלא.
אני לא אוהב קלישאות כמו "הילדה" ונימנעתי עד עכשיו מלהשתמש בהן אבל אני חייב לציין שוב, ההתנהגות של קם בסיפור הזה היא מעל לכול פשוט ילדותית.
בסופו של דבר, המעשה החמור באמת הוא המעשה של בלאו , הרבה יותר משל קם. בלאו הוא אוגר סדרתי של מידע צבאי סודי והשד יודע בשביל מה , קם היא לא החיילת הראשונה ולא האחרונה אשר מעבירה לו חומר באופן שכזה. לו תמסור קם מידע מפליל משמעותי על בלאו - רק אז יהיה מקום להגיע איתה לעסקת טיעון שתקל משמעותית בעונשה.
|