23-02-2010, 09:29
|
|
|
חבר מתאריך: 04.02.02
|
|
הפקת לקחים בדבר הודעה לחיילים על אסונות
ע"פ הכתבה בYNET על התאונה המחרידה אתמול בצומת הערבה בה ניספו 5 מסתבר שצה"ל והמשטרה פעלו מהר מאוד לטפל בבן החייל שהיה באוטובוס בדרכו לחתונה
............האח, בן כהן, לוחם בחטיבת כפיר, לא רצה להטריח את אחותו שהציעה לו טרמפ מהבסיס בדרך לחתונה בחיפה, וביקש רק שתביא לו בגדים מהבית באילת. "דיברתי עם אחותי בבוקר והם הציעו לי טרמפ, אבל נסעתי בסוף באוטובוס", סיפר בכאב ל-ynet הצעיר שאיבד בשנייה את אמו, אחותו, אחיו, אחייניתו וגיסתו ,סמוך לשעה 13:00, כשהאוטובוס היה באזור העמק, שמע בחדשות על התאונה, ומיד קישר אותה עם משפחתו. "ישר ניסיתי להתקשר לאחותי שוב ושוב, והיא לא ענתה לי. הבנתי שמשהו רע קרה. בתחנת לב המפרץ כבר ראיתי את נציגי הצבא מחכים לי".
גם הוא סיפר על הדרמה שהתחוללה באוטובוס שבו נסע בן, שחשד בראשונה כי דבר מה אינו כשורה. "הוא התקשר לאשתי ואמר לה שהוא מנסה להתקשר לאמו, ולאחיו ליאור, אבל הם לא עונים. הוא אמר כי הוא מודאג משום שאמו תמיד עונה לטלפון. בדיעבד אנחנו יודעים עכשיו שהם כבר לא היו יכולים לענות".
עוד סיפר כי "מסתבר שהמשטרה בחיפה קיבלה את ההודעה על האסון ועיכבו את בן בתחנת האוטובוס. הם לקחו לו את הנשק והביאו אותו לתחנת המשטרה, שם סיפרו לו מה שקרה. כששאלו אותי על כך, שאלתי אם זה קשור לתאונה בערבה, ואז קצין המשטרה אמר שהוא מגיע אלי הביתה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3853050,00.html
|