11-02-2010, 19:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.12.09
|
|
אני מצטער קשה לי להתאפק.
ויכוחים כאלה הם מיותרים, זה כמו להתווכח עם בחורה, צד אחד מחפש טיעונים רציונליים, והצד השני מביא טיעונים אמוציונליים. אז למרות זאת ואף על פי כן:
קודם כל המאמר פה :http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=9223 הוא אוסף גיבובי סרק, ואאל"ט הרב הוא ד"ר לרפואה. גיבובי סרק כי הוא מביא חצאי אמיתות בתור טיעונים, ומביא מהצד השני רבעי עובדות בשביל לסתור.
אין אלוהים. אתה טוען משהו אחר? תוכיח. אין דרך להוכיח שיש אלוהים, כי זה עניין של אמונה, והוכחה סותרת אמונה. מותר לך להאמין במה שבא לך. אבל "אלוהים" אינו טיעון מדעי, גם לא שום דבר שכתוב בתורה, או בתלמוד. טיעון מדעי זה משהו שאפשר לראות בניסוי (שאפשר לשחזר) או טיעון לוגי, אלוהים לא יכול להיות חלק בטיעון לוגי.
התנך התלמוד חזל והיהדות כבודם במקומם מונח בכל מה שקשור למוסר, תאולוגיה, הלכה ו1001 דברים אחרים. אבל אי אפשר לעשות שעטנז בין עובדות או מדע לאמונה.
האבולוציה, היא תאוריה, כך גם המפץ הגדול. גם תאוריית המכניקה הקלסית, תאוריית החשמל הקלסית, תאוריית היחסות, מכניקת הקוונטים, מבנה מערכת השמש לפי קופרניקוס, או כל תאוריה מדעית אחרת. תאוריות מדעיות אינן מושלמות, לא רק זה, אלא שרוב התאוריות המדעיות שהאנושות המציאה היו שגויות. זה חלק מהתהליך המדעי, יש עובדות, יש ניסוים יש תיאוריה, יש תאוריה טובה יותר, יש תאוריה טובה פחות. אין פה שום קשר לאמונה, אפשר להביא עובדות שיסתרו, אפשר לפגוע בתוקף התאוריה, אבל זה לא מוכיח שום דבר מעבר.
צורת חשיבה כזאת הייתה אחת הסיבות ששום התקדמות מדעית לא נעשתה באירופה במשך כ1000 שנה. קוראים לה חשוכה, משום שמקורה בימי הביניים החשוכים, הסיבה ששרפו נשים אנשים אחרי שהאשימו אותן בזה שהן מכשפות, והסיבה ששרפו אנשים שאמרו שכדור הארץ מסתובב סביב השמש, או שהיו שורפים את דרווין אם היה מפרסם את התאוריה שלו לפני 500 שנה. משום שבאותה עט האמינו שכל חשיבה מדעית שנוגדת את מה שכתוב בספר בראשית עד פרק יב היא כפירה וצריך לשרוף את הכופרים. בגלל זה חשיבה כזאת מפחידה ועושה צמרמורת אצל כל אדם שפוי ונורמלי.
ואל תגיד לי שאלה נוצרים ואנחנו יהודים, כי כולנו בני אדם וכולנו באנו מהקוף, וכולנו כל הקופים המגלחים שהולכים על שניים ומאכלסים את הכוכב, יהירים באותה מידה, נתונים להשפעה, מתנהגים כמו עדר, ומסוגלים לבצע אכזריות נוראית. כמו כל בניו של אדם.
ד"א הרבנים של הקהילה החרדית מתנהגים בדיוק כמו הכנסייה הקתולית, הם שומרים על אחדות הקהילות שלהם, ועל ההגמוניה שלהם ע"י הפחדה, וטמטום הקהילה שלהם, והפרדתה מכל מה ששונה. שזה ד"א מנוגד לכמה ערכים ככה מהיהדות.
נערך לאחרונה ע"י hellfrost בתאריך 11-02-2010 בשעה 19:51.
|