02-02-2010, 18:14
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
אדם היה עקשן גדול. לא מהסוג ה'חמורי', מהסוג הפרפקציוניסטי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "פורום צבא וביטחון מרכין ראשו על לכתו בטרם עת של אדם סטיבנס"
זה בא לידי ביטוי בכל תחום. בתיקים שהוא תפר, שבהם הקפיד על גימור ועל הפרטים עד לאחרון, גם אם אף אחד לא רואה את התפר הנסתר. לא פעם הוא אמר לי על בד נפוץ או שיטת תפירה או כיו"ב, שזה משמש את רוב החברות, וטוב ל-95% מהמקרים, אבל לדעתו זה לא מספיק טוב. זה לא בדיוק כמו שצריך. והוא השקיע עד שיצא בדיוק כמו שצריך. ולכן הוא הצליח, באפס תקציב ובמקוריות רבה, לפתח פתרונות לבעיות - כמו אבזם שחרור מהיר, שם הפתרון שלו עולה כמה אגורות מול הפתרון של המרינס שעלה המוני דולרים לפתח; כמו מתקן שחרור מהיר לתרמיל כולו, שעובד בפשטות ובלי הסיבוכים והסרבולים וחלקי הפלסטיק המוזרים של מערכות ה-MOLLE למיניהן; ובתרמילים שכשאני מוריד אותם מהגב, גם אחרי יום קשה והרבה משקל, אני לא זוכר שהם היו שם.
זה בא לידי ביטוי בצבא, שם הוא קרא המון ולמד המון כדי להשתפר ולהיות צלף טוב יותר, ובין מילואים למילואים לעולם לא הפסיק ללמוד; זה בא לידי ביטוי בציוד שתכנן לו ולחבריו, כדי לתפקד יותר טוב בצבא. זה בא לידי ביטוי כשהמשיך ללכת למילואים גם לאחר שהתאלמן מענבל, אשתו הראשונה. זה בא לידי ביטוי כשהרגיש שבצה"ל לא יודעים מספיק טוב להשתמש בצלפים.
זה בא לידי ביטוי בהיותו אבא משקיע, ובמאמצים שהשקיע, בתור עצמאי ובחלק מן הזמן עובד יחיד, בעבודה וגם בבית.
זה בא לידי ביטוי ביחס שלו לחברים, בנדיבות שלו, בזה שלא פעם שלח אנשים עם תרמילים שלו בהשאלה לכל מיני פינות בעולם, ולא הסכים למכור להם כי הרגיש שהם לא צריכים תרמיל חדש בשביל זמן קצר.
וזה בא לידי ביטוי כשטיילתי איתו, ותמיד ידעתי שאם שכחתי להביא משהו, לאדם ודאי יש פתרון, ובידע העצום שלו בכל תחום שעניין אותו: צבא, טיולים, וכן הלאה.
וזה בא לידי ביטוי גם במחלה, כשהיה ריאליסטי לגמרי, אבל לא פטאליסטי. וכשלמרות הקושי והכאבים השתדל להמשיך, וכשדיבר על הכל בגילוי לב, ותרם הרבה גם מנסיונו וממה שעבר עליו.
יהי זכרו ברוך, ותנחומי לגל ולילדים.
גלריית התמונות שלי
נערך לאחרונה ע"י YGH בתאריך 02-02-2010 בשעה 18:32.
|