25-12-2009, 01:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.06
|
|
סיפור המעשה שלי:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "של"תניקים/חל"תניקים וכו במלחמת לבנון 2.0 - כיצד שובצו?"
כשהשתחררתי בקיץ 2000 משירות סדיר לשל"ת (שנתיים אחרונות בישיבה), ביום השחרור כבר ראיתי את קצינת הקישור של יח' המילואים שלי. אחרי חודשיים פרצה האינתיפדה (2.0). כמה מחברי לספסלי בית המדרש, שבסדיר היו מ"כים בנח"ל, גויסו לתקופה קצרה, לא יודע באיזו מסגרת. חשבתי אז שבתור חפ"ש "לי זה לא יקרה". אז חשבתי.
חודש מרץ 2002 הגיעו ואני יצאתי לאימון ראשון עם גדוד המילואים שלי. בתור של"תניק הייתי יכול להתייצב על מדי א' או ב' אבל המשכורת היתה כמו של חייל סדיר. בבוקר היום השני לאימון עברה בין הבני"שים של הגדוד שמועה ששהולכים לגייס אותנו כדי לתגבר כוחות סדירים בבט"ש. עד הערב השמועה הפכה כבר לעובדה והבנתי שאני לא הולך לפשוט את המדים בסיום, כמו המילואימניקים.
אחרי שבוע וחצי הסתיים האימון. אחרי הטיפולים, ההזדכויות וההעלה בדרגה למי שהיה צריך, בזמן שרוב החיילים עשו את הדרך אל מגרש החנייה של צאלים, אני צעדתי עם הקיטבג ממרכז חת"ם אל המאהל של ענף חי"ר. עד הערב התקבצו לשם עוד כמה עשרות בני"שים. חילקו אותנו לפלוגות לפי השיוך החילי - חי"ר, שריון וכמובן תותחנים, ושחררו אותנו לשבת. בשבוע הבא העבירו אותנו אל"ל מזורז ושוב שחררו כדי שנהיה בליל הסדר ובשבת בבית. אחרי השבת חזרנו הישר לפתיחת מבצע חומת מגן. הפלוגה שלי סופחה לגדוד 402 שישב בדרום הר חברון. בשלושה וחצי השבועות הבאים תפסנו את מחסום תרקומיא + תלם +אדורה + נגוהות.
ביום שהשתחררנו, כל חייל קיבל במתנה ספר על הלכות חג הפסח עם הקדשות מתלמידי ישיבה מניו יורק וגם:
שורה תחתונה: הייתי בשל"ת. גייסו אותי בצו חירום לשירות סדיר לכל דבר, ביחידה שהורכבה כולה מבני"שים (חוץ מהמ"פ - קצין דרוזי מאגוז).
נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 25-12-2009 בשעה 01:48.
|