צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל
מה דעתכם להתחיל בתיעוד שעונים ציבוריים \ מגדלי שעון \ שעוני שמש?
אתמול נתקלתי באד כזה בכניסה לבאר שבע.
בירושלים יש\היו גם כמה וכמה:
1. מגדל השעון (ז"ל) שעל חומת שער יפו
2. שעון השמש מול שוק מחנה יהודה
3. שעון השמש בכביש מס' 1 מול בנין שער מנדלבאום (פחות או יותר)
4. שעון בי"ס למל
5. שעון השמש בחצר מגרש הרוסים
6. שעון השמש שליד הספריה הלאומית בגבעת רם
7. השעון בבניין טליתא קומי
8. השעון שבחזית בניין התחנה המרכזית
ברצוני להסב את תשומת ליבכם לסיפרו של יהודה לבנוני, חוקר א"י, שפירסם בשנת 2003, כמדומני, ספר על מגדלי השעון שנבנו בא"י לרגל 25 שנה לשלטונו של השולטן עבדול חמיד השני. אמנם דובוש הזכיר את הספר הזה בחצי משפט אבל בשרשור כזה נראה לי שהזכרת הספר הזה שנקרא " למי צלצלו השעונים" חייבת להיות קצת יותר בולטת.
ותודה על העלאת השרשור המעניין.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
...אבל צריך צילומים ותמונות. אתחיל לחפש אצלי.
א. בינתיים מוסיף כי יש הרבה במוזיאון א"י בת"א פינה שלמה של שעוני שמש.
ב. על פסגת הר התבור לפני הכניסה לכנסיה יש שדרה של כמה שעוני שמש לחורף ולקיץ.
ג. היה פעם שעון ענק ברחוב יפו בירושלים מול הכנסיה ל"מחנה יהודה" מקווה שעדיין קיים.
המוסלמים היו ידועים על התקנת השעונים ועיצובם.
נ.ב.
מצרף כאן גם אתר בקשר ל"שעוני מים" אם כבר אז כבר...
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו
נערך לאחרונה ע"י האזרח בתאריך 18-12-2009 בשעה 07:47.
להאזרח
השעון ביפו נבנה ע"י מויאל יהודי כשר לכל הדעות
כמו כן השעון מול הכניסה למחנה יהודה בנה משה שפירא השען שהתקין גם בבית כנסת הגר"א בשכונת שערי חסד שעון שמש
כמדומני גם בפתח תקוה בבית הכנסת הגדול ברחוב חובבי ציון אותו משה שפירא בנה את שעוני השמש
מומלץ לקרוא על האיש הקשור בפרשייה מענינת להר הבית
צ"ל קו רוחב.
בחישוב שעה עם שעון שמש המשתנה הוא קו הרוחב (בגלל זווית הקרינה המשתנה מקו המשווה עד לקטבים בכפוף לעקמומיות כדור-הארץ) ויש לציין צפון או דרום. השעון בתמונה המצורפת מסביר את העניין - לחישוב מדויק של שעה יש לצפן את השעון ולדאוג שהגנומון (המצל) יוצב בקו הרוחב המתאים למקום בו נלקחת המדידה.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי broadaxe שמתחילה ב "מדינת ישראל נמצאת בין קווי רוחב 33-29"
מהנתונים שהבאת. אני טוען שאם שמים שלט ובו נתון ברזולוציה של דקות. אזי לפחות ישימו נתון מדויק.
וכדי לא להכנס לרזולוציה של שניות, אכתוב רק שהמיקום הוא קצת דרומה ל 32 מעלות 48 דקות.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 06-09-2010 בשעה 11:37.
ולא יכול לפעול - זה פסל סטטי, הגדלה של "טבעת שמש אוניברסלית" שיש בה חלקים נעים (בפסל חסרה הגררה המרכזית שמכוונים אותה בהתאם ליום בשבוע). אגב, זהו שעון שמש שעובד הפוך - במקום גנומון מטיל צל יש בו חריר שמטיל כתם אור מרוכז. בתנאים אופטימליים מדוייק מאד.
על העירייה. את שני השעונים בחזיתות המזרחית והמערבית הרכיב ברוך פרידמן. השעונים הופעלו על ידי מנגנון משותף שמוקם מעל הכניסה הראשית. בעת התקנת בשעון שולשל פרידמן מהגג, אך אז הופעלה אזעקה (ע"מ להיכנס למקלט) והוא נותר תלוי בין שמיים וארץ (ע"פ עדות בתו).
בבית שומאכר, במושבה הגרמנית, ניצב בחצר שעון שמש. לבת המורה היה תפקיד, בהגיע השעה היעודה בכל יום היתה מרימה את ידה ואביה היה מצלצל בפעמון הניצב בראש בית הקהילה. היא ובן השכן, גוטליב, התאהבו בדקות המתנה אלו.
נראה לי שאתה מתכוון לאבן סימון נקודת ה0 למדידות, שסימנה המשלחת הבריטית לחקר ארץ ישראל ב1875. ולא לשעון שמש. האבן הונחה בחצר בית שומאכר במושבה הגרמנית. קיצ'נר ( עם האות יוד) שהיה אז קצין, היה בין חבריה.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 13-02-2010 בשעה 18:53.
באתר http://www.sundials.co.uk/~israel.htm
מופיע הפסל הבא כשעון שמש. כפי הנראה הצל של החלק הבולט, מוטל על הצלע הקדמית עם החריצים האנכיים. לפי הצל בתמונה, השעה קרוב ל 12.
על הפסל מוזכרת חיפה וחלק מהערים התאומות שלה.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 14-01-2010 בשעה 19:20.
השעונים במרכז זיו על הפיצוציה והשען. שניהם לא עובדים ואני לא בטוח אם הם עבדו פעם בכלל. ד"א מרכז זיו ע"ש אבא זיו ולא משפחת זיו המפורסמת מאנגליה ששמעתי שכך מסבירים לתלמידים בבי"הס השכונתי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
בילדותי, אי שם בראשית שנות השבעים, בכל נסיעה לסבא וסבתא הייתי כמעט מהופנט מהשעון הפלורוסנטי שהסתובב לו על המבנה שבו שכן המפעל של "סיפולוקס". המפעל, ועימו השעון, כבר מזמן אינם עימנו. יש למישהו תמונות?
באותה תקופה, אם אני לא טועה, היו בתל אביב כמה שלטי פרסום מוארים של שעוני "טיסו", ששימשו גם הם כשעונים ציבוריים.
ואם ממשיכים בקו של שעוני פרסום, בתקופה מאוחרת יותר עמד בצד המזרחי של איילון צפון, בקטע שבין קק"ל להרצליה, מכשיר "סטאר-טק" ענק (בימים שהם נחשבו לפלא טכנולוגי) ששימש כפרסומת לפלאפון, ושהראה את השעה והטמפרטורה.
השעון - בשנת 1984, ביוזמת יובל צמח וגלי חצור, נכדיהם של קרופרניק ומאירהוף המיתולוגיים, וניר יעקובי, נתלה על קיר ה'אסם' שעון הקיר הגדול במדינה. להלן נתונים טכניים של השעון: אורך המחוג הגדול- 04.2 מטרים, אורך המחוג הקטן- 06.1 מטרים, רדיוס השעון כ-5 מטרים. בצד הנגדי של כל מחוג יצוקה משקולת מעופרת של מצברים ישנים, תרומת הח' יעקב והבה. במקור עבד השעון על טיימר תעשייתי, אך כיום הוא מפוקד ע"י יחידה של 'גביש'. הגיר שלו היה גיר של משאבות מ'רימון', שתרמה חלקים נוספים. המחוגים מצינורות אלומיניום תרומת 'מטר'. ההשמצה הרווחת, שהשעון בדר"כ עומד, אינה נכונה. נהפוך הוא, זה שאחרי יותר מ- 20 שנים הוא עוד עובד, זה כבר הרבה מעבר ל'אחריות היצרן'. לקראת חג ה- 80 בשנת 2008 הכין צוות החג פסיפס ענק שהודבק על חזית האסם, מתחת לשעון. הפסיפס מורכב על פי יצירה של אריה חצור 'גלגל המזלות' בעיבודה של טלי שרמן (טוכמן) בסיוע חברים וחברות שנרתמו למבצע בהתנדבות ובהתלהבות
.http://www.givat-brenner.co.il/event.asp?eventID=1296
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
ירושלים מזמנת הפתעות. אני יליד העיר ומדריך בה רבות ולמרות זאת כל פעם מגלה אתר מפתיע או סיפור לא מוכר. שלשום צעדתי בשכונות הפחות מתויירות בנחלאות אחת מהן "שערי חסד" הסמוכה לרחביה.
ברחוב בר זכאי נמצא בית הכנסת הגר"א שהכניסה אליו יכולה להכלל ברשימה מתחרה ל"ביצורי המאורעות" הואיל והיא מוגנת על ידי קיר בטון, ששרד ממלחמת העצמאות
בחזית בית הכנסת, משמאל לכניסה, קבוע שעון שמש קטן אליו התייחס גם שמוליק. השעון משמש זה למעלה משבעים שנה את מתפללי מניין 'ותיקין' (מניין הבוקר הראשון עם הנץ החמה). את שעון השמש בנה השען משה שפירא - יהודי חרדי, ממאה שערים שרכש את ידיעותיו בתחום זה תוך עיון במקורות חז"ל, בספרי הגר"א ובתצפיות וניסויים. הוא התקין כמה שעוני שמש בירושלים, מהם שרדו שניים: הראשון בשערי חסד והשני בבית הכנסת זהרי חמה מול שוק מחנה יהודה.
איציק שווקי מנהל מחוז ירושלים של המועצה לשימור אתרים - מספר באתר " 02 ירושלים ברשת" את הסיפור הבא:
ר‘ משה שפירא, יליד מאה שערים, היה מומחה לשעוני שמש, ונחשב "למלך השעונים" בארץ. כשנתגלע סכסוך חריף בין אנשי דת מוסלמיים לגבי המועד המדייק של תפילת הצהרים שלהם במסגדי הר הבית, הציע השיח‘ אבו נימר אפנדי להתקין שעון שמש, דוגמת זה שבמחנה-יהודה, על גבי הקשתות המוליכות לכיפת הסלע. הוא קיווה שהשעה "אותה יקבע אללה" תביא קץ לסכסוך, והשלום ישוב לשכון בין חכמי דתו. פנו המוסלמים לר‘ משה שפירא בהצעה מפתה להתקין שעון שמש על הר הבית תמורת עשרת אלפים נפוליוני זהב -סכום עתק בימים ההם
"איך אני", תהה שפירא, "יהודי בן יהודי, אציג את כף רגלי על המקום המקודש לנו ביותר?! והרי עונש כרת מצפה ליהודי שיעשה כן !".
העלו המוסלמים את הצעתם הכספית עוד ועוד, עד שהגיעו לשלושים אלף מטבעות זהב, "וגם נישא אותך על כפיים, כך שלא תצטרך לדרוך על ההר" הבטיחו לו
שפירא ניסה לשכנעם לפנות למישהו אחר. "יש רבים וטובים ממני", אמר להם "ולמה לכם להוציא סכום כה גבוה בשביל שעון שמש אחד?"
בסופו של דבר הוחלט לתת לשפירא "זמן לחשוב". שיח‘ אבו נימר לא חסך בדברי איומים, ואף ניסה לשכנעו כי באופן זה "יקדם שפירא את השלום בין הישמעאלים וישראל"
האיום על חייו, הובילו אותו אל הרב יוסף חיים זוננפלד כדי לטכס עצה ולהתחנן לעזרה.
בעצת הרב "נעלם" שפירא. הוא העתיק את מקום מגוריו לפתח-תקוה, וחי שם בחשאי עד הגיעו לשיבה. מספרים, שלא ראה עוד את ירושלים עד יום מותו. בסה"כ הותקנו בידי האומן ר‘ משה שפירא, חמישה שעונים שונים
הנה השעון בתקריב. הנקב אמור להטיל אור על לוח השעות. בעת הצילום - החל זרזיף גשם ... אשמח לאיתור / צילום / מידע על של שאר שלושת שעוני שפירא.
http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=10514
''ר' משה שפירא בנה גם את שעון השמש בחצר בית הכנסת 'חורבת רבי יהודה החסיד' ברובע היהודי בעיר העתיקה ועוד שעון דומה על בנין 'מושב זקנים' שבשכונת רוממה ליד 'בית אגד' כיום, אך שני השעונים הללו נהרסו. הראשון יחד עם ה'חורבה' במלחמת השחרור והשני כשהרסו את הבנין הישן של 'מושב הזקנים' והקימו תחתיו בית מידות חדש''. שפירא "ברח" לפתח תקוה:
בפתח תקוה, מקום מגוריו החדש, המשיך בונה שעוני השמש במלאכתו והותיר אחריו למזכרת על חזית הכניסה לבית הכנסת הגדול בעיר שלשה שעונים מסוג זה, ה''מכסים'' כמעט את כל ימות השנה, לעונותיהם, משעות הצהרים ועד לשקיעה, בדיוק מירבי: שנים מהם מורים את השעה המתאימה לשעונים המכניים והדיגיטאלים, כל אחד במשך חמשה וחצי חדשים בשנה ואילו השלישי מותאם במיוחד ל''שעות הירושלמיות'' – מזריחת החמה ועד לחצות היום, בשעות בהן זורחת כמובן השמש.
העתקים של השעונים נמצאים בכיכר שעוני השמש במוזיאון ארץ ישראל בת"א: http://www.eretzmuseum.org.il/main/...ex.php3?page=57
הכנסיה הפרנציסקנית בפסגת יפו. קשה לראות אך השעון ממש מתחת לצ'ופצ'יק של המיגדל.
הכנסיה המרונית ברחוב הדולפין. קשה לראות אך השעון בתוך העיגול שבחזית שמעל הקשתות.
כנסית סנט אנטוני ברחוב יפת.
לפני מספר שבתות הזדמנתי במקרה לככר השעון ביפו, בעודי חולף בסמוך הבחנתי כי דלת הכניסה למגדל אבוי.... פתוחה !
החלטתי שהזדמנות שכזו לא מפספסים בחיים ...
ניגשתי למגדל ונכנסתי פנימה. אל מרומי המגדל מוביל סולם מתכת אשר עלייה בו תביא אתכם לקומה הראשונה של המגדל אולם..... בעייה !
רוחב הפתח הוא כ 40 ס"מ, בני אדם "רחבים" - אין סיכוי שיצליחו להשתחל שלהערכתי, אדם בעל מבנה גוף של נער כבין 14 יצילח!
פרט לכך, המדרגות הפנימיות המובילות לכוון הקומות העליונות גם הן, צרות להחריד!!!
מכוון השעון יורד כבל אשר אליו מחוברת משקולת פלדה ענקית....
הנה התמונות:
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 24-03-2015 בשעה 22:48.
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי דובושכהן שמתחילה ב "מגדל השעון בשער יפו בירושלים"
של השעון עצמו, לפחות במגדל שער יפו - פול גרנייה, יצרן איכות שהתמחה בשעונים מיוחדים וציבוריים. גרנייה עצמו בחייו היה שען בית המלוכה הצרפתי, של לואי-פיליפ.
באותה נימה, שעון בית העיריה בחיפה יוצר ע"י חברת אבל EBEL, גם היא חברת יוקרה שקיימת עד היום ומייצרת בעיקר שעוני-יד.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
אחרי שהודיעו הבריטים שהם מתכוונים להסיר את מגדל השעון ליד שער יפו (מתוך סנטימנט אנטי-עותומני) פנו אליהם רבים מנכבדי העיר בתחינה לא לפגוע באחד מסמלי העיר (שעלה להם הון ב- 1906).
הנציב הבטיח להקים אותו מחדש במקום אחר.
לרוע המזל, ולשמחת הבריטים, נפגעו אבני המבנה במהלך הפירוק.
במקומו הקימו הבריטים בכיכר אלנבי (היום כיכר צה"ל) מגדל חדש בתכנונו של קליפורד הולידיי. הקווים שלו היו נקיים יותר משל המגדל העותומני, בסגנון שניתן לכנות "אוריינטליזם מתון".
המגדל הוקם ב-1924 ונהרס ב-1934 כדי לפנות מקום לתנועה.
_____________________________________
אז מה
נערך לאחרונה ע"י salak בתאריך 05-01-2010 בשעה 12:46.
יורם [דובוש] כהן ז"ל, איש כפר עזה, חבר בפורום הסטוריה וידיעת א"י
חבר מתאריך: 01.10.08
הודעות: 371
מגדל השעון בעכו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
המגדל בעכו בחאן אל עומדאן הוא אחד ממגדלי השעונים העותמניים
ב-1900 נבנה מגדל שעון מעל לכניסה הראשית אל המבנה הנמצאת בצידו הצפוני. מגדל השעון בחאן, הוקם לציון 25 שנים לשלטונו של הסולטאןעבדול חמיד השני. המגדל כולל 5 קומות עשויות כורכר ובכל ארבעת צדדיו שעון, שמעליהם סהר וכוכב. בשנת 2001 הוחלפו השעונים בשעונים חדשים, שכל אחד מהם שונה: באחד ספרות רגילות, בשני ספרות לטיניות, בשלישי ספרות ערביות וברביעי אותיות עבריות. מגדל השעון מופיע על בול של דואר ישראל משנת 1961 בערך של 0.25 ל"י וכן על בול משנת 2004 בערך של 1.30 ש"ח.
משנות ה50' לא היו במגדל שעונים כי הם נשלחו לשיפוץ באנגליה ועקבותיהם עבדו. גננת מעכו אפרת סרברו דאגה עם עירית עכו בשנת 2000 להשיב את השעונים ואכן מ 2001 הם במקומם במגדל השעון
הנה המגדל ללא השעונים ומיד אחר כך 3 צדדים ללא השעון עם הספרות הרומיות- למי שיש צילום בבקשה להעלותו
[
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
בגן היפה והמושקע הזה ברחוב יעקב ברחובות יש עשרות, אם לא מאות של צמחי ארץ ישראל ויש גם שעון חול קטן.
נראה שהמחוג (אני לא בטוח שזה השם) קצת התעקם ולכן השעון מקדים בשעה. התמונה נלקחה ב 4:15 והשעון מראה 5:15, או שזה קשור לשעון חורף-קיץ.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
בחניון הסרנים (בין שומרה לאבן מנחם- מצפון).
בכניסה לחניון (יופי של מקום) שלט ההנצחה בנוי כשעון שמש.
לצערי , בדיוק התקלקלה המצלמה- אביא צילום בהזדמנות (גם ליואב החזרתי חוב שכזה אחרי חצי שנה.)
הנה מפת החניון למי שלא מכיר- אחלה מקום להפסקה על הדרך. בגלל מיקומו כמעט ואין אנשים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
בתחילת שנות הששים החליט ראש עיריית פתח תקווה פנחס רשיש להרוס את גן המיסדים היפהפה במרכז פתח תקווה, (דשא, בריכה, עצים גדולים, ששה קיוסקים בפינות הגן, פרחים) ולבנות במקומו "שלמת בטון ומלט". הוקם אז גם שעון על עמוד בטון גבוה, בחזית לכיוון רח' חיים עוזר. השעון עבד מספר חדשים - ונדם, אך "עמוד התלייה" (כך קראנו לו) נשאר שנים רבות. אם למישהו יש צילום שלו - זה המקום לשלוח אותו.
אז צריך להזכיר את השעון בן70 השנה שממוקם בחזיתו של בית הכנסת הגדול ברחוב חובבי ציון 35
קשה לראות זאת בתמונה, אך השנתות מצויינות באותיות עבריות ולא במספרים.
אני זוכר במעורפל שסיפרו לי בילדותי שהשעון הזה סובב הפוך (האותיות כתובות מימין לשמאל, בעברית)
בכל מקרה, השעון שופץ מאז והמנגנון שלו עכשיו סטנדרטי.
על פי YNET יש שם עוד שלושה שעוני שמש (במקום אחר קראתי שהם מכויילים לעונות השנה השונות)
ציטוט:
בקיר המערבי של בית הכנסת קבועים ארבעה שעונים: בחלק העליון שעון גדול בן שבעים שנה ויותר, והשעות בו מסומנות באותיות. בצידי הדלתות ישנם שלושה שעוני שמש, שותם בנה ר' משה שפירא מירושלים. קרן שמש החודרת מבעד לנקב ברזל מסמנת את השעה.
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
חבר מתאריך: 15.02.09
הודעות: 4,513
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
קראתי/שמעתי איפשהו שיש באיזור רחבת הכנסת (או בסביבתה) שעון ענק שהוא בעצם ערוגת פרחים עגולה עם מחוגים. לצערי לא מצאתי תמונה של זה. אם מישהו פה יודע על מה אני מדבר, אשמח לראות תמונה כדי לאושש את זה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
נמצא בחצר בית גורדון. תוכנן ונבנה ע"י אסטרונומים-חובבים ברמה מקצועית.
המשפט המופיע על הפאה הקדמית "היום קצר והמלאכה מרובה" הוא תרגום ספרותי מורחב של הפראזה הלטינית המקובלת שמופיעה לעיתים קרובות על שעוני שמש ומכשירי תזמון עתיקים אחרים - TEMPUS FUGIT (= "הזמן רץ").
נערך לאחרונה ע"י broadaxe בתאריך 24-12-2010 בשעה 21:39.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
נתקלתי במידע באקראי, תוך כדי חיפוש חומר למשהו אחר לגמרי (כמובן).
חירבת אל-ביודאת שנמצאת בבקעת הירדן (12 ק"מ מצפון ליריחו) מזוהה עם היישוב ארכילאיס מכתבי יוסף בן-מתיתיהו. בחפירות שבוצעו במקום בשנות השמונים נחשפה בעיקר כנסייה ביזנטית. במקום נחשף שעון שמש מגולף מאבן, שבחלקו התחתון (מתחת לקשת השעות) מגולפת דמות של גבר מסב על רקלינה.
יש תמונה באנציקלופדיה החדשה לחפירות, עמ' 155. החפירות בוצעו בידי קמ"ט ארכיאולוגיה כך שסביר שהוא נמצא במחסני אוצרות המדינה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "שעונים ציבוריים, מגדלי שעון ושעוני שמש בישראל"
איזה יופי של שרשור. חיברתי פוסט על שעוני שמש בישראל ויש בעמוד זה רבים שלא מופיעים אולם אני לא יכול להעלות תמונות ללא אישור. מי שצילם תמונה ומוכן שאני אשים אצלי באתר (בצירוף קרדיט כמובן) אשמח מאד. אפשר להגיב באתר, לשלוח לי ישירות תמונות עם מיקום כמה שיותר מדויק או כאן, תודה רבה מראש