16-12-2009, 18:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.08
הודעות: 1,118
|
|
"סיגרים" מבצק פילו במילוי אגוזים סוכר וקינמון בציפוי סירופ סוכר.
התמונות והמתכון לפניכם
באמת מומלץ כשאין הרבה זמן ורוצים משהו קליל טעים ופשוט.
המתכון שוב בעדיבות קרין גורן.
לסיגרים:
6 עלי פילו
100 גרם חמאה מומסת ולא חמה
למלית אגוזים וקינמון:
2 כוסות אגוזים קלויים וטחונים גס
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
לסירופ:
2 כוסות סוכר
11/2 כוסות מים
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
מכינים את מלית האגוזים:
1. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
מכינים את הסיגרים:
1. מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה.
2. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים.
3. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית. מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת.
5. ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
בינתיים מכינים את הסירופ:
1. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר.
מרכיבים ומגישים:
טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה.
_____________________________________
|