12-12-2009, 22:28
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
לא הבנתי למה לדעתך ההחלטה האם לעשות הפלה היא של הבחורה בלבד, אבל האחריות היא של שניהם.
הבחורה יכולה להחליט לבד האם להפיל על שניהם אחריות? מדובר על בחור שכבר לא נמצא איתה, אין לה שום זכות לקבוע בשבילו אם לקחת אחריות על דבר שנקרא "בן אדם". (לא שיש לי משהו נגד תינוקות, הריון ולידה. להיפך. אבל אני מדברת באופן כללי, לא מתוך הרגש שלי אלא מתוך השכל.)
לדעתי הבחור לא יכול להכריח את האישה לא לעשות הפלה (אם באופן היפוטתי הוא היה רוצה את התינוק והיא לא), כי היא צריכה לעבור הריון ולידה וזו החלטה שלה אם לעשות את זה.
מצד שני, הוא גם לא יכול להכריח אותה לעשות הפלה, כי התינוק גם שלה ולא רק שלו, וגם כי ההפלה היא משהו אקטיבי שזכותה לבחור לא לעולל לגוף ולנפש שלה.
אבל - אם הוא הבהיר לה (באמצעות מסמך שנכתב ע"י עו"ד או משהו) שהוא לא מעוניין בתינוק ובלידתו, והוא עשה זאת בזמן שהיא עוד יכולה לעשות הפלה (מבחינה רפואית) - אין לה זכות לדרוש ממנו כסף.
איך בחורה יכולה לכבול בחור לאחריות (ולו רק כלכלית) על בן אדם? אם היא רוצה ללדת, שתלך על זה. אם היא חושבת שהיא מסוגלת מבחינה כלכלית - סבבה לה. אם היא לא - גם סבבה. אבל מה הקשר של הבחור? כן, הוא תרם את הזרע, אבל הטעות היתה של שניהם, והטעות לא נוראה (אם אתה חילוני ואם זה לא נוגד את ערכי המוסר שלך). הפלה קטנה "מטפלת" בעניין.
מרגע שהבחור רצה בהפלה והבחורה לא, התינוק רק באחריותה.
אני לא יודעת איך זה פועל מבחינת החוק, אבל זו דעתי. אם הוא ילך עם זה לבית משפט, יש מצב שהוא יזכה.
|