26-11-2009, 20:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.04.06
|
|
בעד
בנוגע לעסקת שליט - אני בעד לחלוטין.
אם זה יחזור ויקרה בעתיד, יצטרכו להחליט מראש מה יעלה בגורל שבויים כאלה ומה יקבלו החוטפים.
אם מראש החוטפים ידעו שאין להם סיכוי לקבל משהו, הם יפסיקו לחטוף. (ואם הם ימשיכו, אני לא אתנגד גם לחטיפות של אזרחים שלהם)
אני חושב שעם מודיעין כמו שלנו, שעוקב אחרי כל מקום בעולם ומנסה להשיג (בחוסר הצלחה) "צומי" משאר העולם, צריכה להיות לנו היכולת לדעת בדיוק איפה גלעד שליט נימצא, ומכאן גם היכולת להגיע אליו, להוציא אותו ולסיים את כל העניין.
אם זה לא קורה, אז הייתי מצפה שמבצע "עופרת יצוקה" לא תיפסק עד שלא ימצאו את גלעד שליט, או לפחות יחסלו עוד כמה מנהיגים בכירים של החמאס, כדי להוריד להם את הביטחון שהם בנו להם - שהם כל יכולים.
נמאס שכל העולם יוצא נגדנו ולא רואה את מה שבאמת קורה. ואם אני הייתי זה שמקבל את ההחלטות בעניין, הייתי דואג להתעלם מכל מה שהעולם אומר, וממשיך בדרך שאני קובע.
אם החלטתי לצאת למבצע בעזה, אני אמשיך אותו עד שנשיג תוצאות טובות (ושהחאמס לא יחליט ש"הוא ניצח"), ואם החלטתי שהמדינה שלנו כ"כ קטנה ויש לנו זכות לקבל עוד כמה מאות מטרים לבנייה, אז הבנייה תמשך - ולא תיפסק בגלל שיחות שלום עם אנשים שרק תוקפים אותנו כל היום, וחוטפים חיילים כל היום, וטוענים שאנחנו הצרות לכל העולם. איך אפשר לגשת לשיחות שלום עם אנשים כאלה?
ממה שאני זוכר משיעורי אזרחות, לכל מדינה יש את החופש שלה לקבל החלטות בלי התערבות של מדינות אחרות. אז למה בישראל עושים כל מה שארה"ב רוצה? או כל מה שאיזו מדינה ערבית אחרת מבקשת שנעשה?
יכול להיות שאני תמים, ויכול להיות שזה טוב שאני לא ראש ממשלה - כי אני לא רוצה להיות פוליטקאי (ומושחת בפרט), אבל עם כל הפרסומים כמה ישראל מדינה טובה וחזקה ומסוגלת לכל - אני לא מרגיש שיש על מי לסמוך במדינה הזאת.