אז מה יש באמת בתכנית שרון?
12:02, 26 אוקטבר 2004 / י"א בחשון תשס"ה
ישראל תפנה גם בסיסי צבא בצפון השומרון, תרחיב את שטחי A ע"מ ליצור רצף טריטוריאלי ערבי ותשפר בו את תשתית התחבורה, תאפשר אימון מחדש של כוחות הרש"פ ועוד סעיפים עלומים. מאיר אינדור חושף במכתב לח"כים.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.inn.co.il/data/images/2004/10/26/sharon-vemapa-s.jpg]
מאיר אינדור, איש ארגון 'אלמגור', פורס היום את פרטיה של תכניתו המדינית של ראש הממשלה, כולל אלה שאינם זוכים לסיקור תקשורתי נרחב. לטענתו של אינדור פרטים אלה מוכיחים כי "בניגוד לדברי שרון ש'תכנית ההתנתקות תסייע למאבק בטרור', התכנית תעצים את הטרור".
אינדור שלח לכתבנו שמעון כהן ראשי פרקים מתוך מסמך שנשלח לחברי הכנסת לקראת הצבעתם היום בכנסת על תכנית ההתנתקות של שרון. מסמך זה הוכן, לדבריו על ידי קצין צבא במיל. המבקש שלא לפרסם את שמו.
מסמך זה מסתמך "על הסעיפים הבלתי ידועים של תכנית ההתנתקות, היינו חילופי המכתבים שרון-בוש, וייסגלס-קונדליסה רייס, שהוצגו לממשלה".
אינדור טוען עוד כי הוברר לו כי שרים וחברי כנסת לא עיינו בחלק זה של התכנית. להערכתו הסיבה לכך היא "שאינם מתייחסים לפינוי הישובים ואולי מפני שכתובים בסגנון משפטי יבש".
מדובר בשורה של צעדים שמשמעותם הרחבת שטחי "A" ו"B" ונסיגה אחורה מכל ההישגים הצבאיים שהושגו לאחרונה במאמץ אדיר של חיילי צה"ל בשטח בקורבנות של חיילים הרוגים ופצועים.
סעיף אחד מדבר על כך ש"מצרים, ירדן והסי. אי. אי יאמנו מחדש את צבא הרש"פ, ביניהם גם 'כח 17' שנפגע קשות על ידי צה"ל וישקמו את הכוחות ברש"פ שנפגעו בעימות עם צה"ל.
הכוחות האמורים יאומנו באיסוף מודיעין, מטווחים וירי מדוייק. כמו כן תאופשר להם הצטיידות מחודשת בנשק ותותר להם התנועה בהם ובשטחים גדולים יותר.
מהעולה במסמך מתברר כי המגמה היא להחזיר את כוחות הרש"פ על רוב מרכיביהם לכשרות מבצעית.
עוד קובע המסמך האמור כי כבר כעת שלושה מליון ערבים המוגדרים כ"פליטים פלסטינים" מכינים עצמם בדרכם למעברי הירדן כדי להגיע ליו"ש מלבנון, ירדן ומדינות נוספות. מיליונים אלו יפוזרו בתוך ערי הרש"פ ובאזורים שבין הערים כולל הגבעות שצופות על פני השפלה.
בתכנית ההתנתקות עצמה נכתב כי "ברור הדבר כי מסגרת ריאלסיטית, מוסכמת והוגנת לפתרון סוגיית הפליטים הפלסטינים כחלק מכל הסדר קבע תימצא דרך הקמתה של מדינה פלסטינית, ויישובם של הפליטים הפלסטינים בה" .
סעיף נוסף בתכנית מדבר על הורדת רוב המחסומים ביהודה ושומרון, צמצום פעילות בטחונית בבית לחם טול כרם קלקיליה שכם ומילוי הואקום בכוחות הרש"פ. הציטוט הרלוונטי מתוך תכניתו של ראש הממשלה קובע כי "בהתאם לנסיבות, תשקול ישראל לצמצם פעילותה בערים הפלסטיניות.... ישראל תפעל לצמצום מספר נקודות הביקורת בכלל איו"ש".
פרט מדאיג נוסף בתכנית ההתנתקות קובע כי למרות החשש שליווה את מדיניותה של ישראל במשך שנים ובו חששה מלאפשר לרש"פ להקים נמל ימי הרי שבתכנית נכתב כי "תישקל אפשרות להקמת נמל ימי ושדה תעופה ברצועה".
באשר להמשך ה"מתנות" אותן תקבל הרש"פ ממדינת ישראל בתכנית שרון נכתב במסמך חלק ב' של תכנית ההתנתקות כי "ישראל תשאף להשאיר את תשתיות המים, החשמל והביוב המשרתות את היישובים הישראלים שיפונו. ככלל, ישראל תאפשר המשך אספקת חשמל, מים, גז ודלק לפלסטינים, על-פי ההסדרים הקיימים. ההסדרים הקיימים, לרבות בנושא מים והתחום האלקטרו-מגנטי, יישארו בתוקפם".
לסוגיית המשך העסקתם של ערביי הרש"פ קובע המסמך כי "כניסת עובדים לישראל בהתאם לקריטריונים הקיימים".
פרט בטחוני מדאיג נוסף יאפשרתנועה חופשית לערביי הרש"פ בין שכם לצפון השומרון על ה"רצף הטריטוריאלי". זאת אחרי הוצאת כל הנוכחות הצבאית משם.
ובאשר להרחבת שטחי Aכותב מסמך ההתנתקות הרשמי של מדינת ישראל כי "ישראל תפנה אזור בצפון השומרון (גנים, כדים, חומש ושא-נור) ואת כל המתקנים הצבאיים הקבועים באזור זה, ..., לא תיוותר באזור צפון השומרון נוכחות ישראלית קבועה של כוחות ביטחון ואזרחים ישראלים.... המהלך יאפשר רציפות טריטוריאלית פלסטינית באזור צפון השומרון".
על מנת להקל את התנועה הפלשתינית ברחבי צפון השומרון נכתב גם כי "ישראל תשפר את התשתית התחבורתית באיו"ש, במטרה לאפשר רציפות תחבורתית פלסטינית באיו"ש".
7