03-11-2009, 15:35
|
|
|
חבר מתאריך: 11.05.09
הודעות: 30
|
|
סקירת מט"ח שבועית שבין 02/11/09-06/11/09
דולר שקל: אכן כפי שנמסר בסקירה הקודמת עליות השערים והתחזקותו של הדולר מול השקל באה לידי ביטוי, ואפילו בעליות חדות יחסית. לבינתיים אין סממנים המצביעים דווקא על מגמת היפוך, בעוד שהמומנטום ממשיך להתחזק. הכוחות עדיין אצל רוכשי המטבע האמריקאי. שבוע המסחר החולף יצר מבנה מחירים עולה, בעוד השער כבר החל לפרוץ את קו המגמה היורד. יחד עם זאת, אנו עומדים לפני כמה נקודות בלימה, המתאפיינים בקווי התנגדות, כך שיש לבחון את עסקאות הלונג בזהירות. לא מומלץ כלל וכלל "להיסחף" בשלב זה ו"להפקיר" את העסקאות לאורך זמן.
יורו דולר: אכן כפי שהובא בסקירה הקודמת, הצפוי קרה. התחלנו לראות בשבוע המסחר החולף את המימושים והתיקונים, שהתאפיינו בירידות המטבע האירופי. אין טעם להתבלבל, בכל זאת המגמה בכללותה עדיין שוורית, אולם גם לעת עתה הסימנים מצביעים על אפשרות בהחלט סבירה להמשך ירידות, לפחות עוד ירידות קלות. ראוי לתת את הדעת שאנו לקראת מפגש עם קו המגמה העולה, כך שסוחרים הפותחים עסקאות שורט אמורים להמשיך איתן בשלב ראשון עד קו המגמה, שיהיה קרוב לוודאי נקודת בלימה, ורק לאחר מכן להמשיך ולבחון לאן "נושבת הרוח".
פאונד דולר: כבר זמן רב שהגרף מצביע על דשדוש מתמשך והתמנות ניכרת בעליות השערים של המטבע הבריטי. לכך מצטרפים מומנטום שהולך ודועך, כמו גם אינדיקאציות נוספות המלמדות על סטייה ודעיכה של עליות הסטרלינג. יום המחסר האחרון של שבוע המסחר החולף זכה לעוצמת מסחר ערה במיוחד, וזאת על אף שהשער לא ירד באותה רמה כמו שעלה יום קודם לכן ועם עוצמת מסחר נמוכה יותר. עדיין ניתן ללמוד על הכיוון הצפוי מתבנית ההיפוך שהוצגה בסקירה הקודמת. כמו-כן, כל המהלך הדובי המשני שומר גם בשלב זה על יציבות, וזאת חרף העליות המתונות של שבוע המסחר החולף. במילים אחרות – אנו עדים להמשך מגמה יורדת, המלווה במבנה מחירים תואם, כמו גם קו מגמה יורד. אמנם אין לזלזל באפשרות של עליות שערים, היות שאנו רואים בכל זאת מגמה מינורית שוורית, המלווה במבנה מחירים עולה, אבל כל המהלך בכללותו אינו בהכרח עם הפנים למעלה. יש לזכור ששלושה ניסיונות להעלות את מחיר הפאונד כשלו, ועדיין שבירת תבנית ההיפוך שנוצרה בהמשכם יכולה להעיד על כניסה כדאית לעסקת שורט.
דולר יין: לאורך תקופה ארוכה אנו עדים לניסיונות להמשיך ולהוריד את המחיר של הדולר. לאחרונה גילינו בלימה רצינית למגמה זו, בעוד הדולר החל להתאושש ולהתחזק. למרות שבוע המסחר החולף בו נרשמו ירידות עדיין אנו מוקפים בתנית היפוך שוורית, בעוד ניכר שגל הירידות אליו נחשפו שבוע שעבר היה בבחינת תיקונים ומימושים של סוחרים. אמנם לא ניתן בשלב זה להתעלם לחלוטין מהמגמה הראשית הדובית, המלווה במבנה מחירים יורד כשברקע עדיין קו המגמה היורד לא נפרץ. אולם יחד עם זאת, אנו יותר ויותר מתחילים להבחין במומנטום הולך ומתחזק של הדולר, בעוד שבמגמה המינורית ניתן לראות מבנה מחירים עולה דווקא. צריך להיזהר עם מסחר בצמד זה, אולם הכיוון שמסתמן הוא דווקא להמשך עליות. עם זאת, לא כדאי למהר ולהיכנס כרגע לפוזיציות לונג, שכן השער נמצא בנקודה קריטית על קו הבלימה של "פיבונאצ'י" וראוי לבחון לאן פניו מועדות בהמשך. נר ההיפוך היומי של יום המסחר האחרון של שבוע המסחר החולף נפרץ, ובמידה וגם היום הראשון של שבוע המסחר החדש יסגור מעליו – ניתן יהיה להיות יותר "שקטים" לגבי עסקת לונג בפריצת הנר השוורי האחרון.
ניתוח טכני מבית פורקס פרוז, פורטל מסחר במט"ח
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר בפורקס בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.
|