07-10-2009, 10:56
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
|
|
סימני ח"ש וחלול
כדי לסכם את הנושא (ומעט הרחבות):
1. יש לציין שזו אנדרטת גדוד 77 (עז) הנמצאת מדרום מזרח להר החרמונית במה שנקרא "עמק הבכא", זו האנדרטה הגדודית המרשימה והמפותחת ביותר ברמת הגולן, הרבה תודות למג"ד הגדוד ביוה"כ הלוא הוא אביגדור קהלני. זהו אתר מומלץ ביותר לכל טיול או סיור ברמת הגולן.
2. ראשית האתר עם סיום הקרבות והרחבתו עדיין מתרחשת, הטי 62 המצולם, הוא טנק מהקרב המקורי הנמצא במקום לפחות 30 (לפחות מאז שאני זוכר את הביקור הראשון שלי במקום) שנה ובהחלט לא טנק מטרה שהובא במיוחד למקום (קהלני יתעלף אם תעלו טענה כזו שוב).
3. אני מכיר את הטנק היטב, בעוונותיי (יותר מדי מסדרים).
4. סימן הפגיעה הימני הוא אכן סימן פגיעת ח"ש 105מ"מ - קליעי חץ לא היו בשימוש בצה"ל באותה התקופה ולכן במידה ותיתקלו בסימני "סניפירים" (אותם כנפונים המייצבים את קלע החץ במעופו) על מטרות מתקופה זו הם ככל הנראה קליעי חץ סובייטים (אם אינני טועה בתוך הטנק המדובר ניתן לראות חץ כזה מושלך).
5. סימן הפגיעה השמאלי איננו בשום פנים ואופן סימן פגיעה של מעיך, אלא של מטען חלול. מה שכמעט נסתר מהעין הוא סימן החדירה בפועל של אותו החלול לצריח. "השמש" של החלול נמצאת על גביי התובה = ההתזה, והחדירה עצמה נמצאת בצריח, הצריח ככל הנראה הוזז ולכן אין סימטריה בין ההתזה=השמש לבין החדירה. יתכן שפגיעת הח"ש התבצעה לאחר פגיעת החלול והיא גרמה להזזה, ויתכן שההזזה בוצעה כחלק מבניית האנדרטה, מכל מקום השמש על התודה שייכת לחדירה בצריח.
6. במלחמה כל טנק נפגע מספר פעמים (הנסיון מדבר על 10 פגזים שנורים על כל מטרה), אם מכיוון שלא נחדר, אם מכיוון שרוצים לוודא השמדה, אם בגלל חוסר זיהוי - טנקיסט רואה מטרה ומיד יורה, פחד וכו' וכו'), כך שברוב המטרות שהושמדו תמצאו יותר מפגיעה אחת.
7. דרך אגב, אלו לא שתי הפגיעות היחידות בטנק הזה וניתן לערוך חידות נוספות בעניין - מי מרים את הכפפה?
(מעריץ את צוותי הקסנון, האנשים עם הביצים הכי גדולות שאני מכיר - שאפו!!)
חג שמח ונתראה ברמת הגולן!
|