01-09-2009, 00:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.08.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
כאילו אם יש רובוטים אין חיילים?
|
תשמע, בטווח הארוך, זה נראה מאד סביר, ואני מדבר לא רק על החלפת החיילים, אלה את כולנו..
ראה לדוג', את דעתו של פרופ' נאמן בנושא:
ציטוט:
יום אחד, מספר פרופ' יובל נאמן, בעיצומו של משבר מדיני וצבאי חריף שהסעיר את המדינה, הוא הוזעק למשרדו של דוד בן-גוריון. "'תבוא דחוף-דחוף, הזקן רוצה לראות אותך מיד', הודיעו לי ואני כמובן הגעתי בבהילות.
יושב שם דוד בן-גוריון ואומר לי שהוא מאוד-מאוד מוטרד. אמרתי לו שאני מבין אותו ושבאמת יש לו סיבות טובות להיות מודאג. המצב במדינה לא מזהיר וגם בגבולות נשקפת הסכנה. אבל אז הבנתי שהוא בכלל בעניין אחר לגמרי. 'תגיד, ד"ר נאמן', הוא שואל אותי, 'האם אתה חושב שהרובוטים או המכונות שאנחנו בונים, המכונות האוטומטיות הללו, יהיו תמיד בשליטתנו או שיכול להיות שהם גם יהיו עצמאיים ובעלי יכולות גבוהות יותר משלנו?' "אתה מבין את היכולת של האיש הזה לעסוק גם בבעיות פילוסופיות בעת משברים? עניתי לו שיש בהחלט סבירות כי במרוצת השנים הם יהפכו לעצמאיים.
בן-גוריון דפק על השולחן ואמר ש'זה לא מה שברגמן (פרופ' ארנסט דוד ברגמן, ראש הוועדה לאנרגיה אטומית) הבטיח לי'. ניסיתי לפייס אותו. אמרתי שעל פי המסורת היהודית אין אדם מתקנא בבנו ובתלמידו, ולכן אם נראה אותם כתלמידים שלנו, הרי שאפילו אם יעלו עלינו יום אחד, אין לנו סיבה לקנא בהם. הוא נרגע".
|
מתוך כתבתו של רונן ברגמן, שבעה ימים ידיעות אחרונות, 18.3.05, באשכול שפתח יוסיפון.
התאורייה די נפוצה ואפילו חדרה לתרבות הפופולארית, למשל בסדרת סרטי ה"מטריקס".
|