18-08-2009, 11:27
|
|
|
חבר מתאריך: 10.05.05
הודעות: 637
|
|
טנקים בשטח
מתוך האשכולות האחרונים בנושא טנקים-טיליי נ"ט, נוכחתי לדעת שרבים - מאלו שאינם שריונאים - אינם מבינים כיצד טנקים פועלים - או אמורים לפעול - בשטח.
מלחמת לבנון 2 הוכיחה, שבגלל החוסר באימונים, גם טנקיסטים אינם פועלים כראוי על פי התורה השריונאית, ומכאן הפגיעות שלא היו מחויבות במציאות.
כך, למשל, הזדעזעתי לראות בטלוויזיה טנקים עומדים סתם-כך גלויים בשטח.
כאשר טנק אינו בתנועה הוא יכול להיות רק באחד משני המצבים: או שהוא בעמדת תצפית, או שהוא בחניון (יום או לילה).
עמדת תצפית היא מצב בו הטנק עולה במעלה הגבעה כשהמט"ק עומד גבוה בכיפת המפקד, וכאשר הוא רואה את תא השטח שלפניו הוא פוקד על הנהג לעצור, ובמצב זה כל מי שעומד מהצד השני רואה רק את ראשו של המט"ק. הטנק עצמו מוגן מאחורי העמדה.
אם המט"ק מזהה אויב, הוא נותן פקודת אש שבסיומה הטנק עולה לעמדת אש. עמדת אש היא עמדה בה העומד מהצד השני יראה רק את צריח הטנק.
(וזו היא הסיבה שלמרכבה יש צריח קטן, נמוך ופחוס, כך שהוא מהווה מטרה קטנה - לעומת האברהמס האמריקאי והלאופרד הגרמני שיש להם צריח ענק - ולעומת התובה שהיא גדולה ומגושמת. אותה תובה גדולה הופכת להיות נגמ"ש הנמ"ר, ואני לא מקנא בחירניקים האמורים להיות בתוכו...)
בעמדת האש הטנק יורה סידרת פגזים שלא אמורה לקחת יותר מ-15 שניות, ובסיומה הטנק יורד מהעמדה בצורת האות V, כך שהוא עולה לעמדה אחרת. העמדה הקודמת עלולה להיות על כוונת טנק האויב.
בעמדה החדשה הטנק שוב עולה תחילה לעמדת תצפית, וממנה לעמדת אש וכו'.
בחניון יום הטנק נמצא למרגלות גבעה כשתותחו מופנה הצידה, ומעליו פרושה רשת הסוואה המוחזקת ע"י מוטות כדי לשבור את צורת הטנק, כך שהטנק ניראה כאילו הוא המשכו של המדרון.
טנק מוסווה היטב קשה לגלות גם ממרחק לא גדול.
בתנועה, יחידת טנקים נעה רק בצורה אחת: תנ"מ (תנועה מאובטחת).
נדגים זאת על מחלקת טנקים, אבל כך תנוע גם יחידה גדולה יותר.
המחלקה עולה לעמדת תצפית וצופה על תא השטח הבא: המ"מ במרכז, הגור (1א) מימינו והסמל (1ב) משמאלו.
במצב זה האויב רואה רק את ראשי המטק"ים.
אם יש אויב המחלקה מנהלת אש, אם אין אויב המחלקה ממשיכה לתא השטח הבא בתנועה 'בעקבות' או 'בדילוגים'.
'בעקבות': המ"מ גולש במדרון עם הגור, כשהסמל נשאר בחיפוי. כאשר שני הטנקים מטפסים על גבעת היעד של תא השטח, הסמל מצטרף במהירות, ובינתיים המ"מ צופה על תא השטח הבא.
הסמל שוב תופס עמדה, והמ"מ והגור שוב גולשים במדרון.
'בדילוגים': במצב זה הגור נשאר בחיפוי, והסמל, שנע במהירות מעמדת החיפוי שלו מאחור, אינו עוצר, אלא ממשיך עם המ"מ לתא השטח הבא, שם הסמל תופס עמדה, והמ"מ ממשיך עם הגור שבא במהירות מאחור, וכך הלאה.
במצב זה, אם הטנקים נעים עם חיפוי, ועם מרגמה 120 מ"מ היורה פצצות מיצרר ועשן, סכנת הפגיעה מטנקים או מנ"ט פוחתת בהרבה.
וכך יכולה פלוגת טנקים לנוע כאשר מחלקה אחת נעה בתנ"מ, ושתי המחלקות האחרות נעות מאחור ב'קו שדרות': שתי שדרות אחת ליד השניה. כך שאם יש התקלות שתי המחלקות יכולות להתפרס במהירות.
במלחמת לבנון 2 הטנקים היו תחת פיקוד של חירניקים שאינם מבינים כיצד טנקים אמורים להתנהג ולפעול בשטח, וההוראות שמפקדי החי"ר נתנו לטנקים לא התאימו לתורה השריונאית.
_____________________________________
חיל השריון: אוכלים חרא. נושמים אבק. חושבים גריז. יוצאים זבל. ישנים בעמידה. נלחמים בישיבה.
|