21-08-2009, 12:04
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
כמו שכתבתי למעלה: אני רזה. מאוד.
להיפך, לאנשים רזים קל יותר להבין שלא תמיד מראה קיצוני נובע מהתנהלות לא נכונה שלהם. אני חייבת לציין שעכשיו אני באמת לא אוכלת המון, אבל בתקופה שבה היו מבשלים לי את כל האוכל וגם שוטפים לי אח"כ כלים (ע"ע תקופת התיכון, בה למדתי בפנימיה ורק באתי לחדר האוכל לאכול) - אכלתי המון. יותר מרוב הבנות בשכבה שלי. ועדיין ההורים שלי היו לוקחים אותי למרפאה להישקל, כדי להיות בטוחים שאני לא אנורקטית.
אני בטוחה שיש שמנות עם אותה הבעיה שלי, רק הפוכה.
רזים, שמנים, או ממוצעים, מי שלא מודע לבעיות של אחרים, ותמיד יוצא מנקודת הנחה שבצד השני קל מאוד לעשות הכל נכון - הוא פשוט בנאדם חשוך. אם לך קשה לעשות כל מיני דברים - גם לאחרים קשה, ואולי יותר.
צריך תמיד לדון כל אדם לכף זכות (יש יוצאים מן הכלל, כמו מחבלים וזה, אבל לא נדבר עליהם), אפילו שזה קשה. (גם לי זה קשה לפעמים.)
שיפס:
היתה לי בשכבה בחורה שהיתה ענקית בכל קנה מידה. ככל הנראה לפחות שתיים או שלוש לינור. היא לא הכניסה את עצמה לדיאטה, וכולנו דאגנו לה. עכשיו היא התחילה דיאטה חזקה מאוד, שרוב בני האדם לא מסוגלים לה, וירדה המון. קשה לפספס את זה.
אבל מה? היא עדיין יותר גדולה מלינור. היא עוד תמשיך, אבל אפילו אם היא תכניס את עצמה למשטר מטורף לכל החיים (כי בניגוד לסיגריות, שאחרי שנגמלת ההתמדה הופכת לקלה יותר, בהשמנה ברגע שתאכל לא מסודר אפילו קצת - תשמין שוב), היא לא תתקרב להיות רזה כמוני. וגם לא כמו בנאדם נורמלי. היא תהיה גדולה רק קצת, אבל עדיין גדולה.
למה? כי ההורים שלה גדולים, כי הגוף שלה עם נטיות חזקות להשמנה, כי הקיבה שלה גדולה (וניתוח לקיצור קיבה זה לא משהו שכולם רצים לעשות). ככה זה.
לעומת סיגריות, להן לכל בנאדם יש סיכוי כמעט שווה להתמכר (חוץ ממי שגדל מכור בגלל ההורים), ובני האדם המכורים הם בערך בעלי סיכוי שווה להיגמל, אצל השמנים זה ממש לא המצב.
ושוב אני אגיד את הנקודה החשובה:
בנאדם מעשן יכול לבחור לא לעשן ברגע נתון, למשל ברגע בו הוא נמצא מול הפרצוף שלך. בנאדם שמן לא יכול לבחור לא להיות שמן ברגע נתון.
אם הוא היה יכול - הוא היה עושה את זה. מזמן.
|