04-08-2009, 18:13
|
|
|
חבר מתאריך: 11.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי dimaa12
שלום לכולם.
אני מתגייס ב-11 החודש ואתמול הגיע אליי מכתב מהצבא ובו כתוב "צה"ל משבץ את המיועדים לגיוס טרם גיוסם. עם סיום השיבוץ אנו מעדכנים את המיועד לגיוס על השיבוץ אשר נקבע לו. הננו שמחים להודיעך כי הנך מיועד לשיבוץ בחיל המשטרה הצבאית."
אבהיר שלפני שקיבלתי את המכתב לא ביקשתי להיות במשטרה צבאית. רק שבמנילה עשיתי אותה בעדיפות רביעית מתוך 5. פשוט לא היו לי אפשרויות.
כמה שאלות: - האם אני חייב לשרת עכשיו במשטרה צבאית או שאפשר לסרב ללא בעיות ולבקש שיבוץ אחר?
- האם משטרה צבאית נחשב לקרבי? כי אם כן, למרות שיש לי פרופיל 82 אני בן יחיד ואני רשאי לסרב. או שפשוט רק תפקיד המעברים קרבי וכל תפקיד אחר במ.צ נחשב לא קרבי ולשם יקחו אותי?
- האם הטירונות שהיא "02 מורחב" הנמשכת חודשיים קשה מבחינה פיזית (לא דווקא משמעת והתנהגות) יותר מטירונות 02 רגילה?
- האם בתום הטירונות אני בוחר את התפקיד (שיטור, כליאה, חקירות, מודיעין, הדרכה או מעברים) או שהצבא בוחר מה שלו נוח ויכול לשלוח אותי לקורס בניגוד לרצוני?
- האם בסיום הקורס, אני יכול לבחור את הבסיס בו אני רוצה לשרת? הבסיס הכי קרוב לבית כמובן.
תודה רבה.
|
כאחד שהיה במעברים ויצא,כרגע פקיד במ.צ אני יסביר לך קצת.
1.מאודד קשה לסרב לשרת במשטרה צבאית,שמעתי על מקרים שאנשים סירבו וישבו כמה ימים במעצר הלכו לטירונות כלל צהלית ואחרי זה קיבלו צו הצבה לבהד 13(בית ספר של משטרה צבאית) לקורסים שם.אבל אני מאוד ממליץ לך לעשות הכל כדי לא להגיע למ.צ.
2.מ.צ זה לא קרבי.מעברים זה גם לא קרבי,זה תומך לחימה.
אבל אם תהיה במעברים(שזה כנראה איפה שתהיה עם פרופיל 82) תרגיש כמו ג'ובניק נטחן שלא תורם בגרוש.
3.אצלי הטירונות הייתה שכונה..אבל כן,זה יותר מעייף מ02 רגיל.
4.לרוב הם בוחרים לאן לשבץ,וגם כ 80% הולכים למעברים.
אם יש לך קבא גבוה יש סיכוי שתגיע להיות בלש או חוקר.
וכן,הם בדר"כ שולחים אנשים לקרוסים בניגוד לרצונם.
5.אתה לא בוחר בסיס.
בקיצור,הצעה שלי אחי : אם יש לך את הכוח רצון והיכולת שב בכלא כמה שצריך רק אל תגיע למ.צ,זה השירות הכי גרוע שאתה יכול לבקש לעצמך...תעשה הכל רק כדי לא להגיע.מניסיון.
|