27-07-2009, 14:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לא התעלמתי, לא בטיפשות ולא באלגנטיות (תן לי מעט קרדיט). רציתי שנעבור שלב שלב, לפי הסדר.
כן, אני מעריך שגיל התכוון לפדרציה/רפובליקה/מדינה הרוסית ולא לעם עצמו. עכשיו כשאנחנו מסכימים נעבור לשלב הבא:
|
מתנצל. אני הנחתי, מאחר ולא ראיתי התייחסות, שבחרת להתעלם.
הנחות הן לפעמים מוטעות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
החולצה: אתה שוב לא מבדיל בין הפרט למדינה. נניח שישראל עשתה בדיוק מה שעשתה רוסיה, אותו הדבר. האם אני, כאזרח ישראלי, לא יכול לגנות את רוסיה בגלל שמדינתי עשתה את אותו הדבר? האם אני נציג הממשלה? האם אני השגריר באו"מ שמגנה את רוסיה בפני כל העולם בעוד מדינתי מוכרת נשק לכולם? אז, במקרה כזה, זו תהיה אכן צביעות. אבל כאזרח אני יכול לגנות את ממשלת רוסיה.
|
מי שחי בבית זכוכית לא צריך לזרוק אבנים.
מה הייתה תגובתך כשסין הטיפה לנו מוסר על אחזקת שטחים "כבושים" בעוד היא ממשיכה להחזיק בטיבט ומונגוליה החיצונית? או ארה"ב שמחזיקה בטקסס, אוהיו וניו-מקסיקו? ספרד שמחזיקה בסיוטה?
התשובה לשאלתך היא: כן בהחלט. אם אתה אזרח למדינה שפועלת בצורה X, כדאי שקודם תגנה את מדינתך, לפני שאתה מתחיל לגנות אחרים על אותם מעשים בדיוק.
אחרת אתה מפגין צביעות, אם אתה עושה זאת במתכוון, או רגשות עמוקים יותר, אם אתה עושה זאת שלא מדעת.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
עכשיו לשלב הבא: ישראל היא יצואנית נשק גדולה, אין ספק. העוזים והכפירים ועכשיו התבורים נמצאים כמעט בכל מקום. אבל לגבי הדוגמאות שהבאת- אפקט ענה לך. אני עוד אוסיף- עם צ'אד היינו בקשרים טובים, לא היתה סיבה לא למכור להם נשק. אני לא פוסל מסחר נשק באופן כללי. אבל מסחר לכל מי שיכול לשלם? גם למדינות "מצורעות"? ולא, הדוגמא של מכירה לדרא"פ של האפרטהייד לא קשורה ישירות היות ולנו היה צורך קיומי בברית הזאת, לפי פרסומים זרים בשביל האורניום. לברה"מ/רוסיה- לא. אגב- כשהמצב השתפר, רוב בריתות הדפוקים די התפוגגו.
|
אז למי אתה חושב שאסור למכור נשק?
לארגוני טרור וגרילה כמו אלו של דרום סודן, שבסופו של דבר גררו את מדינתם למלחמת אזרחים שלא נגמרת, ומובילה עכשיו לפירוק סודן ל2-3 גופים מדיניים נפרדים?
כי גם להם מכרנו נשק.
וללא מעט ארגוני גרילה/טרור אחרים באפריקה, שלא לדבר על מדינות שהוטל עליהן אמברגו ע"י האו"מ, ארה"ב, ברה"מ אנגליה וצרפת, כמו רודזיה?
ד"א - דעתי האישית היא שדווקא למדינות כמו רודזיה וביאפרה כן היה נכון למכור נשק. אבל זה נושא אחר.
|