בקרוב ניתן יהיה לקלוט בכל הארץ שידורי טלויזה דיגטלים ללא חיבור ללווין או לכבלים
שידורי הניסיון החלו והם כבר נקלטים באיזורים רבים ברחבי הארץ (שידורי אמת
מתוכננים לתחילת אוגוסט 2009, עם תשתית ארצית של תחנות
ממסר, שתכסה כ-85% מהבתים עם מקלט ביתי וכ-98% כיסוי לבעלי אנטנה חיצונית.)
הערוצים שייקלטו בשלב ראשון:
ערוץ 1 (הערוץ הראשון)
ערוץ 2
ערוץ 10
ערוץ 33
ערוץ 99 (הכנסת)
שידורי ניסיון כבר החלו וניתן לקלוט אותם לפחות באזור המרכז(אני ניסיתי בפר סבא ורעננה) אך עדיין לא משדרים במלוא העוצמה
תקן השידור בישראל הוא לוידאו בקידוד H264 ואודיו בקידוד AAC
קניתי דונגל של חברת Zinwell שנמכר בכ200 ש"ח (ניתן למצוא מוצרים מקבילים של חברות רבות אחרות)
בקופסא הגיע:
הדונגל עצמו
אנטנה קטנה עם חוט ומחבר מסוג MCX
דיסק התקנה
חוברת הוראות באנגלית
(יש מכשירים שכוללים גם שלט)
הדונגל קצת גדול יתר מDOK והמארז שלו מאלומניום מוברש
דיסק ההתקנה כולל דרייברים ל:
32XP ביט בלבד
ויסטא 32 ו64 ביט (הדרייברים לויסטא מתאימים גם לwindows 7)
תוכנת ArcSoft TotalMedia 3.5
ההתקנה פשוטה ומהירה(קודם צריך להתקין את התוכנות בדיסק ורק לאחר מכן ניתן לחבר את הדונגל)
אין חובה להשתמש בתוכנה המצורפת, ניתן להשתמש גם בנגן VLC
השידורים באיזור המרכז הם בתדר 514Mhz (ניתן לקלוט גם בתדר 538Mhz אבל השידור חלש יותר וכנראה מיועד לאיזור אחר)
התוכנה המצורפת מוצלחת מאוד עם ממשק בסיגנון Media Center
היא מאפשרת לצפות ולהחליף ערוצים
להקליט שידורים בזמן הצפייה או בצורה מתוזמנת
שימוש בלוח שידורים אלקטרוני EPG שכרגע לא פעיל בישראל
time shifting - כלומר ללחוץ pause בזמן הצפייה ולהמשיך מאותה נקודה
לצרוב את ההקלטות לDVD
לצפות וערוך הקלטות (למשל לחתוך את הפרסומות)
את הקבצים המוקלטים ניתן לראות גם בVLC, הם בפורמט transport stream בקידוד H264 וAAC
איכות הצפייה היא כמו של DVD כאשר התמונה בערוץ 10 היא הטובה ביותר:
בדקתי את הדונגל על מחשב עם מעבד AMD3500, צריכת הCPU היא 40-50% בזמן צפייה ומעל 90% בהקלטה
כמו כן ניסיתי את הדינגל על netbook Acer one עם windows 7 ושם צריכת הCPU בזמן צפייה היתה מעל 90% אך עבדה רצוף מספר שעות בלי בעיות וללא תקיעות.
לעומת זאת על מחשב P4 2.4Ghz ניתן היה לצפות רק בחלון ולא במסך מלא
סה"כ אני מאוד מרוצה ממנו, הבעיה היחידה שיש לו הוא שהוא מתחמם מעט אבל לא בצורה שפוגעת בתפעול.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "יפה. ולאיזו אנטנה הוא מחובר?..."
האנטנה נראית בערך כך:
אורכה כ20 ס"מ
התמונה ששמתי היא לכידת מסך מהשידור
יש הבדלים בשעות היום באיכות הקליטה, בשעות הלילה הקליטה לפעמים לא טובה ואפילו יש ניתוקים אבל סה"כ הקליטה טובה מאוד
מכיוון שאלו עדיין שידורי ניסיון אין לי דרך לדעת אם נעשים שינויים בשידור בצד השמשדר ואם הבעיות נובעות מבדיקות שלהם
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי mp3lll שמתחילה ב "עובד מקסים....
השאלה למה..."
בדיל אקסטרים מתאם כזה עולה 14-21 דולר(כלומר פחות מחצי)
הסיבות שקניתי את זה היו
א. אני מחכה לחבילה מדיל אקסטרים כבר כמה זמן, נראה קודם שהכל בסדר איתם במוצרים קטנים יותר
ב. מאוד רציתי לנסות את זה והייתי כבר בחנות
אני אחכה קצת עד ההשקה הרישמית כדי לדעת מה מצב הקליטה בדרום, בנוסף אני מחכה לראות מה קורה עם ערוץ 10, אם הוא נסגר אז החבילה לא שווה הרבה.. ערוץ 2 אני בכל מקרה קולט, ערוץ 1 אני לא קולט אבל לא הפסד גדול, ערוץ 9 ו33 לא מעניינים אותי.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "יפה, תודה על הביקורת.
אני..."
הסיבה לכל העניין היא ההחלטה להשבית ולפרק את מערך המשדרים האנלוגי של משרד התקשורת. בעוד שנתיים המערך כולו יושבת ויפורק, ואז מי שלא יחזיק ממיר כלשהוא פשוט לא יקלוט.
לוח שידורים אלקטרוני EPG יופעל בעתיד הלא רחוק, לאחר שחברות הטלויזיה הרב-ערוציות הפסידו לערוץ 2 בבג"ץ על העניין.
בניגוד לחברות הטלויזיה הרב-ערוציות, לממירי DTT יהיה שירות זהה לכל מכשיר אלקטרוני אחר. מי שהתרגל לשירות ותמיכה טלפוניים, וטכנאי שמגיע לבית הלקוח להתקנה ראשונית ותיקון תקלות - יכול לשכוח מהם. גם האחריות למכשיר תהיה לזמן מוגבל, שכמו בכל מכשיר אלקטרוני אחר מחושבת לפי אורך החיים הממוצע שלו (שמתם לב שמכשירי מדבקה נוטים להתפגר כמה חודשים או שנה אחרי סיום האחריות?).
רכשתי מכשיר כזה ב-13$ בE_BAY, המכשיר הגיע עם דיסק דריברים ותוכנה של BlazeTV V3 . התקנתי את המכשיר עם התוכנה. קיבלתי חיווי שחמשת הערוצים נקלטו, אך לא רואים ולא שומעים כלום. מצאתי באינטרנט V6 של אותה תוכנה והתקנתי אותה. הפעם המכשיר עבד וקיבלתי קליטה מעולה. הבעיה היא שעל התוכנה הזאת הם רוצים $40 ומאפשרים התקנה חינמית רק לשבועיים נסיון.- דבר ההופך את הרכישה ללא כדאית. אמרת שהמכשיר תומך בתוכנות חינמיות נוספות. האם אפשר לדעת אילו תוכנות ניתן להשיג חינם ברשת?
אגב, הדונגל שרכשתי כולל מעבד אינטל ce9500.
תודה. הצלחתי להוריד ולהפעיל VLC מהאתר שהפנית אליו. התקנתי ועובד מצוין. הבעיה שאין בתוכנה פקד בורר תחנות וניתן לראות רק את ערוץ 10 . איך מעבירים ערוצים?
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "רכשתי מכשיר כזה ב-13$ בE_BAY,..."
אתה לא תאמין כמה פשוט הפתרון - תשתמש בserial שקיבלת עם גירסה 3 על גרסה 6... זה עובד. (אצלי זה עבד על תקליטור של גרסה 4, הבנתי שזה עובד גם על 3.5) שווה לנסות.
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אתה לא תאמין כמה פשוט הפתרון..."
הקוד לבלייז גירסה 6 עובד גם אצלי, רק שזה חסר משמעות כי אני לא מצליח להתקין את הדרייברים על ויסטה 64ביט. אני גם לא מצליח למצוא אף גירסת הורדה לדרייברים מתאימים.
ההתקן מופיע CE9500B1 במנהל ההתקנים.
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 30-08-2009 בשעה 17:59.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "על איזו מערכת הפעלה התקנתם?"
שאלה..
אולי לא קשורה ממש לדיון הנ"ל, אבל יש מצב שכן , ויש מצב שאנשים יבינו מה אני רוצה וידעו לתת מענה
אז ככה,
יש לי ממיר דיגיטלי של קונקה דגם 980, שמתחבר לטלויזיה.
המכשיר הנ"ל מקליט על USB, שאני מחבר את ה USB למחשב אני מקבל שלושה קבצים שנוצרו (trp, ifo משהו כזה ועוד אחד) יש לי 2 שאלות:
1. איך אני יכול לראות אותם על המחשב (ומה אני בכלל צריך להפעיל איזה קובץ מתוך השלושה)
2. אם הממיר יודע להקליט ויודע לקרוא את ההקלטה אז - יהיה אולי אפשר לשים סרט על USB בפורמט שהוא קורא ויהיה אפשר לראות דרכו סרטים , ניראה לי שזה מאוד הגיוני נכון ?
השאלה , אם זה נכון, איך אני יכול להמיר סרט AVI לקבצים הנ"ל ? חפרתי וחפרתי שעות בגוגל.. אין כלום, יש כמה תוכנות הורדתי, ובכלל לא ראיתי אפשרות להמיר מ AVI ל TRP (ההיפך יש)
תודה לכל העוזרים והמשך שבוע טוב לכולם.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי roee1234 שמתחילה ב "שאלה..
אולי לא קשורה ממש..."
אפשר לשים על הכרטיס קבצי MP3 ותמונות ולראות/לשמוע אותם, סרטים לא ניתן עד כמה שידוע לי
לגבי המרה או צפייה במחשב אני צריך את קבצים כדי לבדוק את זה - כרגע לא ידוע לי על אפשרות כזו אבל אני משער שזה אפשרי
אני צריך עזרה עשיתי התקנות של הדרייברים והתקנתי תוכנה TotalMedia 3.5 וגם יש לי תוכנה Presto! PVR אני לא רואה טלויזיה אחרי שאני סורק לא מוצא שום ערוץ אפילו שאני מחבר את הכבלים וגם אנטנה ליד החלון שום דבר לא מוצא ערוץ.
אכן יש את הדונגל ואני מרוצה. ניסיתי להפעיל ציפיית טלוויזיה דרך WINDOWS MEDIA CENTER .הוא זיהה את ההתקן אך לא מצא אף ערוץ.
למישהוא היה נסיון עם הפעלת ה-MEDIA CENTER?
אם אתה שם את האנטנה באותו מקום בדיוק אז זה משנה את התשובה...
ניסיתי כבר כמה דונגלים של חברות שונות, אלו שנתמכו ע"י windows 7 לא היתה לי בעיה לקלוט איתם גם במדיה סנטר
רכשתי מהאתר dealextreme את ה dvb t הבא http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8309
איך אני מצליח להפעיל אותו ברשותי מערכת הפעלה מסוג windows 7הוא מותקן אבל אין לי שום אור שדלוק בו מישהו יכול להדריך אותי באיזה שהיא צורה לגרום לו לפעול לא מבין מה העניין שלו חשבון לציין שאני מחולון ובאתר שבאחר ההודעות שמישו פה נתן ובאתר זה כאילו מראה שאין בחולון כרגע תמיכה בזה ( מה לעשות עיר לא מפותחת חח ) http://www.rashut2.org.il/idan_map.asp בתודה אלמוג
נערך לאחרונה ע"י AlmogCohen20 בתאריך 17-11-2009 בשעה 18:36.
אם כן אקנה אותו כי בדיוק התכוונו להזמין את הKONKA 9102... שעולה בארץ כ200 ש"ח.
בקשר לקליטה לא אמורה להיות בעיה כי לפי המפה ראיתי שיש אנטנה כ-2 קילומטר מהבית שלי...
אני נמצא פחות מ2 ק"מ מאנטנה, ועדיין לא תמיד האנטנה הקטנה מספיקה כדי לקלוט (אני קולט לפעמים בחדר בלי חלון, אבל זה עיניין של מזל) ובדגם שאתה רוצה לקנות נראה שלא ניתן לחבר אנטנה רגילה אלא רק מה שמגיע עם הכרטיס עצמו.
(אצלי שאני מחבר אנטנה מוגברת ישנה הוא קולט מעולה)
windows media centerלדעתי הוא הנגן הכי טוב כרגע, איכות השידור מעולה, מעבר בין ערוצים מהיר בצורה מפתיעה (בכל שאר התוכנות העברת ערוצים איטית והייתי בטוח שזאת אשמת הדונגל) ואחרי קטיעות בגלל קליטה השידור מתחדש הכי מהר.
ועוד משהו אם אפשר...
אני לא מבין, כל פעם שמנתקים אותו מהמחשב צריך להגדיר הכל בWINDOWS MEDIA CENTER מחדש? את כל הערוצים וכל ההגדרות והשמות והכל? סריקת ערוצים וכו'?
ניתקתי את זה וחיברתי שוב וזה אומר לי שצריך להגדיר הכל מחדש.