|
19-07-2009, 14:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
קוסטה ריקה - סקירה והמלצות לטיול של חודש
אז אמנם הטיול שלי היה לפני כ-3 שנים, אבל אני מאמינה שהשתנה מעט יחסית.
הכנות לטיול: למדתי על המדינה, בעיקר נושא הכסף והאקלים, וכן מקומות מיוחדים אליהם אני רוצה להגיע.
בהתאם לכך יצרתי רשימת ציוד: בגדים, לבנים, כלי רחצה, ציפה (לשינה בהוסטלים ודומיהם), שק"ש,
נעלי הליכה אטומות למים (אשכול הנעליים), סנדלי שורש, תרופות, ע"ר, שקית שתיה בנפח 3 ל',
שכמיה נגד גשם, חולצה מנדפת זיעה, תרמיל יום, תרמיל גדול, מפות, ספר של לונלי פלאנט, ספרים.
הזמנתי מהארץ טיסות לסן חוזה דרך ניו יורק, כשידעתי שאשאר בניו יורק שבוע בהלוך
ושלושה שבועות בחזור - לביקור משפחה. הטיסה לסן חוזה הייתה עם חברת TACA - חברה שטסה בכל מרכז אמריקה.
טסתי בספטמבר. קוסטה ריקה מצויה באיזור הטרופי, כך שעונות שנה כפי שאנחנו מכירים אין.
יש עונה יבשה (דצמבר-אפריל) ועונה רטובה (מאי-נובמבר). בעצם, זה לא כ"כ משמעותי, כיוון שהטמפ'
נעות כל השנה בין 22 ל-27 מעלות. היתרון של טיול בעונה הרטובה הוא ירידה קלה במחירים.
הנחיתה בסן-חוזה (עיר הבירה) הייתה פשוטה, כיוון שחברה של אימי שהתגוררה שם אספה אותי
וביליתי אצלה את היומיים הראשונים.
סן חוזה: אין המון מה לעשות שם, ולא תמיד נעים להסתובב מפחד כייסים. מומלץ מאד מוזיאון הזהב
המספר על האיזור בתקופה שלפני קולומבוס, וכן הסתובבות קצרה בשוק האוכל.
אני אעצור כבר עכשיו ואומר - אוכל איננו הצד החזק של קוסטה ריקה, והוא די חד-גוני.
טיול יום מסן-חוזה - הר הגעש פואס: עולים בבוקר על אוטובוס שנוסע היישר אל הר הגעש. פואס הינו
הר געש פעיל, אחד מתוך כמה הקיימים בקוסטה ריקה. הוא אמנם אינו יורק לבה,
אך יש לו מכתש פעיל ממנו עולים אדים וגופרית. ישנו מכתש נוסף, כבוי, ועליו אגם. כמו הרי געש רבים
גם פואס יוצר מיקרו-אקלים סביבו, והוא עטור עננים חלק גדול מהיום. בשמורה שסביב המכתשים מס'
שבילי הליכה. כמו בכל מקום בקוסטה ריקה - שווה להסתכל טוב סביב, תמיד ניתן לראות איזה בע"ח
חדש חוזרים אל משהו שנראה כמו מרכז מבקרים עם קיוסק יקר בטירוף, ושם עולים על אוטובוס חזרה לסן חוזה.
למחרת עזבתי את איזור סן חוזה לכיוון החוף הקאריבי של קוסטה ריקה. עליתי על אוטובוס שנוסע דרך
עיר הנמל לימון (לא לעצור שם, ובטח לא לישון, עיר נמל לכל דבר - המון פשיעה וזנות...) וממשיך לקהוויטה.
האמת היא שהייתי בהלם תרבות קל. מקום חדש, שפה שאני לא מכירה. ורחובות לא מרוצפים בעיירת
חוף נידחת.... מצאתי בקתה נחמדה, עם מקלחת בחדר וערסלים בחוץ... בנוסף לכל ההלם הראשוני
כנראה שגם הייתי חולה ולכן רק יצאתי מעט לתור את סביבתי... המקום מדהים ביופיו. בצד אחד
של העיירה נמצא "החוף השחור" - חוף עם חול שחור, ובצד השני "החוף הלבן". המים מדהימים.
ממש כמו בתמונות - טורקיז צלולים וחמימים....
היציאה לחוף הלבן היא גם נקודת כניסה לשמורה הצמודה. למחרת, אחרי שהתאוששתי, החלטתי
לטייל בשמורה. השכמה לא היוותה בעיה - בארבע בבוקר קופי השאגן דאגו לה
השמורה יפהפיה ומשתרעת קילומטרים לאורך החוף. כמו בכל השמורות (הרבות!) בקוסטה ריקה -
אין לרדת מהשביל על מנת למנוע פגיעה בחי ובצומח. מעל, בצמרות, מתרוצצים קופים, ופתאום,
ממש מטר מהשביל, בערסל ענפים שבנה לעצמו, נמנם לו עצלן צעיר!! מכיוון שטיילתי בעונה הרטובה
בין שתיים בצהרים לחמש בערב מתחיל בד"כ גשם, כך שחזרתי לי, וחיפשתי סוכנות תיירים.
הזמנתי טיול ליומיים ליעד הבא שלי - טורטוגרו.
טורטוגרו:
טורטוגרו הוא כפר המונה בערך אלף תושבים. כדי להגיע אליו נסעתי במיניבוס תיירים ללימון, ומשם,
בסירה, דרך תעלות חפורות באיזור מנגרובים, אל הכפר.
השיט עצמו היה מדהים. נהג הסירה מתפקד גם כמדריך תיירים, ועוצר מדי פעם כדי להראות בע"ח
כזה או אחר. ככה ראיתי עטלפים קטנים מכף היד, עצלנים נוספים ותנינים!! המון תנינים. בכל הגילאים.
כמובן שיש גם המון ציפורי מים.
הכפר עצמו חמוד, מייד עם העגינה מגיע סבל-מוכר סיורים וממליץ על מלון (גג 10$ ללילה).
טורטוגרו מיוחד בהיותו איזור שמור להטלה של צבי ים. השימור ממומן ע"י תיירות לצפייה בהטלות.
סיור לילי שכזה עלה כ-10$, וחל איסור להביא פנסים או מצלמות. הצבות רגישות לאור עד שהן
מתחילות להטיל, ולכן למדריכים יש פנסים עם אור אדום. עוד אנו צופים בהטלה, וממש מטרים
ספורים מאיתנו - הייתה בקיעה של צבונים!!! בונוס, שהצליח כי ספטמבר הוא סוץ עונת ההטלה....
למחרת - יום בטלה. פגשתי שני ישראלים ששכרו רכב, וקבעתי להמשיך איתם מלימון.
בינתיים צפיתי במשחק כדורגל של הליגה האיזורית שנערך במרכז הכפר
ארנאל:
ארנאל הוא עוד הר געש פעיל, וזה גם יורק לבה.... תפסתי טרמפ עם הישראלים ונסעתי איתם עד
עיירת תיירות שנקראת לה-פורטונה, שנמצאת למרגלות הר הגעש. התמקמנו במוטל, והלכנו לאכול.
למחרת - סיור אל הר הגעש. הסיור מתחיל אחה"צ כסיור רגלי בג'ונגל שצמח מהאדמה הוולקנית -
שונה מהג'ונגל בפואס או בחוף הקאריבי. הסיור מסתיים עם רדת החשכה ותחילת הגשם - בתצפית על
ההר היורק לבה. משם, כמובטח בפירוט הטיול, נוסעים לספא מעיינות חמים (החום מגיע מההר עצמו)
לכשעתיים. השילוב של המעיינות החמים והגשם היה מדהים!!
קניו נגרו:
נפרדתי מחברי לטיול ביומיים האחרונים ולקחתי סיור לשמורת הביצה על גבול ניקרגואה - קניו-נגרו.
הסיור כולל ארוחת צהרייםן מסורתית. מתחילים בנסיעה בין שדות אננס וקני סוכר, ולפתע עוצרים
המדריך מצביע על עץ ועליו המון איגואנות...
|
|