|
19-07-2009, 18:56
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אחוול
בנוגע לחקירת השב"כ הבהרתי לך מה אומר החוק .
חיסיון משטרתי ? לא שמעתי על זה ,על מה מדובר ? זה משהו חדש ?
הנאשם ברצח עוד" פלינר נתפס ע"ס ראית DNA הקושרת אותו לביצוע הפשע ,איזה חיסיון ניתן לו וע"י מי ?
הניסוח שלי בשעות לילה לא מהמשובחים..
במהלך החקירה של עו"ד פלינר, נלקח DNA מאנשים רבים, תוך הבטחה שלא ייבדק אל מול עבירות קודמות. אלא מה, אחד מהאנשים שנבדקו היה אנס סדרתי, שנתפס באמצעות זאת (וכמובן לא היה קשור למקרה פלינר). הוא טען בביהמ"ש שהמשטרה שיקרה לו, ובית המשפט ענה לו שבמקרה זה טובת הציבור גוברת על זה שרימו אותו, כי הורחק אנס מהרחוב. הכוונה שלי פה היתה להגיד ששוב, לא הכל נראה בעיניים משפטיות, כי תיאורטית הבחור צדק וההרשעה שלו אמורה להיות בטלה.
אמור זה שם של דג ובית המשפט קבע אחרת ורמז כי אם הנסיבות היו שונות והראיות לא היו מובילות לגילוי האנס אז המצב היה שונה .
מצוין, כלומר- למרות שהמשטרה הפרה הבטחה/חוק/נורמות, בימ"ש קבע שהמטרה ראויה.
"פרי העץ האסור. בתיק פלינר כאמור נלקחו דגימות מכ‑500 איש, כמעט כולם לא היו חשודים אלא "מתנדבים", למשל עבריינים שגרים בסביבה והמשטרה ביקשה מהם לתת דגימות רוק למרות שאינם חשודים, תוך התחייבות שהן ישמשו רק לחקירת פלינר. אחד האנשים שנתנו דגימה בתיק הזה היה איתן פרחי. זמיר הבחינה בדמיון בין הפרופיל שלו לזה של אנס האחראי לסדרה של עבירות מין. בניגוד לארה"ב, בישראל העיקרון של "פרי העץ האסור", כלומר שימוש בראיה שהושגה בניגוד לחוק, הוא גמיש. בית המשפט החליט שטובת הציבור מחייבת לקבל את הראיה ושלח את פרחי ל‑25 שנות מאסר. הסניגורית שלו עו"ד חדוה שפירא, טענה ש"משטרה שמפירה את החוק היא לא פחות מסוכנת מעבריין שמפר את החוק"."
בעת הצורך לא מטלטלים חשוד ,זה הובהר בפס"ד.
בעת הצורך לא פוגעים בחיילי צה"ל זה מובהר בעשרות פסקי דין בהם הורשעו ונידונו למאסר מפקדים שנהגו כך בדיוק כמו במקרה הנ"ל ,אתה מוזמן להראות מקרה שבית המשפט חשב אחרת .
הבאתי למטה, עימאד פארס.
אתה פשוט מרים להנחתה עם הדוגמאות שאתה מביא ,אתה ממש לא בקיא בתקרית נכון ?
הציטוט שלך :
לא רק שלא הוציא אותו זכאי אלא אף גזר עליו ענישה בגין התקריות הנ"ל .
כמדומני מאסר על תנאי עיכוב בדרגה ונזיפה .
פעם הבאה לפני שאתה ממהר להביא דוגמאות כדאי שתלמד אותן לפני .
". הנאשם הורשע, לאחר ניהול הוכחות, בעבירה של התנהגות שאינה הולמת, לפי סעיף 130 לחש"ץ, בכל הנוגע לאישומים 1 (ס"ק א' עד ג'), 4, 5 ו-6. יחד עם זאת, הנאשם זוכה מהמיוחס לו בס"ק ד' לאישום 1, וכן מאישומים 2, 3, ו-7. 2. מדובר בהתנהגות ובנקיטה בלשון בלתי הולמת את דרגתו ומעמדו בצבא בפני פורומים שונים:
באישום 1 - בפני חיילים, אזרחים ושוטרים, ברחובה של עיר, באישום 5 - כלפי פקודיו ובאופן מתמשך.
אישום 6 עניינו התבטאויות לא הולמות את מעמדו ודרגתו של הנאשם, והפעם כלפי שוטר משטרת ישראל, כאשר זה האחרון דרש מנהגו של הנאשם להציג לו רישיונות בשל נסיעת רכבו של הנאשם על השוליים.
פרט לאלה, הנאשם גם הורשע באישום 4 אשר לפיו הנאשם סטר לנהגו-פקודו, ובהמשך, ולאחר שנודע לנאשם שחייליו הגישו נגדו קבילה, ניסה להניאם שלא למסור תלונה או לחזור בהם מהתלונה שהגישו, תוך שימוש במילים שיכולות להתפרש כאיום. שפר גורלו של הנאשם בכך שהתביעה לא ייחסה לו באישום 4 גם עבירה של תקיפה, והסתפקה בכך שייחסה לו עבירה של התנהגות שאינה הולמת." מתוך :מ/2/02 - התביעה הצבאית נ' אל"ם עמאד פארס
לא רק שהוא הורשע לאחר שסטר לנהגו אלא בית המשפט רמז שהיה לו מזל גדול שהתביעה לא ביקשה להעמידו לדין באשמת תקיפה אלא רק באשמת התנהגות שאינה הולמת .
כ ן, עבר זמן מאז קראתי את המידע, ברשותך אבדוק אם נשארה לי הרשאה לפדאור ואקרא את כל הפס"ד, מכיוון שזכרוני לחש לי שהוא לא הועמד לדין על תקיפה כי האישום היה חלש, אבל בגלל מילות הברכה שלו שהיו על בסיס יומי הואשם בהתנהגות בלתי הולמת.
ההגדרה שלך לאלימות היא מעוותת ולא נכונה ,מה לעשות שכפכוף הוא סוג של אלימות פיזית .
ושוב קשוח לא מחיב להיות אלים בכל סוג של אלימות .
נכון, קשוח יכול להיות רק בדיבור, ויכול לשלב גם פיזיות מאיימת. אין ספק. אבל בשביל להגיד שכפכוף הוא עבירה אתה צריך לבדוק כמה דברים כמו יסוד נפשי לבצע פשע, מטרת ההפעלה ועוד פלפולים משפטיים כאלו.
אז עכשיו אתה טוען שמי שמכה ומבצע עבירה פלילית הוא לא כשיר מבחינה נפשית לעמוד לדין ?
לא חבריקו, לא אמרתי זאת. יסוד נפשי לביצוע פשע (כמובן יכול להיות שאני טועה במינוח) כוונתו- האדם יודע שהוא מבצע פשע, לא חשב בתמימות, חשב שזה למטרה טובה ועוד ועוד. זה לא תמיד פוטר אותך מדין, אבל הקלה מסויימת יש.
זה בדיוק זה לא משנה מהו השם שניתן לו בסלנג הצה"לי .
יש הוראה מפורשת מה מותר ומה אסור ,תקרא אותה ותפנים אותה .
לא הבנת אותי- כן, יש הוראה מפורשת, אבל המפקד שמעביר את התרגול הנוסף הוא גם זה שקובע אם הוא נדרש. מכאן- שאין עוקץ.
תקרא שוב יש לך בעיה בהבנת הנקרא ,הקביעה לנחיצות מוגדרת היטב .
מבלי לבקר את יכולת הבנת הנקרא שלי, קרא אתה בשנית מה שציטטת בשבילי- אם המפקד טוען שמטרת הקד"ר היא לחזק את כושרו של החייל, שבמקרה, רק במקרה, זה גם אותו חייל מופרע, לך תוכיח שהוא מעניש אותו ולא משפר את כושרו.
קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים ,אמר לי פעם מישהו בצבא .
אלימות היא לא חלק חשוב בהכשרה ובטח שלא בחינוך . אין שום היתר לפעול באלימות במקרים שנתת לדוגמא כמו שבירת שמירה ,משחק בנשק ואתה יותר ממוזמן למצוא הוכחה לכך ולהביא אותה לכאן ,אני
בספק אם תצליח .
אתה שוב מתבלבל, לא אמרתי שיש היתר, אמרתי שזה כורח.
כורח זה רק תירוץ לאלו שחושבים שהם מעל לחוק .
אז אתה לא מתייחס להאשמת השווא שלך, בה טענת שאני טענתי שהחוק מתיר, נכון? אני טענתי שיש כורח. ואם תעמיד עכשיו לדין מפקד על כל כאפה שהועפה לחייל, תאבד בערך את כל המח"טים והמג"דים בצבא. או לפי ההגדרה שלך לאלימות- גם כל חייל שהדביק פליק לאוזן של חבר שלו, כי הוא תקף אותו והפר את זכותו לביטחון
כל הדיון הזה כבר ממש מיצה את עצמו ,אני מביא עובדות אתה מביא דעות והדעות שלך לא מחזיקות מים ,מה לעשות .
אם יש לך עובדות התומכות בכל אחת מהטענות שלך תוכל להביא ונתרשם מהן .
ד יעות? מה שאני אומר זה את דיעותי, ברור, ודעתי, כפי שהסברתי למעלה, היא שיש כורח ויש שטח אפור, וגיביתי את זה גם בעובדות (עימאד פארס כדוגמא זריזה).
כן, קשה יש רק בלחם, וגם אותו אוכלים (ובוץ זה טעים וקוצים זה נעים), אבל כשתתחיל להכשיר טירונים בשיטות אחרות זה ישפיע על ביצועיהם והמחיר- חיי אדם.
לסיכום- ותיקי הפורום נוהגים להיזכר בנוסטלגיה בהישגי הצבא בזמני עבר. אותם זמנים בהם לא היו חיזוקים חיוביים ולא כרמלה מנשה. הסק נא מזה מה שתסיק, אבל זה אומר דרשני.
לגבי ה"עובדות" תקרא מה שרשמתי לך .
לגבי ותיקי הפורום ,תראה מה ארכיון הפורום גילה מפיו של מנהל הפורום יוסיפון :
" יוסיפון
חבר מתאריך 7.4.02
1886 הודעות 27.10.02, 21:20 [ אני ממש לא אוהב אותו !
בתגובה להודעה מספר 1
ואם אמרתי משהו בסגנון זה היה בציניות המניאק נתן לי סטירה וכשרציתי להחזיר לו תפסו אותי כמה קצינים ומנעו את זה . הם הסבירו שככה הוא.
הלוואי שידרוס אותו D9"
מתוך :
http://www.fresh.co.il/dcforum/Army/1532.html
|
יוסיפון בחור צעיר ובריא, אני מתכוון לאלו שלחמו עוד ב-60' ואילך, ראה דבריו של מיכאל מס למטה. שוב- לא אומר שום דבר מפורשות, אבל היום טוענים שהצבא של אז היה קשוח יותר ולא חיילי שוקולד, מצד שני יש החמרה בפיקוח על היחס לחיילים. 1+1 = ?
ואגב- יוסיפון לא אמר מילה על מקצועיותו של תא"ל פארס, והסטירה שקיבל, אני מניח, לא קשורה לפעילות מבצעית או לכך שיוסיפון שבר שמירה. אבל יוסיפון כן יספר לך על הפעם שקמב"ץ גדוד/מג"ד של גולני דרך עליו נשק כי לא רצה לשמור ואיים לירות בו (זכרתי נכון יוסיפון?).
|
|