התמונה מאלבומו של סבה של אישתי. הוא נולד כנראה בשנת 1902, וגדל כיתום בבית היתומים הידוע לשימצה, דיסקין ,בירושלים. שם כנראה למד את מלאכת הבנאות, טפסנות ליתר דיוק. בעבודת הבניין התמיד עד יציאתו לגמלאות. בתמונה רואים גם אנשים הדורים בלבושם. יזמים?, ארדיכלים?.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hagarblu שמתחילה ב "התמונה מאלבומו של סבה של..."
אם תרצו לראות קטע סרט אשר מראה גם את בנית הקולנוע, עליכם קודם כל להודות לישראלה היפהפיה. להכנס לאשכול "אוסף צילומי לנגר בנענע:" שם ללחוץ על הקישור . לאחר שניפתח הקישור יש לחפש מימין את "חיפה - הדר הכרמל 1" וללחוץ שם על התמונה. לאחר שנפתח חלון קטן, ללחוץ שוב, להתעלם מהפרסומות ולהמתין בסבלנות
בשנים האחרונות הרחובות המרכזיים והאלגנטיים, אם מותר לי לאמר, הפכו למעין תחנה מרכזית ושוק הכרמל ביחד. אבל זה כבר נושא אחר. הבה נראה אם אני זוכר את כל בתי הקולנוע שהיו בחיפה עירנו: אורה, אוריון ,אמפי, ארמון, גנים, דומינו, זיו, חיפה, חן, מאי,מאיון, מוריה, עממי, פאר, רון, שביט. זה מה שזכור לי.
- קולנוע אורלי במרכז הכרמל,
- קולנוע נוף בקרית שפרינצק,
- קולנוע נוה שאנן, האם לימים הפך לזיו?
והפחות מוכרים :
- קולנוע במה שלימים הפך להוד ולימים שביט,
- קולנוע גן העיר במושבה הגרמנית שאם אני לא טועה הפך לכרמל גנים. לא בטוח.
- קולנוע גן - ים בבת גלים. נדמה לי שקרוב לקזינו.
נערך לאחרונה ע"י נתב שטח בתאריך 17-07-2009 בשעה 18:08.
יש מצב שמישהו מעלה את המוסדות הנשכחים הללו על מפת העיר?. לגבי קולנוע נוה שאנן, ובכן, לדעתי לא היה כזה מקום. פשוט זכורה לי פתיחתו של קולנוע זיו, כמוסד חדיש ומודרני. מצחיק שדווקא הוותיק עממי, עדיין מתפקד כקולנוע קפה עממי. גנים הוא כרמל גנים, וואאלט, תיפעלה אותו משפחת הגמדים, קרבנות נסיונותיו של הרוצח מנגלה.
עיון נוסף במקורות מעלה:
כי היה גם קולנוע אביב ברחוב יפו קצת מזרחית למפגש שלו עם רחוב עין דור ולא רחוק מקולנוע עין דור.
קולנוע גן העיר אכן הפך לימים לכרמל גנים.
מי יודע היכן מוקם קולנוע נוה שאנן? שמו מופיע בגב מפה משנת 1949-50 אך המפה לא מכילה את נוה שאנן. אולי זה השם המקורי של קולנוע עממי?
נערך לאחרונה ע"י נתב שטח בתאריך 18-07-2009 בשעה 02:41.
שאלה למנהל הפורום ושאר המומחים.
אני עובר ליד שניים מהקולנועים עליהם אתם מדברים פעם בשבוע לפחות.
הם פשוט בניינים הרוסים ולא יותר מזה.
א, בתי קולנוע של פעם באמת היו מלאים פעם או שהיו מסובסדים על ידי ההסתדרות או גורם ממשלתי אחר??? אני יודע שבתי קולנוע הישנים, גדולים מאוד יחסית לאולם קולנוע מודרני של היום.
_____________________________________
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "שאלה למנהל הפורום ושאר..."
סרט טוב היה מפוצץ ולפעמים היה בעייתי להשיג כרטיסים, סרט בינוני די מלא. יש לזכור שברוב התקופה הנ"ל לא הייתה טלויזיה. לא שמעתי על סבסוד. אלא הנחות, למשל לחיילים.
שסרטים ישראליים אכן זכו לסיבסוד ממשלתי. שווה לבדוק את זה.חיילים קיבלו אכן הנחה, אך למיטב זכרוני, רק אם קנו את הכרטיסים בקופת קצין העיר. קשה להעביר את מרכזיות הקולנוע בחיי התרבות והבידור ,לדור הטלויזיה והפייס בוק. הגעת סרט חדש היתה ארוע מרכזי שהכל דיברו בו.אף בבסיסי צהל היו בתי קולנוע. לי זכור קולנוע קדש, בבית הספר לשריון בגוליס, שם ראיתי סרט אי שם בשנות ה70..... מישהו זוכר סצינות מסרטים ישראליים בהם מתוארת חווית הצפייה בקולנוע?. אאלט יש אחת כזו בסלאח שבתי, וגם באסקימו לימון הראשון. בשניהם צפיתי בקולנוע עממי בנווה שאנן.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hagarblu שמתחילה ב "עצוב מה שקורה עם הדר הכרמל."
קולנוע עדן ברחוב יפו, מופיע בספר טלפונים 1932.
קולנוע בית העם בקרית חיים, מופיע בספר טלפונים 1932 וכן ב 1964.
קולנוע אל-נהדא ברחוב יפו, מופיע בספר טלפונים 1939. קולנוע נהדא מוזכר בכתבה בדבר ב 1938.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 23-07-2009 בשעה 20:05.
האם בספר הטלפונים שברשותך מופיע קולנוע עממי?,והאם ישנם סימוכין כלשהם לקיומו של בית קולנוע בשם נוה שאנן?. עממי היה קולנוע ילדותי. היינו הולכים אליו ברגל מנתיב חן., והוא שכן ליד בית הספר תל חי, וליד קן התנועה של המחנות העולים.
איזו עזובה. מזל שאי אפשר להעביר ריח. כלקוח נלהב של הצגות בוקר בשנות התיכון, באוריון חן וגלאור, נראה לי שכבר אז המקומות הללו היו מעופשים במיוחד. בחן ואוריון, היו שלושה סרטים בכרטיס אחד, והיו אלה בעיקר מערבונים איטלקיים, או סירטי מפלצות ,מה שקרוי היום בי מוביז. מעניין שבחיפה לא חשבו על קולנוע קיץ ללא גג, כפי שהיה בתל אביב, כמו גן רינה. אני מנסה לחשוב איך ציננו את האולמות הללו, שהיו כמובן גם מאובכים בעשן סיגריות, ולא מצליח להיזכר...
זכור לי נסיון לקולנע איכות קטן שהקרין בעיקר סרטי פולחן; ברח' סוקולוב בקטע שבין הרצל לחלוץ, תת-קרקעי וקטן, פעל במחצית הראשונה של שנות השמונים.
על חלק מחזיתות מבני הקולנועים יש (היו) יצירות אמנות אורבניות, כמו למשל הפסיפס שעדיין בולט על גבי חזית המבנה של "רון". להערכתי מתישהו בקרוב הדברים יעלמו, לצערנו.
את השם דומינו אני לא מכיר כלל, זה כנראה אותו מקום. בגלגולו כקרן-אור הייתי כמה פעמים - למשל בהקרנת חצות של "מופע הקולנוע של רוקי".
מצאתי את הרשימה המעניינת הבאה, באותו עניין בדיוק: http://www.notes.co.il/sharonraz/35409.asp
האם היה ברחוב הגיבורים ממזרח לגשר רושמייה, היכן שכיום מתחיל הגשר החדש החוצה את נחל רושמייה?
ועוד שאלה - האם היה לו שם אחר בשנות השישים ומתי שמו שונה? אני לא זוכר קולנוע מקסים בחיפה.
במוזיאון העיר חיפה: אולמות מופלאים. בתערוכה צילומים מסמכים וסרטונים על בתי הקולנוע שהיו בחיפה, וגם קצת על סרטי ושחקני העבר. מומלץ לבקר למרות שמהתערוכה והקטלוג לא ניתן לקבל תמונה מלאה ומסודרת על כל בתי הקולנוע שהיו בחיפה.
ממסמכים בתערוכה הצלחתי לברר את סדר שינויי שמות בית הקולנוע דומינו:
דומינו, המרכז = CENTRAL, אורדן , קרן אור .
במבנה השני של המוזיאון, תערוכה מעניינת של תולדות השנות טובות.
באלפון 32 מופיעם בתי הקולנוע הבאים: אמפיתיאטרון - קלנוע - הכרמל, עין דור - קולנוע - רחוב יפו, עדן - קולנוע - רחוב יפו, קולנוע גן העיר - המושבה הגרמנית (אח"כ כרמל גנים?). כמו כן היו תוכניות לבית קולנוע ערבי. נדמה לי שהוא היה מתוכנן להיות בעליה לחניה ליד מסעדת אלנבי (מעל המכולת כיום).
סליחה על ההקפצה, אבל מצאתי עוד אחד שאני, לפחות, לא זכרתי. בספר שהוציאה העירייה בתשי"ד מצויין גם קולנוע "שחרור" ברחוב עיראק (קיבוץ גלויות של היום). מן הסתם זהו קולנוע הדר. ואפילו היה זה קולנוע קואופרטיבי.
נערך לאחרונה ע"י shannen בתאריך 19-10-2012 בשעה 09:00.