אתה שוב מתמם ידידי, אני לא חושב שיש לך ראייה תמימה או מעוותת חלילה, פשוט יש לך ראיה של כל אחד ואדח מהאנשים הפשוטים שלא חושבים ולא רוצים לחשוב יותר מדי, אבל בוא אגלה לך סוד קטן..
כיום כולם, כולל אותי, כולל כל גולש אחר בפורום הזה יכולים לדעת הכל עלייך ועל כולם, במיוחד על אנשים שסיפקו את פרטייהם האמיתיים ,לצורך העיניין אתה סיפקת מספיק על עצמך: http://www.fresh.co.il/vBulletin/member.php?u=51003
כמובן שאני לא אטרח כרגע לבדוק משהו עלייך חלילה כי אני רק מדבר בצורה היפוטטית לחלוטין כדי שתבין את הנקודה, כל אחד שיש לו רשומון על המחשב יכול להכנס לראות מי אתה מה אתה, איפה אתה גר, לראות כמה דורות אחורה, אמא אבא וכו'.. לראות בן כמה אתה (טוב את הנתון הזה כתבת אפילו בפורום) אבל זה לא דברים שאמורים להפחיד אותך כי את זה כולם נותנים אפילו בפייסבוק. אבל איפה מתחיל הסיכון? ת.ז של אדם! ברגע שמישהו איתר אותך, לא משנה מה הסיבה (זה יכול להיות אפילו איזה חולרה שעיצבנת באחד הפורומים שאתה גולש בו או הבלוגים) והוא יכול למרר לך את החיים ולדעת עליך הכל ולעשות בזה מה שהוא רוצה, החל בגנבת זהותך (נורא קל לזייף ת.ז בימינו, גם אם יהיה מאגר יהיה עוד יותר פשוט לגנוב את זהותך) ולהתחיל לעשות מה שבא לו, לסחוט אותך או לאיים ומה לא?
כמו כן ספקית האינטרנט שלך יודעת עלייך הכל, גם על הרגלי הגלישה שלך, מה אתה כותב, למי אתה כותב, הכל אפשר לשלוף עלייך כיום גם בלי צו בית המשפט! שמעת על חוק "נתוני תקשורת" ? גם המשטרה יכולה לדעת עליך מה שבא לה, בלי צו! מספיק שהיא פונה לספקית שלך, לחברת הסלולר, האזנות, איכון המכשיר ע"ג המפה וכל מה שאתה רואה בסרטים אפשרי בימנו גם בישראל הקטנה! אז איפה אתה חי שאתה חושב שהעירייה לא יודעת עליך ושהממשלה לא יודעת עליך? הם יכולים לדעת עליך הכל אם הם רק ירצו! גם כמה פעמים אתה וחברה שלך יוצאים בשבוע הם יכולים לדעת (איכון סלולרי כבר אמרנו?) וגם אם אתה בלי סלולרי אז יש מצלמות בכל מקום, מקומות בילוי, רחובות ואיפה לא? אולי כדאי שתתעורר.. כי ברגע שיהיה מאגר ביומטרי גם לא יצטרכו להתאמץ, ברגע שיגדירו למחשב לאתר את תווי הפנים שלך מיד עם חשיפתך מול כל מצלמה שלא תהיה בארץ, ישר המחשב ידאג לדווח להם בלייב איפה אתה נמצא ומה אתה עושה! גם אם אתה לא חשוד בדבר, לך תדע איזה חולה נפש יושב שם במוקד בר"ג ומסתכל על אנשים ועוקב אחרייהם? כבר היה את הקטע עם ההוא שישב לו על ספסל בפארק חשוך הדליק לעצמו ג'ונט וההוא שיושב במוקד ומסתכל במצלמה שלח לו משטרה והסוף לא היה כזה נעים בשבילו..
אז אתה ואנשים כמוך חייבים להתעורר קצת להיות מודעים, כי אמנם נדיר שיקרה משהו שיסכן אותך, אך מישהו תמיד יעשה במידע יקר עליך שימוש לרעה, נוכל, שוטר מושחת או סתם איזה מישהו שיש לו גישה למערכת רגישה. די לתמימות, העולם כבר לא וורוד וגם לא יהיה כזה!
נכון אני אומר את כל מה שאמרתי כדי לגרום לך לניצוץ מסויים כדי לנסות לשנות את צורת החשיבה התמימה שלך, אבל אתה חייב לדעת שמסוכן להיות תמים בימינו, הייתי שמח אם כל שאר האנשים בעדר היו מתעוררים ומבינים את ההשלכות של כל דבר ודבר, אבל הם לא! כולם מסתמכים על זה שאם מישהו המציא סלולרי אז זה רק למטרות טובות, רק בשביל לתקשר עם אנשים, לדבר ולהיות זמין בכל מקום! אבל 90% מהציבור לא מודע לזה שהסלולרי יכול לשמש נגדם כמו כל פיתוח טכנולוגי אחר! עזוב את הממשלה ואת המשטרה, לעזאזל עם זה אפילו הילד של השכנים יכול להאזין לך בימינו, להפעיל את המצלמה במכשיר שלך ולראות מה אתה וחברה שלך עושים ברגעים הכי אינטימיים שלכם, שלא לדבר על להאזין לשיחות שלך, פרטיות ככל שיהיו, גם אם אתה שכיר או מנכ"ל או ברוקר בבורסה כל אחד ידע לשאוב ממך את המידע המתאים לו! חשוב שנהיה מודעים לטכנולוגיות ולהשלכות שלהן, כי לכל דבר יש צד חיוני וצד שלילי! אז להתעורר חביבי, אתה ממש מתמם, להגיד לאחרים שחושבים בצורה שונה ומחוץ לקופסא שראיית העולם שלהם מעוותת זו אופציה, אבל לשפוט אחרים זה הדבר הכי קל.
כל טוב.
נערך לאחרונה ע"י iceman4ever בתאריך 04-08-2009 בשעה 00:20.
|