28-05-2009, 12:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.03.06
הודעות: 1,442
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "ישראל 2009: קנס כספי להורים שלא יחסנו את ילדיהם"
חשוב לעורר מודעות לנושא. הנה כמה ציטטות מהכתבה שרוב הציבור לא מודע אליהם:
"במהלך השנה הראשונה מוחדרות לגופו של התינוק למעלה מ- 25 מחלות (9 מחלות שונות שמוחדרות שוב ושוב). בשנה זו מערכת העיכול, ומערכת העצבים נמצאים עדיין בתהליך הבשלה ואינם מסוגלים להתמודד עם עומס הנגיפים. כמו כן, נוצר עומס עצום על מערכת החיסון שגם היא נמצאת בשלבי התהוות."
"במקום שכל תשומת ליבו של גוף התינוק תופנה להבשלה והתפתחות הוא נאלץ להסב את מאמציו להתמודדויות אחרות. חשוב מאד להבין שהסיבה לחלק מהחיסונים לתינוקות היא על מנת לשמור על אוכלוסיית המבוגרים (חיסון עדר) וכי חלק מהמחלות כנגדם הילדים מתחסנים אינן מחלות שהם באים איתן במגע בשלבים כה מוקדמים בחייהם.למשל חיסון לאדמת, חיסון שמסוכן לנשים בהריון בלבד, הסיבה היחידה שמחסנים תינוקות בגיל שנה היא על מנת להגן על אימהות בהריון ואין לו שום משמעות או נחיצות עבור התינוק המתחסן. לפי שיטתנו מה שניתן לדחות-דוחים ומה שניתן לפצל מפצלים.לדוגמא: החיסון שניתן מיד אחרי הלידה- כנגד דלקת כבד B , מיועד להגן על ילודים, שאמהותיהם נשאיות של הווירוס. אחוז האמהות הנשאיות קטן מ1% ,כך שלמעלה מ99% מהתינוקות מקבלים חיסון מיותר אחרי הלידה."
http://docu.nana10.co.il/Article/?A...=577633&sid=186
ומתוך כתבה אחרת :
"בנוסף, קיים בספרות טיעון נוסף לפיו אין לחסן ילדים נגד מחלה זו (אבעבועות רוח), המתבסס על ההנחה לפיה מחלות ילדים אינן באות 'סתם כך' וחשוב כי מערכת החיסון תתמודד עם נגיפים זרים בתקופת הילדות. מניעה מהילד לחלות במחלות ילדים בתקופת הילדות, חושפת אותו בעתיד למחלות מסובכות יותר. ואם הגוף לא ילמד להתמודד בעצמו עם מחלות ילדים, יפגע הדבר ביכולת ההתמודדות שלו בעתיד עם מחלות אחרות, קשות יותר. מכל הסיבות האלו ניתן להסיק, כי בדרך כלל כדאי להימנע מהחיסון כנגד אבעבועות רוח והנזק שעלול להיגרם עולה על התועלת ממנו", סבור ד"ר רוזנטל."
_____________________________________
|