|
04-04-2005, 02:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
Gasol:
"בנוסף, הויכוח ביני לבין biv התנהל בצורה מכובדת, בלי ביטויי לגלוג (סטייל "הקשקשנות" שלך) - ואני עדיין מכבד את דעתו השונה וגם את שלך (כזכור לך, לא פסלתי דעה של איש, אלא הבעתי את הכאב הפרטי שלי בלבד). עצם העובדה שאתה מסרב לקבל ביקורת ומתעסק במי שעומד מאחורי המילים, במקום במילים עצמן - מעיד שעדיין לא זכית ליכולת רצינית שכזו."
רק במשפט אחד שלך יש סתירה, בו אתה מתיימר מצד אחד לשמור על תרבות דיון (להבדיל ממני, "סטייל הקשקשנות") ומצד שני, לקבוע עובדה בה אני מוצג בתור אחד שאינו מסוגל לקבל ביקורת, וכאחד שכזה, לא זכיתי ליכולת רצינית להתעסק במילים עצמן. חבל לי לשמוע הכפשות שכאלה, בעיקר בגלל שאתה לא מכיר אותי, ומתקיף אותי באופן אישי, באשר אני מציין כי "שמעתי פה הרבה קשקושים", מה שגם לא נוגע לאף אחד באופן אישי.
לעניין - לדעתי, תומ"ת מייצג פחות "כלי הרג" מאשר רוס"ר M-16 מהסיבה הפשוטה שהוא לא הורג אנשים. רובים ואקדחים הורגים אנשים. בין אם זה טירור, פשע, משטרה, צה"ל, הרשות הפלסתינאית, או כל גורם אחר המורשה לנוע עם נק"ל מסוג זה או דומה. אתה לא שומע על ארטילריה שמפציצה אנשים. זהו כלי לשעת מלחמה, אשר נועד להגן על מדינת ישראל במקרים מאוד מסויימים. אני לא מקבל את הטיעון של דת מיליטנטית. אני חושב שהכלי הזה (שהוא למעשה הרבה יותר תמים מטנק או מטוס מפציץ), הוא ניגוד חזק מאוד לאותם יהודים מתפללים. הם לא נראים לי פנאטיים. הם לא נראים לי כמו חיות שהולכות לצוד להם כמה ערבים באמצעות התותח הגדול. בסה"כ חבורה של יהודים, שנקראו, ובאו בעקבות הקריאה, לשרת את המולדת, ולהגן עליה בתורם.
הצבא והדת מאוד מנוגדים.
אין "דוסים" בצבא, והרבה חבר'ה של ישיבות משתמטים ובורחים ממנו. הרוב הגדול בצבא, הוא יהודי חילוני, בין אם צב"ר ובין אם עולה חדש. ודווקא לראות חבר'ה דתיים, ועוד בטקס כל כך סמלי, לבושים במדים, זה דבר מרגש. וגורם לי, כחייל מילואים, להזדהות ולהעריך את אותם אנשים (שיכלו להשתמט, אבל לא - הם בחרו לשאת בנטל הכללי, ולעשות את העבודה שכולנו עושים). על אחת כמה וכמה, כשהתמונה מציגה אותם במהלך אותו טקס, לצד תותח גדול, שממש מסמל את הצבא, יותר מאשר אם למשל, סתם היו יושבים ליד האוהל, ולצידם כמה רובי M-16.
בתמונה יש המון עומק, שאני מזדהה איתו כאחד שסיים 3 שנים צבא (ואני יודע שיש פה כמה שעוד לא חוו את זה). ואני רואה פה רבדים שאולי חלק לא רואים.
לכן, הצבעתי לתמונה הזאת (ולא לתמונה שלי), ואני באמת חושב, שמועבר שם דבר יפה, מעבר לאיכות הגבוהה של הצילום, יחסית לצילומים אחרים פה (ושוב, אני רוצה לציין שחבל שאיכות הצילום של תמונה 10 בעייתית, כי הייתי ממש שמח להצביע עבורה).
בין הדיעה שלי, לדיעה שלך, מה שבאמת הפריע לי בתגובות פה זה:
ניר: "גם אותי מצער לראות את הצבא או הדת כמייצגים את הישראליות. זה עשוי להיות מקומם אבל אני חושב שיש קשר אדוק בין דת למיליטריזם, למעשה הדת היתה הגורם העיקרי לרוב המלחמות וההרג בהיסטוריה של האנושות. בגלל אותה המצאה ארורה אנשים מנוונים את התבונה, ההגיון והחשיבה העצמאית, לטובת אמונה שהם בני סגולה."
גסול: "אני רואה בזה את חילול הרוחניות, ואת הרס המוסר היהודי שלנו. תפילין וטלית אסור שיראו בכזאת טבעיות כחלק מפעולות הרג. כשאני רואה את החיילים מתפללים לאותו כיוון אליו מופנה קנה הטנק - אני מזדעזע. אין בזה שום סמל ל"ניגוד". זה נראה ממש כמו איחוד בין ערכי הדת לערכי הקרב - ואוי לנו אם זה מה שמסמלת ישראליות !"
עוד מבית היוצר "גסול": "שכל-כך הרבה אנשים רואים ב"ישראליות" כמי שמקשרת בין הדת היהודית לכלי-הרג, או יותר גרוע, כמי שמקדשת את המלחמה בשם הדת.
אני נגעל כשאני רואה כזאת התלהבות פתטית, ואני גם לא מאמין שכל אלה שהצביעו עבור התמונה הזו באמת מסכימים למה שהתמונה הזאת מנסה להעביר.
אותו דבר גם לגבי הבהמיות של תמונה מס' 13. זה לא מייצג את הישראלים שאני מכיר.
מדהים באיזו מהירות אנשים נכנעים לסטריאוטיפים הזולים שמדביקים לנו על המצח."
לי חבל שההקשר של הדת והרצח/הרג/צבא/כוח/מיליטריזם הוא מה שלקחתם מהתמונה הזאת.
השמצת (גסול) את רוב המצביעים פה וקראת לנו אנשים הנכנעים לסריאוטיפים הזולים שמדביקים לנו על המצח. אתה נגעל מההקשר שאתה פירשת בעצמך. מלחמה בשם דת?!
החיילים האלה הם חיילי מילואים של צה"ל!
צה"ל שייך למדינת ישראל. איזה מלחמת דת? את הפקודות שלהם הם מקבלים מהרמטכ"ל שעד כמה שאני זוכר - חילוני (קיבוצניק) מובהק. שאת הפקודות שלו מקבל משר-ההגנה (שגם הוא חילוני) שמקבל את ההוראות שלו מרוה"מ שגם הוא חילוני.
הארכתי את דברי, ואני שוב מצטער, בלהט הרגע...
כל טוב ידידי. מקווה שלמדת להעריך את האמנות בצורה שונה, גם אם אתה לא מתחבר כל כך לרעיון אותו אתה מפרש.
כי אני פירשתי את זה בצורה הרבה יותר רומנטית, כמו שאתה פירשת את אותו מאבטח לצד מגן דויד בצורה פיותית (לדבריך) ולי, התמונה לא עשתה "וואו". פשוט, לא עשתה (לפחות לא כמו תמונות 10 ו 7).
בוקר טוב.
|
|