03-05-2009, 23:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.07.08
|
|
אהמממ...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
הרומאים הצליחו להביא את חניבעל למחנק לוגיסטי ולבסוף טיהרו את איטליה מכוחותיו מבלי שהצליח להטיל מצור על רומא. קרב קנה היה ניצחון בקרב, בסוף הרומאים נצחו למרות מפלתם הראשונית.
בהחלט ראוי לעשות סרטים על המלחמות הפוניות. אלא שאחנו היהודים הם היחידים שרואים את הכנענים/ פיניקים / קרתגנים של חניבעל כטובים בסיפור. כך שגם מבחינה תעמולתית, סרט כזה הוא בעייתי, כאשר הזדהות הקהל (האמריקאי-אירופאי) עם הרומאים דווקא.
הסופר ניל גיימן ידוע כקוסם עם כבוד להיסטוריה. שלח לו מכתב שיכתוב עיבוד לשלוש המלחמות הפוניות. זה לא יהיה בדיוק סרט ילדים... אח"כ נראה את המלחמות הפוליפינזיות, מלחמות הפרסים ביוונים (את קרב תרמופולי כבר עשו בסרט 300)
|
תראה,
בקרב ההיסטוריונים קיים כבוד רב כלפיי חניבעל ברקה, בערוץ ההיסטוריה כבר השקיעו מאות אלפי דולרים בסדרה שתיארה את מסע הקרב שלו, והBBC אפילו הפיק סרט באורך מלא.
אנשים רבים לא מבינים את זה אבל חניבעל יצא למלחמת אין ברירה, זה לא שממש הייתה לו אפשרות אחרת, הרומאים שלטו ללא עוררין בנתיבים הימים בזמן המלחמה הפונית השניה (לאחר שהם הביסו את חמילקרת), ולכן הוא לא יכל לנצל את הכוח הימי הקרתגני (שנחשב באותה תקופה למנוסה ביותר בעולם, עם עבר מפואר של מאות שנים), הרומאים כמובן לא יכלו להתקיף את קרתגו, מכיוון שבאותה תקופה היא נחשבה לממלכה המבוצרת ביותר בעולם העתיק, החומות האדירות שלה איכלסו בתוכן מאות פילי מלחמה שהוחזקו בתוך תאים מיוחדים, ככה שלא ממש יכולת להתקרב לחומות מבלי לספוג אבדות קשות.
חניבעל יצא למלחמה עם צבא של שכירי חרב, הוא לא יצא עם צבא קרתגו, מי ששלט בקרתגו היו שופטים, שבכלל התנגדו למסע המלחמה של חניבעל, או יותר נכון "הסכימו בשקט", בגלל זה הם בכלל לא תמכו בו כלכלית בתחילת הקמפיין, (חניבעל שילם מכיסו עבור הצבא), רק כאשר הלחימה התגברה, והם הבינ שמצב הלחימה עם רומא הוא בלתי נמנע, החלו הכספים להגיע לחניבעל ואז זה כבר היה מאוחר.
חיסרון בולט נוסף שהיה לחניבעל הוא שלא היו לא כלי מצור, היה לו צבא בלתי מנוצח, וחזק מאוד, אבל הוא בקושי יכול היה להטיל מצור אפקטיבי על ערים מבוצרות (רובן נכנעו לאחר שהן הבינו כי עדיף להם לשלב כוחות איתו מהאשר נגדו).
לדעתי זו אחת הסיבות שבגללן הוא העדיף שלא לפלוש לרומא (לאחר תבוסת קאנאי, הוחלט לבנות חומות ענקיות מסביב לעיר), כמו כן ברומא עדיין נשארו מאות אלפי בני אדם, שבקלות יכלו להפוך לחמושים, ולכן לחניבעל לא היה קל לכבוש את העיר.
ניתן גם להאשים במידה מסויימת את היוונים, שהבטיחו לחניבעל תמיכה צבאית כנגד רומא, אבל בשעת האמת הם נסוגו מהחלטתם (וגם סירבו למכור לו נשק).
בעניין ניל גיימן:
תאמין לי שאין צורך, פשוט תשיג לי תסריטאי טוב ואני אשלח לו את הספר של צבי הרמן "זכרונות חניבעל", אם הוא יידע לנצל טוב את הספר, הוא בקלות יוכל ליצור תסריט מנצח שיביא לו לא מעט אוסקרים.
בכלליות, אני ממליץ לכולם פה לקרוא את הספר (למי שמצליח להשיג), מדובר במקור הספרותי הכי טוב שיצא עד היום בנוגע לחניבעל ברקה.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."
נערך לאחרונה ע"י AtlantisNumenor בתאריך 03-05-2009 בשעה 23:18.
|