במקור נכתב על ידי apasniy_arab
(לפני שאני אתחיל עם החפירה, אני רק מציין שאני לא הייתי בחי"ר, ולא ביחידה מובחרת)
הכבוד הוא מוצדק.
הפרדת שני נושאים שונים:
1. זה הצורה שהחברה מתייחסת ללוחמים ביחידות מובחרות בהשוואה ללוחמים בגדודים.
2. הסיבה שילד בן 18 מחליט פתאום על דעת עצמו להקרע פיזית ומנטלית במשך שנתיים בשביל סיכה כזאת או אחרת...
בשירות הצבאי למדתי כמה דברים, אחד מהם, מדד להשוואה מדוייקת בשירות הצבאי - ככל שלוחם מקריב יותר - כך הוא תורם יותר. זה הכל.
אם חייל א' החליט לעבור גיבושים ומיונים עוד מגיל 17 , ואז עשה מסלול שחד משמעית - ואין על זה עוררין, קשה יותר ממסלול של חי"ר/שריון /הנדסה וכו'...
ולאחר מכן - השירות הצבאי שלו - חד משמעית יותר קשה משירות של חי"רניקים.
עכשיו...
יקומו כל מגיני החירניקים ויגידו שמחסומים ומטבחים וטחינות זה הרבה יותר קשה - וזה בגלל שאתם מכירים סוג אחד של שגרה.
תשאלו חבר שלכם שנמצא ביחידה מובחרת - שסיים מסלול(!) כמה אימונים הם מבצעים בשבוע,
ותחשבו בעצמכם אם זה כל כך קל זה לעשות יבשים של לו"ז/לש"ב/אימוני קרב מגע, תרגילים המדמים פעילות, אימוני פשיטה, השתלטות, וכו' וכו'... אחרי שאתה שנתיים, 3 שנים, 4 שנים בצבא.. ועדיין מתזז כמו צעיר מסריח...ועד שלא ניסיתם בעצמכם לא תדעו אף פעם. (וזו רק דוגמא אחת)
ואם כן, תנסו להשוות את זה למטבחים ושמירות וכו' - אל תשכחו שמבחינת סזיפיות וקושי וכו' גם חיילי מפקדה בכל גדוד עושים שמירות ומטבחים (כמובן שלא באותה רמת סיכון - אבל 4 שעות של שמירה - זה טחינה לא משנה איפה אתה נמצא) ולא מקבלים הכרת תודה מהמח"ט.
וחייל ב', החליט לא לעשות גיבוש/לא עבר גיבוש/נפל מיחידה מובחרת והגיע לגדודים - משמע לא היה טוב מספיק בשביל יחידה מובחרת - עושה מסלול קצר יותר - משמע, סובל פחות.
מסלול שהוא חד משמעית(!) קל יותר ממסלול של יחידה מובחרת.
ובשירות הקושי הפיזי שהוא עבר פחות בצורה חד משמעית ממה שקיים ביחידה מובחרת.
כמה נתונים:
*לוחמים בגדודים תמיד יחשבו שיחידה מובחרת זה הכל נוצץ וזהב... והכל שם קל ויפה ונוח ות"ש מטורף, וכל מה שצריך לעשות, זה לישון 12 שעות ביום, לשחק פלייסטיישן ומדי פעם לירות במחבלים.
לכן הם תמיד יחשבו שהעבודה שלהם קשה יותר כי "אני בגדוד, ואני טוחן מוצב, פילבוקס, מחסום וכו'"
*בדיוק כמו שאותם לוחמים ביחידות מובחרות צריכים זריקות אגו - כי בינינו אף אחד לא באמת פטריוט כל כך שהוא ייקרע שנתיים מרצונו החופשי ומאידיולוגיה, גם חירניקים מקבלים זריקות אגו בצורת "אתם חירניקים ואתם מלח הארץ אתם עושים את העבודה הבאמת קשה ואתם הכי מועילים בצבא"
*כמו שהצבא מסתכל על זה כך גם באזרחות מסתכלים על זה: אדם שהתאמן יותר - מסלול ארוך יותר, הצבא השקיע בו יותר כסף, יותר משאבים, כך הוא שווה יותר לצבא - משמע מועיל יותר.
למה אף אחד לא מערער על חשיבותם של טייסים לעומת חירניקים?
ככל שהמסלול ארוך יותר - קשה יותר - כך הצבא משקיע בלוחם יותר - ז"א הלוחם מועיל יותר לצבא.
נכון. 100 אלף חירניקים (מספר בדוי) מן הסתם יותר מועילים לצבא מ100 (מספר בדוי)לוחמים בשייטת, מהסיבה הפשוטה שזה כוח אנושי גדול יותר, והם מבצעים משימות צבאיות בסדר גודל נרחב יותר.
אבל מצד שני. חירניקים יש 100 אלף, ושייטים 100 - אז מי מהם יותר קריטי לצה"ל?
עם כל הכבוד שיש לי לכלל הלוחמים בצה"ל. אדם שהשקיע יותר, ונתן יותר מעצמו, ועמד בקשיים גדולים יותר ועבר מיון וסינון וכו' והוכיח שהוא שונה מא' וב' וג' ויותר מתאים ליחידה כזאת או אחרת - כבודו במקומו מונח. ולהתנצח ולהגיד "אני חירניק אז אני עובד קשה יותר ותורם יותר" רק כי הוא חירניק ממורמר שמחפש את האגו במה שהוא עושה. זה לא לעניין.
|