10-04-2009, 20:32
|
|
|
חבר מתאריך: 30.12.01
|
|
מעוניין לשנות שיבוץ, טופס 55 אושר אבל נדחתי על ידי גורמים אחרים
האמת שאני לא ממש יודע איך להתחיל. ניסיתי לפתור את הבעיה שלי בכל הדרכים המקובלות ונואשתי.
לכן אני פונה אליכם.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
א.ג.נ
הנדון: ח/_______, אליהו כהן - בקשה לשינוי שיבוץ.
אנוכי, אלי כהן, מ.א _______, בוגר פרוייקט "שחק", מדופלם בלימודי הנדסאי, אלקטרוניקה,
ובעל ידע נרחב בתחום המחשבים שהוכשר לקורס 1217 במערך הנ"מ במערכת ה"הוק" של חיל האויר.
התגייסתי בתאריך: 19.5.08, עברתי קורס בטכני, את הקורס סיימתי כמצטיין ושובצתי
בסוללת ____, גדוד ___ בתאריך: 28.9.08.
לאחר תקופת התסתגלות נוכחתי לדעת כי אינני מממש את הפוטנציאל הטמון בי ואת כישוריי המעשיים
על מנת לתרום לצבא ההגנה לישראל כראוי ולחיי האזרחים בתום שירותיי.
הסיבות בהן אני רואה את אי התאמתי למקום ולתפקיד הן כדלקמן:
א. הידע שרכשתי בלימודי האלקטרוניקה בהמלך חיי לא באים לידי ביטוי בתקלות מערכת ה"הוק".
ב. בסוללה את רוב היום אני מעביר בעזרה לשאר הסוללה - מבחינת תורניות, אבטחה וכד',
ואני מרגיש כי איני מתמקד במקצוע שלי ובתחום שאליו בפועל יועדתי.
ג. כמו כן, אביא לתשומת לבך, כי אני מבין החיילים הבודדים שהינם הנדסאים אשר עובדים
לצד בוגרי י"ב באותו התפקיד ללא ייחוד לכלים אשר רכשתי במהלך לימודיי כהנדסאי אלקטרוניקה.
על כן, איני מרגיש כי אני רוכש ידע חדש ועולה בתחום.
אינני כותב מכתב זה בגלל שיש לי יכולות נמוכות מידי או חוסר מוטיבציה, אלא להפך,
ברצוני להיות שותף למערכות המתקדמות ביותר שיש לצה"ל.
אבקש להגיע לראיון לשיבוץ מחדש בכדי לבחון את יכולתיי בהתאם למקצוע אותו רכשתי
לפני שירותי הצבאי במקום שבו אני אוכל לתרום בצורה הכי ראויה ומשתלמת לצבא הגנה לישראל ולעצמי בעתיד.
אשמח אם תבחנו את בקשתי ותעשו ככל שביכולתכם לבחון את שיבוצי מחדש.
תודה מראש,
אליהו כהן
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
כאמור אני הנדסאי אלקטרוניקה, ובשבילי זה מעבר למקצוע. אני מאוד רוצה לתרום, אבל בד בבד חשוב לי ללמוד ולהתפתח כאדם וכאיש מקצוע.
הגעתי ליחידה שלי חדור מוטיבציה , נחוש להפיק את המירב משירותי הצבאי - עבור הצבא ועבורי גם כן.
גם כשעלו האותות הראשונים שהמערכת(המערכת שאני עובד איתה) אינה מתאימה לי,בחרתי להיות אופטימי ולתת לה עוד צ'אנס
אולם לאחר מספר חודשים בהם המצב נותר בעינו, ואף נוכחתי לדעת כי בוגרי יב מבצעים אותו תפקיד כמוני ולפיכך אין באמת צורך ריאלי בבעל הכשרה נוספת, הבנתי כי התסכול שלי לא יעלם.
אני מגיע ליחידה עם תחושת מועקה. איני מוצא בה סיפוק מקצועי וחשוב מכך, אני יודע שלא צריכים אותי שם כי כל בוגר יב יכול להחליף אותי. אני לא לומד דבר ופשוט מרגיש מבוזבז מכל בחינה שהיא. אני לא ממצה את הפוטנציאל שבי, וחבל.
לאחר שמכלול התחושות הללו התבשל בי זמן מה, החלטתי לעבור ליחידה אחרת. פניתי לפני כחודשיים למש"קית הת"ש והגשתי דרכה טופס 55. עברתי שיחות עם הקצין הטכני שלי, המסו"ל והמפקד האישי כשכל אחד מהם מבטיח לי את תמיכתו ואת רצונו לעזור לי. אולי אני תמים אבל אני רוצה להאמין להם, עם זאת בינתיים הטופס נחתם ע"י המג"ד רק שבוע שעבר.
הייתי מצפה שבכך יסגרו הדברים, אולם עתה נאמר לי כי עלי להשיג אישור נוסף, אישור מהרתנ"ם (ראש תחום נ"מ). אישור שמסרבים לתת לי כיוון שאין מספיק אנשים. ביקשתי מהקצין הטכני שלי שיחה עם הרתנ"מ ואני עדיין ממתין לה, אך שיחה זו נדחית כל פעם מסיבה זו או אחרת.
איני חייל שעושה בעיות, יש בי גם הרבה רצון לתרום ועם זאת הגעתי למצב בו אני לא רואה מוצא לבעייתי. אני בצבא עשרה חודשים, איני רואה את עצמי במקום שירותי הנוכחי לעוד יותר משנתיים (שארית שירות החובה שלי), ועל אחת כמה וכמה לא במהלך שירות הקבע לו אני מחוייב.
אני חדור מוטיבציה, ורק עוזר במה שיכול בסוללה שאני נמצא בה.
בנאדם שיכיר אותי יבין עם מה יש לו עסק ואני לא בא להתרבב פה.
בכיתה י"ד הפרוייקט שלי זכה במקום שני בתחרות ארצית של רשת אורט.
אלקטרוניקה בשבילי זה לא עוד תלמיד שבא לתיכון והחליט לבחור לעצמו מקצוע
אני חי אלקטרוניקה כל חיי, הייתי הולך עם אבי לעבודה בפיליפס ועוזר וצופה מהצד בכל מה שתיקן
אני גם חי מחשבים, לפני הצבא הייתי טכנאי מחשבים עצמאי
לאן אני שואף? האמת שהובטח לי ללכת לבקר בכל מני מערכות כדי שאני אוכל להיות יותר ספציפי איזה תפקיד אני בעצם רוצה.. אבל רק הובטח לי..
יצא לי לשמוע קצת על ינ"ט, קצת על כטב"מ אבל אני לא יודע אם יש לו דרג ב
אשמח לשמוע על מקומות נוספים
עזרו לי, כי אני לא כבר לא יודע מה לעשות
אלי.