08-04-2009, 14:46
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.06
|
|
אוקיי, אז לכלל התגובות העצבניות...
1.אני לא יודע מה הסקתם לגבי הגישה שלי, אבל אני באמת מאמין בסיסמא הטיפשית "מה שלא פשוט פשוט לא יהיה". אני לא חושב ש"אנחנו הכי מבינים והכי טובים", אילו היית מכיר אותי אני אדם שמאמין שצריך ללמוד מכולם (גם מהיצירתיות של החמאס בעזה).
2.יש לנו הרבה מה ללמוד מצבא ארה"ב והקואליציה בעיראק ובעיקר באפגניסטן (צבא סדיר אל מול גרילה, שטח וצירים הרריים, תנאים קיצוניים, שת"פ טוב של מודיעין,אוויר וקרקע ועבודה טובה של דרגי לוגיסטיקה בעימות בעצימות גבוהה לאורך זמן [שחיקה והתשה]). אבל אני כן מאמין שבדבר אחד אנחנו לוקחים מהם דוגמא שלילית וזהו המשיכה לטכנולוגיה מתקדמת ולדעתי גם בעייתית. ברגע שצבא מתחיל לסמוך על אמל"ח ואין לו יכולת שליטה טוטאלית עליו יכולה להיווצר בעיתיות, אני אקח דוגמא מהעולם הצבאי שלי: ברגע שהגעת לפעילות בה אתה מפעיל רובוט\אמצעי השהייה של חבלה ולך אין את הידע המספיק לתקן אותו בשטח במידה והוא יתקלקל,אזי הפעילות הסתמכה על אמל"ח ולא על איכות האדם.אם לא הבנתם את ההסבר כי הוא לא רהוט דיו, רק תבקשו ואסביר שוב.
2.אני אמנם לא מכיר לפרוטרוט את כלל ההכשרות ואורכם בהיבט החי"ר של צבא ארה"ב אבל כן מכיר את חלק מהכשרות הלוט"ר וההנדסה שלהם ואני כן מודע לסזיפיות, האורך וההשקעה בקורסים הללו, אבל במבחן התוצאה שרואים איש SEAL אמריקאי מחפה בצורה די גרועה אפשר לומר ובניתוח רדוד של התמונה מוצאים שגיאות בסיסיות, אני שואל את עצמי האם הקורסים הארוכים שלהם שווים את זה, ומהי הלמידה משגיאות במהלך הקורסים שלהם ? ואם בקורס לוט"ר של שלושה שבועות חייל יחידות מיוחדות צה"לי יוצא ממקוצע יותר ?. עכשיו אפשר לעשות חיפוש מהיר מאוד באינטרנט ולמצוא חייל ישראלי מחפה\יורה בכריעה בצורה מבישה, אבל לא זהו העניין.
3.אומנם אף פעם לא ניסיתי את הDropleg שבתמונה, אבל מנסיוני האישי ירכית אקדח בדר"כ לא נוחה, אלא אם היא מתחברת עם מחבר לחלק התחתון של הווסט ולא בתור חגורה, כך אין שיפשופים מיותרים ותזוזה של הירכית על הירך. ומה הבעיה לשים את האקדח והסכין בתאים ייעודיים בווסט ? לדעתי פחות מסרבל ועדיין ניתן לשליפה מהירה באותה מידה.
4.אני מודע לזה שאנחנו מפגרים שנות אור אחרי הצבא האמריקאי בנוגע לציוד לחימה אישי, אבל אני אישית גם מרוצה מהעניין למרות שאנחנו מתקדמים לעברם. הגישה בה מתקדם הצבא שלנו לדעתי שגויה, אנחנו מסתמכים לעיתים דחופות מדי על ציוד ולא על איכות האדם ולמידת הבסיס, ובגלל זה חיילינו לא יודעים לירות עם כוונות ברזל ל200 מטר, למה ? כי אין להם את הכוונת השלכה, ידית האחיזה והכרית בחלק האחורי של הכת.
5. אני לא פיזיקאי, אבל אני כן יודע שמחזיקים את הנשק כמה שיותר קרוב לקצה הקנה היציבות עולה, וכמה שהיד מושלכת יותר קדימה יותר קל "להדביק" את הכת לשקע כתף.
6. חיפשתי מידע על הסימרד באינטרנט ואין כלום, יש לך קישור ומידע ? אני בטוח שמנסיונך המילה "אמור להיכנס" מצביעה על תהליך ארוך עוד לפנינו...
|