11-03-2009, 12:06
|
|
|
חבר מתאריך: 23.11.08
הודעות: 15
|
|
סקירת מט"ח שבועית שבין 09-13/03/09
דולר-שקל: לעת עתה כל התחזיות התממשו. המטבע האמריקאי ממשיך, כאמור בסקירות שעברו, לעלות מעלה לכיוון היעד הקרוב שעומד כרגע על 4.3300 בשלב ראשון. זאת חרף העובדה ש בעניין השבוע הקרוב מסתמנת מגמה מעורבת מצד הסוחרים – חלקם רוכשים את הדולר האמריקאי, בעוד האחרים מממשים רווחים. לכן, ניראה שמי שנמצא עדיין בפוזיציה שורית – ראוי שיתמיד בה לעת עתה, אולם מי שטרם עלה על הגל מוזמן לעקוב מידי יום לגבי ההתפתחויות ולנסות לגלוש על הגל הפורץ את השיא החדש.
יורו דולר: בהמשך לסקירה משבוע שעבר – אכן היה כדאי להמתין. לא לבחור צד. הצמד עשה בסופו של דבר "סווינג" שכמעט בזה שפתח, כך הוא סגר. האינדיקאטורים שהצביעו על בלימת המשך הירידות לא אכזבו. עדיין קשה לומר שהכיוון הופך להיות שורי משמעותי. כפי שצוין בסקירה הקודמת הייתה צפויה ההתחזקות הקלה בטווח הקצר של המטבע האירופאי, אך עדיין זה לא מלמד על מגמה עולה חדשה. מה גם שישנם כמה סימנים שאינם מרפים מהמגמה הדובית. כדאי עוד להמתין ולעקוב. כל סוחר יודע שלא חייבים להיות כל הזמן בשוק, כל הזמן בפוזיציה. האינדיקאטורים בסופו של דבר נמצאים במצב של סטייה המלמדת על אפשרות לעליות, אך גם לפי תיאוריית "דאו", כמו גם תבנית ההמשך שעדיין לא נפרצה – הם אלה שעדיין מלמדים שלא להקל ראש בפריצה דובית אפשרית ורווחית.
סטרלינג-דולר: הצמד ממשיך להתכנס. מחזורי המסחר בתקופה של ימי המסחר האחרונים קצת גוברים אצל סוחרי השורט. ה – RSI הופך קצת יותר הומוגני. הכיוון הדובי מסתמן קלות כהמשך המגמה בקרוב, אולם היות שהסימנים די "אנמיים" ובכל זאת לא מספיק בולטים וחד משמעיים כדאי להמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות הדוביות ולהיכנס לפוזיציות בפריצות השפל, ובתנאי שמוצאים תמיכה לכך גם אז במחזורי המסחר וב – RSI או שאר האינדיקאטורים שמסייעים.
דולר-יין: מי שעקב ופעל בהתאם לאמור בסקירות הקודמות על הצמד זכה בכמה מאות פיפסים. כפי שגם הובא, היה כדאי להציב יעד למגמה העולה בשער 98.42 שהיווה קו התנגדות. כפי שניתן לראות על הגרף אמנם השער עלה מעבר לכך, אבל תיקן עצמו. לגבי השבוע – זהו הצמד לאוהבי האתגרים. שכן ניכרת בלימה של המגמה השורית שנתמכת הן במחזורי המסחר כמו גם באינדיקאטורים. מה שמלמד שבימים הקרובים צפויות ירידות אפשריות, לפחות קלות. עם זאת, יהיו סוחרים שיאמרו שדי בסימנים אלה כדי להעיד על היפוך מגמה מינורי בטווח הקצר שיזכה את פוזיציות השורט ברווח נאה ולכן זהו הכיוון האפשרי הנכון. לעומתם יאמרו עמיתיהם שלא כך, שכן מדובר אך ורק במימושים של התקופה האחרונה. להם יש חיזוק מהעובדה שגל העליות האחרון ביצע תיקון בגבולות התיקון הטכני, בעוד שחובבי המסחר על פי שיטת "פיבונאצ'י" (שנוקטים באינדיקציה שלו לא רק כתומך החלטה, אלא כשיטת מסחר בפני עצמה) יטענו שזה הזמן להיכנס לפוזיציה שורית עם יעד בשער 102.05 . מה נכון לעשות? תלוי לאיזו אסכולה אתם משתייכים... זה שצמד הוא השבוע הצמד לאוהבי האתגרים כבר נאמר?...
דולר-קנדי: למעשה – אין הרבה שינוי מהמובא בסקירה הקודמת כפי שדווח עוד קודם לכן המומנטום התעצם. תבנית ההמשך נפרצה, נבלמה מעט בהתחלה, ואז נפרצה שוב כלפי מעלה. אכן העדות של המגמה השורית המתמשכת שעשתה סימנים שגם תמשיך כך לא אכזבה, וזה נכון עד לרגע זה. הסוחרים האגרסיביים שהחלו לחגוג מזמן – ממשיכים בחגיגה, עמיתיהם השמרניים עדיין אמורים להיות בעמדת המתנה. בכל מקרה, גם לרגע זה – יש לשמור על ערנות, שכן הצמד הזה, כאמור, פעמים רבות די "מעצבן" וצריך להכיר היטב את "אופיו" כדי לסחור איתו יותר בנחת. שוב, העדות לפריצתה של תבנית ההמשך בכיוון מעלה עדיין לא צריכה "לסחוף" את כולם לפוזיציות שוריות, שכן אנו לקראת קו התנגדות קריטי וותיק. פריצתו (המשמעותית בלבד) יכולה ללמד על כניסה מסיבית לפוזציות לונג מרשימות ורוויות פיפסים מוצלחים.
אוסטרלי-דולר: הצמד עדיין בעייתי למסחר. אנו עדים ליותר ויותר התכנסות. לא ניראה שכדאי לקחת סיכון ולסחור עמו לכיוון כלשהו למרות שיהיו סוחרים שיבחרו צד לאחר פריצת קו דשדוש עליון או תחתון שנוצר. אבל בכל זאת גם הדשדוש די "אנמי" מבחינת הנכונות של הסוחרים לרכב על איזה גל. ניתן להבחין שהיקף מחזורי המסחר באופן יחסי דלים בכללותם והאינדיקאטורים "עצלים" במתן זיהוי כיוון אמיתי.
דולר-פרנק: המסחר השורי, לו היינו עדים עד זה מכבר, לא רק שהתמתן אלא גם זוכה כבר למימושים, לאחר שהסוחרים "הבינו" שכאמור בסקירה הקודמת "השור איבד כבר קצת מכוחו". כדאי עדיין להמתין עם ההתפתחויות עד לכניסה לפוזיציה כלשהי, שכן עדיין המטבע האמריקאי לא אמר נואש, במיוחד לאור העובדה שהוא בינתיים נמצא על קו התמיכה החדש לאחר שהיה בזמנו קו ההתנגדות שנפרץ כלפי מעלה. מאידך האינדיקאטורים מלמדים שלא בהכרח מדובר בתקופת "המתנה" עד לפריצתה המחודשת של המגמה העולה, אלא אף על אפשרות של שינוי מגמה. כך שבכל זאת עדיין ראוי להמתין ולבחון את ההתפתחויות שתהיינה בימים הקרובים.
פאונד-פרנק: מסתמנת פריצת תבנית המשך מסוג "דגל" בצמד זה שיכולה להניב רווח עשיר בפיפסים. הפריצה מגובה בהתחזקות מחזורי המסחר בכיוון הדובי, כמו גם שאר האינדיקאטורים.
יורו-ניוזילנדי: המטבע האירופאי ביצע תיקון טכני מלא ויצא ממנו כשהוא בדרכו למעלה. לפי המתווה של "דאו" אנו אמורים להיחשף לפריצת שיא חדש, גבוה מעבר לזה האחרון שמופיע עד עתה. כדאי לעקוב אחר הצמד ואחר האפשרות לפריצת השיא הקודם שתוביל לעסקה שורית כדאית.
הנתונים באדיבות פורטל למסחר במטבע חוץ
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , נושא הכשרה של דירקטור. מנכל חברת "מעוף פיננסי" www.maoffinance.co.il. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. מעלה סקירות ומאמרים בנושא. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.
|