לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-03-2009, 11:56
  ClickRisk ClickRisk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.02.09
סריקה נאמנה

לא בדיוק נושא הפורום, אבל אולי מישהו ידע :
יש לי אוסף של תמונות ישנות (מפותחות פילים) שאני רוצה לסרוק ע"מ לשמור גיבוי במחשב,
הבעיה היא שכאשר אני סורק אותן, התמונה במחשב מתקבלת הרבה יותר גדולה מאשר במציאות.
ני מניח שמדובר במשחקי קונפיגורציה / DPI של הסורק.

כיצד ניתן לסרוק תמונה כך שגודל התמונה הסרוקה המתקבלת היא ביחס של 1:1 לתמונה המקורית ?
כלומר, אני רוצה שהתמונה שבמחשב תופיע על המסך בגודל זהה לתמונה האמיתית,
וגם במידה אני אדפיס את התמונה במדפסת, היא תצא באותו גודל בדיוק.

עם איזה הגדרות של הסורק צריך לשחק, ומה בדיוק לקבוע בהן ?
כיצד ניתן לדאוג לכך שגם על המסך וגם בהדפסה - גודל התמונה יהיה זהה למציאות ?

אם זה משנה, יש לי מכשיר משולב Brother MFC 425CN

תודה רבה !
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-03-2009, 12:34
  דדון מוש דדון מוש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ClickRisk שמתחילה ב "סריקה נאמנה"

אני מקווה שהפילים עשו עבודה בפיתוח (אישית אני מעדיף לתת לבני אדם להדפיס את התמונות שלי)

וברצינות, לתמונה שמורה במחשב אין גודל "אמיתי" יש לה גודל דיגיטלי בפיקסלים. ולעיתים נוסף לה עוד נתון שנקרא DPI שאליו נחזור עוד מעט. ושוב אין דבר כזה גודל 1:1 (המסך שלי זה לא המסך שלך, למשל).

אם אתה רוצה תמונה בגודל נוח להצגה על המסך זה דבר אחד ואם אתה רוצה תמונה מספיק מפורטת כדי שתוכל להדפיס ממנה עותקים זה דבר אחר. מדובר בדרישות שונות (וסותרות)

מסכי מחשב נעים ברוחב בין 1000 ל- 2000 פיקסלים בערך וגודל קובץ של -800 פיקסלים לרוחב הוא די נוח להצגה וגם WEB-FRIENDLY. אפשר גם יותר גדול כמובן. אבל תוכנות נורמליות לצפייה בתמונות יודעות לטעון את הקבצים הבאים מראש ולהקטין את התמונה המוצגת כך שתתאים למסך. בגלל זה תמונות גדולות לא צריכות להפריע יותר מדי. בכל אופן לא הבנתי למה להתאים את גודל התמונה על המסך לגודל של חתיכת נייר?

לגבי הדפסה, מקובל להתייחס לDPI (נקודות לאינטש, יש על זה מידע בפורום וברשת) כאשר 300DPI זו איכות טובה להדפסה. אם יש לי קובץ ברוחב 1200 פיקסלים אני יכול להדפיס אותו ב- 300DPI בגודל 4 אינטש (10ס"מ). הדפסה בגודל גדול יותר משמעה DPI נמוך יותר.

בהדפסה נכנס עוד משתנה. בחלונות למשל בתוכנה שבאה עם מע' ההפעלה אתה יכול לקבוע את גודל התמונה איך שתרצה (מפספורט ועד כמה שהמדפסת יכולה). אז מה יעזור לך להתעסק עם הסורק???

אני לא מכיר את המכשיר הספציפי והתוכנה שלו אבל אני יכול להמליץ להתיחס לסריקה כאל גיבוי התמונה המקורית. כלומר סריקה באיכות גבוהה (לא צריך הכי גבוהה) וקובץ גדול יחסית (גודל של פלט של מצלמה דיגיטלית למשל 8MP). וכשמדפיסים אותו לתת לתוכנה שמדפיסה את הגודל הרצוי (אפשר שיהיה הגודל המקורי, לא חייבים). אם הקובץ הסרוק גדול מדי למטרות צפייה במחשב (נטען לאט, גדול למייל וכו') כדאי ליצור עותק מוקטן שלו בנוסף למקורי.

מקווה שעזרתי

ישן 11-03-2009, 14:41
  ClickRisk ClickRisk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.02.09
תודה לך, תגובה :
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי דדון מוש שמתחילה ב "אני מקווה שהפילים עשו עבודה..."

לגבי הצגה על המסך

1. נכון שגדלי המסכים והרזולוציות שונות,
אבל אני לא חייב לדבר בפיקסלים, ויכול לומר שיש לי תמונה פיזית בגודל 15 ס"מ על 10 ס"מ,
ואני רוצה שעל המסך היא תוצג בגודל 15 ס"מ על 10 ס"מ,
כלומר, 10 ס"מ על כל מסך אמור להיות 10 ס"מ, לא משנה מה הרזולוציוה וגודל הפיקסל באותו מסך..
אפשרי ?

2. איך בכלל נקבע הגודל של התמונה המוצגת על המסך ?
כלומר, סרקתי תמונה, מה קובע אם היא תשמר ברוחב 800 או 2000 פיקסלים ?

לגבי הדפסה

3. האם DPI הוא הפרמטר היחידי הרלוונטי בעת הסריקה, המשפיע על אפשרויות/איכות ההדפסה ?

4. על איזה DPI מומלץ לסרוק, במידה והתכנון הוא להדפיס את התמונה בגודל מקסימלי של 13 על 18 ס"מ?

תודה רבה !
ישן 11-03-2009, 15:33
  דדון מוש דדון מוש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ClickRisk שמתחילה ב "תודה לך, תגובה :"

1) לא אפשרי. או יותר נכון לא קיים כזה דבר כיום (אולי כי אין בזה צורך?)
אפשר לכתוב תוכנה שתקבל את נתוני המסך הפיזיים + רזולוציה + גודל תמונה רצוי והיא תשנה את הגודל של התמונה בהתאם ותדאג להציגה בגודל המבוקש. שוב, אני לא רואה את הטעם.
בגדול גם למסכי מחשב יש DPI שעומד על 92 אם אני זוכר נכון אבל זה מין נתון גורף ולא משהו מדוייק (אחרת לכל מסך ולכל רזולוציה היה מספר אחר)

2) הגודל המוצג נקבע ע"י התוכנה המציגה והמשתמש. בדרך כלל ההגדרה היא להציג פיקסל מול פיקסל (כל פיקסל שיש בתמונה יתפוס פיקסל אחד על המסך) אבל אם התמונה גדולה מדי התוכנה תצמצם את הגודל המוצג מבלי להשפיע על הקובץ השמור.
הקובץ נשמר אחרי הסריקה לפי מה שהגדרת לו בסריקה (הגודל באינטשים * DPI (

3) יש כמובן אפשריות של צבע וכיוונונים שונים ומשונים (תלוי בסורק ובתוכנה) אבל הקריטי ביותר זה כמות המידע שנדגמת (קרי: DPI או פרוט הסריקה) וכיווץ הנתונים (סוג הקובץ ומידת כיווצו)

4)להדפסת תמונה בגודל 18ס"מ ב300 DPI אתה צריך 7אינטש*300די.פי.איי. = 2100 פיקסלים.

תסרוק בכל הגדרת DPI שתיתן לך פלט טוב וגדול מ 2100 פיקסלים לרוחב. הייתי מנסה 800 DPI כנקודת התחלה. אמור לתת (800*6''=4800pixels) קובץ מספיק גדול להדפסה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר