21-02-2009, 10:04
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
|
|
זאב-2, נגמפו"פ וסבל חי"ר (מאתר מז"י)
מספר כתבות רלוונטיות לאשכול, מתוך בטאון "ביבשה" באתר מז"י:
ציטוט:
על גלגלים
כתב: יותם קניספל [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/Images/trans.gif]
ענף רכב טקטי שבמחלקת מע”מ בחט”ל מיבצע לראשונה את סבל החי”ר, טיפל בבעיות טכניות ופיתח פתרונות יצירתיים לפינוי פצועים. הבטיחות של הלוחמים מתחילה ברכב. מהכוח אל הפועל
רכב שטח
משגרה לחירום: "הענף אחראי על משק הרכב הטקטי בזרוע היבשה. מהכלי הקטן כמו סבל חי"ר ועד למשאיות השטח, לרבות הרכב הממוגן. האחריות שלנו כוללת טיפול בכל מעגל מחזור החיים, "מקליטה לפליטה", כולל ניהול רכש, פיתוח דיגומים, ניהול פרויקטלי, פרסום הוראות אחזקה, שינויים ושיפורים טכניים שונים בתחומים מגוונים - אוטומטיבי, אחזקתי, הורדת עלות קיום וכדומה".
"הפעילות במבצע ‘עופרת יצוקה’ היתה אינטנסיבית והתמקדה הן בתמיכה במערך הנפרס - יחידות השדה - והן בתחום בניית הכוח.
“יחידות השדה קיבלו מענף רכב טקטי מענה לנושאים טכניים בדגש להוראות טכניות מותאמות לצורך השעה, אישור תחליפים לחלפים שאינם במלאי ומענה לתקלות טכניות.
"הפעילות בענף התבטאה בסיורים רבים של חוליות טכניות מאנשי הענף, שירדו לשטח לפתור בעיות טכניות ולהטמיע פלטפורמות חדשות שנכנסו לפעילות במהלך המבצע.הפעילות לוותה בביצוע ניסויים שונים, הן בטיחותיים והן פונקציונאליים בשיתוף היחידות ונס"א, ביצענו דיגום כלי רכב לפעילות מול צרכים מיוחדים עפ"י דרישה מבצעית של מקחצ"ר ומחלקת אמל"ח ובשיתוף המש"א, כך למשל פיתחנו והרכבנו התקני אלונקות על כלי הרכב תוך כדי המבצע".
"סבל חי"ר נכנס בפעם הראשונה ללחימה במבצע עופר יצוקה והוא דוגם על פי הצורך המבצעי שעלה והוכיח עצמו".
לחץ זמן
אתגר: "פיתוח פתרונות טכניים–הנדסיים לצרכים ייחודים שעלו במסגרת המבצע ויישום הפתרונות בלו"ז מהיר, כדי להשמיש את הכלים שישתתפו בלחימה. עיקר האתגר שלנו היה בהתמודדות עם לחץ הזמן.
“נאלצנו לספק מענה טכני מיידי לכלי הרכב אלו, מענה שהיה קריטי במיוחד במקרה של פינוי פצועים והצלתם".
ניוד קצר
הישג משמעותי: "סיוע בבניית כוח על בסיס פלטפורמות ניוד בזמן קצר, כך שכלי הרכב היו רלבנטיים בזמן הלחימה וביצעו את המשימות שהוטלו עליהם כל זאת תוך מתן מענה שוטף ותמיכה טכנית במערך השדה".
היבט טכני
נקודות לשיפור: "בוצעו הפקות לקחים סדורות, פנימית וחיצונית. הנושאים הטכניים ייושמו בעתיד, כמו שבמסגרת המבצע יושמו הלקחים שנלמדו במלחמת לבנון השנייה".
פינוי רכוב
יישאר עימי: "מפגש מרגש עם לוחמים שחזרו ממשימה של פינוי פצועים. הלוחמים שפינו סיפרו על הפעילות שביצעו ואמרו שהפלטפורמות הגלגליות סייעו להם לבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר.
“זו היתה תחושת סיפוק והבנה שהמאמץ של אנשי הענף והגורמים השותפים סיפק את המענה הנדרש".
סבל חי"ר עם מתקון אלונקה קדמי
זאב-2
מקור: http://mazi.idf.il/5580-7571-HE/IGF.aspx
|
ציטוט:
ממעוף הציפור
נגמ”ש התצפית “נגמפופ” פעל לראשונה בלחימה
נוסף ללוחמי הפלוגה שנכנסו עם כוחות החי”ר, השתמש גדוד נשר לראשונה בלחימה ברק”ם ה”נגמפופ” - נגמ”ש התצפית בעל התורן הנמתח. הרק”ם הייחודי ליווה את כוח גבעתי ואת חטיבת שריון 401. “רוב הזמן תצפתנו מעבר לגדר וגם נכנסו פנימה קצת תוך כדי המבצע”, אומר מפקד צוות הנגמפופ סמ”ר רז לאוף. “אבטחנו לרוב כוחות וצירים, איתרנו מחבלים ואיומים של קלעים או צלפים, והכוונו מרגמות לכיוון אזורי סיכון בהתאם לממצאים שעלינו עליהם מהתצפיות”.
גם אצלם, ככל שהתקדם המבצע כך העמיקה ההכרה בחשיבותם. “היינו הכוח העורפי שמתצפת ומחויב לדווח על כל סכנה. למעשה יצא לנו להיות אלו שדואגים לכוחות הלוחמים לפני שהם נכנסים לאזור כלשהו, להיות העיניים שלהם ולזהות דברים שהם לא היו יכולים לזהות לבד. בסופו של עניין היה ברור לכולם שאנחנו תורמים לכוחות”.[/size]
*הערה שלי: הנגמפופ ממש לא כלי חדש, וכבר כתבתי עליו בעבר. השינוי היחיד שאני רואה התמונה זו הוא החלפת הצריחון הפתוח בסגנון לבנון לצריח סגור עם מיגון סולמות. בנוסף, זו הפעם הראשונה שהכלי מצולם עם האמצעי האופטי חשוף.
מקור: http://mazi.idf.il/5579-7523-HE/IGF.aspx
|
ציטוט:
בדרייב גבוה
כתב: רועי כספי. צילום: אלה ברק
מדור כרב”מ דאג להחליף את הלוחמים בכלים: דחפור בשלט רחוק לפריצת דרכים ורובוט קטן לסריקת שטח בנוי. היד על הג’וי–סטיק מעולם לא היתה זריזה יותר. מהכוח אל הפועל
סריקת מערכות
משגרה לחירום: "מדור כלי רכב בלתי מאוישים שיתף פעולה עם החט"ל והמפא"ת, כדי לשלב בשטח את המערכות הנישאות לחייל. המערכות האלה נעו עם הכוחות הרגליים ושימשו לסריקה של צירים ומבנים כדי לחשוף מטענים או מחבלים השוהים באזורים שאדם לא יכול להיכנס אליהם.
“בנוסף הכנסנו לשימוש את 'רעם השחר' - דחפור D–9 נשלט מרחוק שחבר לאחד מגדודי ההנדסה הקרבית והיה הכלי הראשון שנכנס לעזה. הוא שימש לטיפול במכשולים קרקעיים ולפתיחת דרכים.
"מדור כרב"מ ביצע תהליך מהיר של קליטת מערכות נישאות ביחידות המפעילות. כמו כן, בוצע מעקב רציף תוך כדי לחימה אחר היחידות הלוחמות שהשתמשו בתחום הרובוטיקה, הועברו תחקורים ושאלונים ללמידה. ביצענו רענון בזק על הכלים ליחידות טרם הכניסה הקרקעית על ידי נציגים שהיו בשטח”.
לימוד מרחוק
אתגר: "האתגר הכי גדול הגיע מהכיוון של מערכות 'רעם השחר'. שילוב המערכת בגדוד הנדסה שטרם התנסה בהפעלה מבצעית של המערכת. היינו צריכים להכניס ליווי צמוד של היחידה לגורמים המפעילים עד לשלב הכניסה. ביצענו טיפולים והתקנות של המערכות השולטות. אנחנו מודעים לקושי בהפעלת מערכות ממוחשבות חדשות. לכן ישבנו עם המפקדים והסברנו להם את היכולות השונות והמגוונות של המערכות, ואף נתנו להם כלים להתמודד".
רובוט משוכפל
הישג משמעותי: "להצליח לשכפל את הרובוטים היי–דרייב תוך כדי לחימה. בתחקירים שביצענו גילינו כי בשל תנאי השטח ומתאר הלחימה בעזה, לוחמי יהל"ם צריכים רובוטים נוספים דוגמת ההיי–דרייב. רכשנו כמה רובוטים נוספים מסוג זה והדבר סייע רבות ללחימה. המערכות האלו ניתנו לצוותים של יהל"ם שסרקו מבנים ופאתי מבנים לפני כניסת כוחותינו. במבחן התוצאה המערכת הזאת הצילה חיים".
היכרות מוקדמת
נקודות לשיפור: "הלקח המשמעותי ביותר, עליו אין עוררין הוא תחום המבצוע של הפעלת הרובוטים. בייחוד תוך כדי לחימה. זהו נושא מורכב הדורש טיפול בצורה זהירה ומקיפה כדי שלא ייכשל. יש כאן עבודה עם אלמנטים לא מוכרים ואם מכשיר נהרס אז אין איך לתקן אותו בשטח.
"המערכות מסובכות טכנולוגית, טכנית ותפיסתית. הן מביאות בשורה חדשה וצריך לבוא אליהן בגישה אחרת. לא רק מהיחידות שמשתמשות בהן, אלא מכל צה"ל צריכה להיות היענות לתחום.
“אחת הדרכים לשפר להבא היא על ידי הטמעה מאוד צמודה ואינטנסיבית לכוחות, וניצול מיטבי של הזמן טרום כניסת הכוחות ללחימה".
מה שלוחם רואה
יישאר עימי: "אחד האירועים שנצרבו חזק אצלי הוא דווקא אחרי הלחימה. עכשיו, כשאנחנו מקבלים את המערכות ומתחקרים את הפעולות, אנחנו רואים את הפעולות המבצעיות במצלמה הנישאת על הרובוטים ומרגישים את מה שהכוחות עברו, ועד כמה הטכנולוגיה הזאת היתה שמישה והכרחית עבורם. קשה להבין עד שלא רואים בשטח.
“יש לנו גאווה גדולה על כך שבסופו של דבר נתנו תוצרים בשטח, מהם אפשר ללמוד רבות להפיק לקחים חשובים לעתיד ולנתח כעת טוב יותר את סדרי הפעולה של האויב".
מקור: http://mazi.idf.il/5580-7564-HE/IGF.aspx
|
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
|