19-02-2009, 15:31
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
וכמובטח.... הנה הפרס ....
להלן פריטים שנמצאו ב"סליק" שבביה"כ אשר במגדיאל לפני כשבועיים....
מן הסתם התמקדתי דווקא בפריטים בעלי אופי צבאי אך ידוע לי כי במקום נמצאו גם לא מעט ניירות/מסמכים מתקופת ראשית המושבה וטרום הקמת המדינה בכלל אך אל דאגה, אני עומד להפגש עם האחראית על נושא השימור בעירית מגדיאל אשר אחראית גם על הממצאים השונים וברגע שזה יקרה..... תצלומים מובטחים.....
נתחיל:
קנה + כיסוי לקנה של תמ"ק "סטן":
במקום נמצאו שני דגמים שלמצתים ומנגנוני הפעלה מכאניים מאולתרים למטעני חבלה, האחד הנו מה שכונה "מצת פרפר" (התחתון מבין השניים שבתמונה) אשר הורכב מצינור השקייה וחלקי מתכת מעובדים מ"פליז" , למצת הזה היו מספר אופציות להפעלה (משיכה ושחרור) וכן ניתן היה לקבעו למשטחי עץ באמצעות מסמור(פריט נדיר מאוד) :
דגם נוסף של מנגנון שנמצא במקום התבסס על עקרון הפעלה של תייל ממעיד (שחרור) בלבד, הפריט מרכב מצינור פליז ובתמונה גם מופיעים חלקיו הפנימיים אשר כולם תוכננו ויוצרו במחתרת.
אני מאוד אוהב את המנגנונים האלה.....
רימון U.S.A "שפשוף" אשר הופעל באמצעות אלמנט דמוי ראש גפרור שבלט מקצה המנגנון שבראשו, הלוחם היה חייב לשאת בכיסו נייר חיכוך בדומה לנייר שבצידי קופסאת גפרורים ובטרם ההטלה לחכך את ראש ההדלקה הזה בו, רימונים בעלי מנגנון שכזה סבלו מאמינות נמוכה ובעיות/סרבול בהפעלה לא אחת עקב כך שנייר החיכוך היה נרטב מלחות או נשחק ...
אגב - למי שזוכר את הסיפור "שמוליק של זהרה" המספר את סיפורם של הטייסת זהרה לביטוב וחברה שמוליק... שמוליק נהרג בעמק יזראל בשעה שעסק בהדרכת כיתת פלמח"ניקים בהטלת רימון אשר לו היה בדיוק מנגנון הפעלה שכזה.... (רק שהרימון היה מסוג שונה).
בשלב מאוחר יותר הוחלף ראש השפשוף במנגנונים מכאניים אמינים יותר...
ו...מחסנית שעל פניו נראה כי הנה מותאמת לכדורי אקדח 7.62 מ"מ אשר לדעתי גם היא יוצרה במחתרת (בעבר נמצאו כבר מחסניות שכאלה בסליקים אחרים ולכולן מאפיינים זהים שיכולים להצביע על כך)...
בין הפריטים נמצאו גם נוספים שלא צולמו על ידי...
כל הפריטים נבדקו על ידי חבלני המשטרה ואלו אשר נמצאו בטוחים נמסרו לטובת הקמת תצוגה במקום.
ו..."עדינקס", אני מקווה שאתה לא כועס על הוספת החותמת הפעם....
|