16-02-2009, 18:32
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
תגובה מאוד קשה לקריאה, בעיקר משום שברובה היא נכונה.
כן, המצב פה די מחפיר, ואני בתור אחד שבעברו חי בחו"ל וראה את ההבדלים מקרוב, גם מודע לזה.
אבל חשוב להבין שיותר מדי אנשים מתו בשביל שהמדינה הזו תשמש לנו למקלט ולבית,
ושלא נצטרך להיות יותר עם נודד ומוקצה. מדינת ישראל היא מדינה קשה, אבל לפחות היא שלנו.
ציטוט:
תגיד לי על מה יש להילחם פה?
|
זה יותר קל לענות. על הריבונות שלנו, על הצבא שלנו, על המורשת והתרבות שלנו,
העצוב הוא שמה שכל האנטישמים לא הצליחו לעשות לעם היהודי ב 2000 שנה, הצלחנו אנחנו לעשות ב 2 דורות.
לא קל לחיות פה, אף פעם לא היה קל לחיות פה. אבל כמי שחי בחו"ל אני יכול להעיד שתחושת הניכור היא בלתי נסבלת,
והדרך היחידה להתגבר עליה היא למחוק את הזהות הישראלית שלך מבפנים, ולא להסתכל לאחור. וזה נורא בעיניי.
אני לא בא לשפוט, ואני גם לא יכול לשפוט - זה תמיד צובט לראות זוג צעיר אורז ועף מפה,
גם בכתבות צבע האלה ששמים ברקע מוזיקה של התחלה חדשה, זה תמיד מצטלם לא טוב,
מצטלם ככשלון הרעיון הציוני, אלא שהרעיון הציוני לא כשל, אלא המנהיגים שהמלכנו לנו,
נורמות השחיתות וה"סמוך" שיישמנו, ואלה נושאים שיהיה קשה לתקן - אבל בלתי אפשרי לתקן, אם לא ישאר פה אף אחד שיתקן.
אני יכול להתגאות בכך שהצלחתי לשכנע כמה יהודים טובים שמעולם לא נולדו פה אפילו, לעשות עליה,
וגם שאני עובד בימים אלה לשכנע עוד אנשים לחזור הביתה, דרך מכרים בחו"ל.
אלה זמנים מיוחדים שעוברים על העולם, אנחנו בצומת היסטורי שיכול לקחת פניה קשה מאוד לאנושות,
בזמנים קשים כאלה, המקום של כל היהודים הוא בבית שלהם, ביחד - יהיה מאוד קשה לישראלים להתמודד
עם מצבים קשים במדינה זרה. בגלל זה בזמן סערה צריך לחזור הביתה, והעולם צועד לכיוון סערה קשה.
אני לא מתיימר לשכנע אף אחד לעשות משהו כזה או אחר, אני קול אחד מתוך מכלול דיעות שמייצג את עצמו,
אבל אני אומר לכם, שלברוח זה אף פעם לא הפתרון - לא בחיים, ולא בכלל.
יבוא יום והמדינה הזו תהיה מקום נפלא לחיות בו, אבל זה לא יקרה
אם נמשיך לאבד עוד ועוד אנשים טובים שרוצים לשנות...
|