לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-02-2009, 18:51
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
רוסיה מפגרת בטכנולוגיית כטב"מ - תרכוש מישראל?

Russia Is Lacking In UAVs Technology, Compensating With Isreali UAVs
(NSI News Source Info) February 8, 2009: Russia will receive one Tipchak UAV system a year over the next three years. Each system consists of six UAVs, plus ground control and maintenance equipment. Unhappy with the abilities of the Tipchak, and the lack of speed in producing them, Russia is negotiating to purchase more capable Israeli UAVs.
Russia originally developed the Tipchak for use by artillery units, but now plans to also use it for battlefield reconnaissance in general. The Tipchak weighs 132 pounds, has a payload of 32 pounds and can stay in the air for two hours per sortie. The Tipchak can operate as high as 10,000 feet. The day/night cameras enable the operator to spot targets up to 40 kilometers away, and provide accurate location information for guns or rocket. The original plan was that each artillery brigade (with three or four gun or rocket battalions) would have a Tipchak unit attached. But now the Tipchaks will be used wherever needed.
Western armies use a different approach to finding targets for artillery, relying on observers and UAVs belonging to infantry and armor units, rather than the artillery units themselves having their own aerial spotters. However, back in World War II, Western armed forces used a system similar to Russian one. In the West, things evolved. In Russia, not so much.
The Tipchak probably won't get many export sales, even if sold at a very low price, because of the short duration of each sortie for a UAV of that size. If the Tipchak has an endurance of six hours or more, its sales prospects would increase considerably. With that in mind, Russia is developing a larger version of the Tipchak, with longer endurance and the ability to launch missiles (similar to the 106 pound U.S. Hellfire.) But Russian UAV development moves too slowly, which is another reason Russian wants to buy some Israeli UAVs, and see up-close what the state-of-the-art looks like.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מקור

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-06-2009, 15:55
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
Engage brain before keyboard
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי מצדה_פרויקטים שמתחילה ב "[QUOTE=טל ענבר]הרוסים עשו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצדה_פרויקטים
המטוס עצמו לא נחת , אלא הופל , ונעשה למטוס הראשון בעולם שנפגע מטיל קרקע אוויר..
אתה מדבר ככל הנראה על הפלת מטוס U-2. זו ההפלה הראשונה של טיל SA-2 אך איני בטוח שהראשונה בעולם של מטוס על ידי טק"א.

הנשיא הרוסי הוריד פקודה בעצמו להעתיק אותו עד לבורג האחרון ,
מה אתה סח? והיכן הם ההעתקים המושלמים של U-2 מתוצרת ברה"מ?

ומאז נפסקו טיסות המודיעין האמריקאיות מעל שטח רוסיה ב B 52.
למותר לציין כי לא נערכו טיסות ביון על ידי B-52 לא מעל ברה"מ ולא מעל כל מדינה אחרת.

אגב המטוס עצמו היה בשירות הCIA , והטייסים עצמם. הטייסים עצמם מה?

שנית מצדה לא תיפול, אבל "מצדה פרוייקטים" זה כבר משהו אחר...

אני מציע לאמץ כלל יסוד פשוט - להגיב על נושא שאתה מבין בו, או לסייג כמעא את ההחלטיות שבדבריך השגויים. אגב, מה שלום מיזם התחמושת המהפכני שלך?

ורק למען יוסרו ספקותיך, דיברתי על נחיתת מפציצי B-29 בעת מלחה"ע השניה, שהועתקו ולימים יוצרו בברה"מ כטופולב Tu-4.

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 24-06-2009 בשעה 16:03.
ישן 31-03-2009, 18:41
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
החליטו שכן, אבל לא הרבה (יחסית לצבא רוסיה) וכפתרון זמני
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "מסתמן: רוסיה תרכוש מל"טים תוצרת ישראל"

סה"כ חדשות טובות מאוד, לדעתי, אם התוכנית הזאת תצא לפועל.

כרגיל, הכתבים שלנו לא התאפקו, והוסיפו "דברי חוכמה" משלהם:

המגעים על העסקה החלו בעקבות המלחמה בגיאורגיה בקיץ שעבר, כאשר הצבא הרוסי התרשם מאד מביצועי המל"ט הישראלי הרמס 450 מתוצרת חברת אלביט מערכות שנמכר לגיאורגים. הרוסים ניסו ללא הצלחה להפילו מהקרקע, ולבסוף הצליחו ליירטו בעזרת מארב של שישה מטוסים.

ועוד פנינה:

הצבא הרוסי לא פיתח כלים לא מאויישים ולא השקיע בהם. לרשותו עומדים כיום מל"טים קטנים, מיושנים ולא יעילים שפותחו בעידן הסובייטי...

הבאיה הרוסית היא שאין להם כטבמ"ים בינוניים (MALE) בעלי יכולות מתקדמות כמו של כטבמ"ים ישראליים (שהם בין הטובים בעולם). יש בשרות חיל האוויר הרוסי גם כטבמ"ים גדולים, וגם כטבמ"ים חדשים.

לחץ אמריקאי
בעוד הרוסים מתעכבים מסיבות ביורוקרטיות, החלה ארה"ב להפעיל לחץ כבד על ישראל שלא לממש את העסקה.

כתוצאה מהלחץ האמריקאי, קיבלו בתחילת דצמבר כל התעשיות הביטחוניות הודעה מאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון על שינוי במעמדה של רוסיה ממדינת רגילה למעמד של מדינה מיוחדת. המכתב גם הודיע לחברות שכל היתרי היצוא הביטחוני לרוסיה שניתנו עד לאותו מועד הוקפאו.

משמעות ההודעה היא שחברות המעוניינות לייצא ציוד ביטחוני לרוסיה חייבות להגיש מחדש בקשות להיתרי ניהול משא ומתן והיתרי ייצוא. בקשות אלו יטופלו על ידי ועדה טכנולוגית מיוחדת.

מנוף ללחץ בנושא איראן
גורמים רבים בתעשייה הביטחונית טוענים כי הלחץ האמריקאי הוא רק חלק מהסיפור: מתברר שעסקת המל"טים היא גם מנוף לחץ על רוסיה בנושא אספקת מערכת הנ"מ המתקדמת S-300 לאיראן.

לדברי המקורות בתעשייה, הגורם שמאחורי הורדת המעמד של רוסיה למדינה מיוחדת והקפאת העסקה היה ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד.

לדברי יצואן ביטחוני, "יש סביב העסקה הזו הרבה פוליטיקה במשולש ישראל-רוסיה-ארה"ב. גם הרוסים משחקים עם נושא ההספקה של ה-S-300 לאיראנים. עמוס גלעד מוביל קו תקיף נגד הרוסים בגלל הסיוע שהם מגישים לאיראן וסוריה, ובמקביל הוא מוביל קו פרו-אמריקאי מחשש שגורלו יהיה דומה לגורלו של עמוס ירון".

עמוס ירון, מנכ"ל משרד הביטחון לשעבר, נאלץ להתפטר בספטמבר 2005 כתוצאה מלחצם של אנשי הממשל האמריקאי בעקבות פרשת שדרוג מזל"טי הארפי עבור סין.

לדעתי, שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה, כי:

1. אין מצב שישראל תלחץ על רוסיה, מפני שרוסיה יכולה לעשות הרבה יותר נזק לישראל (והרוסים יודעים את זה טוב מאוד), וגם משום שההנהגה הפוליטית לא תסבול לחץ מצד ישראל. הפוליטיקה ה"שכונתית" שאליה התרגלנו לא תעבוד כאן.

2. אם לא ימכרו הכטבמ"ים של התעשייה האווירית עכשיו, בעוד כמה שנים יהיה מאוחר מדי, כי גם חברות רוסיות רוצות לקבל הזמנות מהצבא, ואם כרגע אין להן תחליפים של ממש להציע, זה ישתנה עם הזמן. וחשוב להבין, שהרצון הרוסי לקנות כטבמ"ים עכשיו, הוא תוצאה ישירה של לחקי מלחמת 888. כעבור הזמן הלקחים נשכחים ומתווספים יותר ויותר שיקולים לא ענייניים (לחץ של התעשייה הביטחונית הרוסית, פוליטיקה וכו').

ישן 01-04-2009, 04:26
  yochaiTB yochaiTB אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.05
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "החליטו שכן, אבל לא הרבה (יחסית לצבא רוסיה) וכפתרון זמני"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
סה"כ חדשות טובות מאוד, לדעתי, אם התוכנית הזאת תצא לפועל.

כרגיל, הכתבים שלנו לא התאפקו, והוסיפו "דברי חוכמה" משלהם:

המגעים על העסקה החלו בעקבות המלחמה בגיאורגיה בקיץ שעבר, כאשר הצבא הרוסי התרשם מאד מביצועי המל"ט הישראלי הרמס 450 מתוצרת חברת אלביט מערכות שנמכר לגיאורגים. הרוסים ניסו ללא הצלחה להפילו מהקרקע, ולבסוף הצליחו ליירטו בעזרת מארב של שישה מטוסים.

ועוד פנינה:

הצבא הרוסי לא פיתח כלים לא מאויישים ולא השקיע בהם. לרשותו עומדים כיום מל"טים קטנים, מיושנים ולא יעילים שפותחו בעידן הסובייטי...

הבאיה הרוסית היא שאין להם כטבמ"ים בינוניים (MALE) בעלי יכולות מתקדמות כמו של כטבמ"ים ישראליים (שהם בין הטובים בעולם). יש בשרות חיל האוויר הרוסי גם כטבמ"ים גדולים, וגם כטבמ"ים חדשים.

לחץ אמריקאי
בעוד הרוסים מתעכבים מסיבות ביורוקרטיות, החלה ארה"ב להפעיל לחץ כבד על ישראל שלא לממש את העסקה.

כתוצאה מהלחץ האמריקאי, קיבלו בתחילת דצמבר כל התעשיות הביטחוניות הודעה מאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון על שינוי במעמדה של רוסיה ממדינת רגילה למעמד של מדינה מיוחדת. המכתב גם הודיע לחברות שכל היתרי היצוא הביטחוני לרוסיה שניתנו עד לאותו מועד הוקפאו.

משמעות ההודעה היא שחברות המעוניינות לייצא ציוד ביטחוני לרוסיה חייבות להגיש מחדש בקשות להיתרי ניהול משא ומתן והיתרי ייצוא. בקשות אלו יטופלו על ידי ועדה טכנולוגית מיוחדת.

מנוף ללחץ בנושא איראן
גורמים רבים בתעשייה הביטחונית טוענים כי הלחץ האמריקאי הוא רק חלק מהסיפור: מתברר שעסקת המל"טים היא גם מנוף לחץ על רוסיה בנושא אספקת מערכת הנ"מ המתקדמת S-300 לאיראן.

לדברי המקורות בתעשייה, הגורם שמאחורי הורדת המעמד של רוסיה למדינה מיוחדת והקפאת העסקה היה ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד.

לדברי יצואן ביטחוני, "יש סביב העסקה הזו הרבה פוליטיקה במשולש ישראל-רוסיה-ארה"ב. גם הרוסים משחקים עם נושא ההספקה של ה-S-300 לאיראנים. עמוס גלעד מוביל קו תקיף נגד הרוסים בגלל הסיוע שהם מגישים לאיראן וסוריה, ובמקביל הוא מוביל קו פרו-אמריקאי מחשש שגורלו יהיה דומה לגורלו של עמוס ירון".

עמוס ירון, מנכ"ל משרד הביטחון לשעבר, נאלץ להתפטר בספטמבר 2005 כתוצאה מלחצם של אנשי הממשל האמריקאי בעקבות פרשת שדרוג מזל"טי הארפי עבור סין.

לדעתי, שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה, כי:

1. אין מצב שישראל תלחץ על רוסיה, מפני שרוסיה יכולה לעשות הרבה יותר נזק לישראל (והרוסים יודעים את זה טוב מאוד), וגם משום שההנהגה הפוליטית לא תסבול לחץ מצד ישראל. הפוליטיקה ה"שכונתית" שאליה התרגלנו לא תעבוד כאן.
2. אם לא ימכרו הכטבמ"ים של התעשייה האווירית עכשיו, בעוד כמה שנים יהיה מאוחר מדי, כי גם חברות רוסיות רוצות לקבל הזמנות מהצבא, ואם כרגע אין להן תחליפים של ממש להציע, זה ישתנה עם הזמן. וחשוב להבין, שהרצון הרוסי לקנות כטבמ"ים עכשיו, הוא תוצאה ישירה של לחקי מלחמת 888. כעבור הזמן הלקחים נשכחים ומתווספים יותר ויותר שיקולים לא ענייניים (לחץ של התעשייה הביטחונית הרוסית, פוליטיקה וכו').

" יש בשרות חיל האוויר הרוסי גם כטבמ"ים גדולים, וגם כטבמ"ים חדשים."
תוכל לעשות סקירה קטנה על כמה מהכטבמים שבהם רוסיה משתמשת? מתוצרתה.

--

"אין מצב שישראל תלחץ על רוסיה, מפני שרוסיה יכולה לעשות הרבה יותר נזק לישראל (והרוסים יודעים את זה טוב מאוד), וגם משום שההנהגה הפוליטית לא תסבול לחץ מצד ישראל. הפוליטיקה ה"שכונתית" שאליה התרגלנו לא תעבוד כאן."

השמח אם תוכל לבטא את הדעות שלך גם בנושא הזה.

תודה
ישן 01-04-2009, 12:41

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי yochaiTB שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]סה"כ חדשות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yochaiTB
" יש בשרות חיל האוויר הרוסי גם כטבמ"ים גדולים, וגם כטבמ"ים חדשים."
תוכל לעשות סקירה קטנה על כמה מהכטבמים שבהם רוסיה משתמשת? מתוצרתה.

לא ראיתי פרסומים מפורטים, אבל בגדול זה מה שאמור להיות בשרות הצבא הרוסי (בקיצור נמרץ):

Tu-243 Reis-D

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img23.imageshack.us/img23/8017/tu2431.jpg]

Tu-300 Korshun

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img7.imageshack.us/img7/4059/tu3003.jpg]

Tu-143 Reis

http://img26.imageshack.us/img26/7921/tu1434.jpg]

Tu-141 Strizh

http://img22.imageshack.us/img22/8318/tu1414.jpg]

Pchela

http://img441.imageshack.us/img441/3853/pchela4.jpg]

Tipchak (אפשרות לשימוש בדגמים שונים של כטבמ"ים על מערכת אחת)

http://img7.imageshack.us/img7/9890/tipchak11.jpg]

ציטוט:
" אין מצב שישראל תלחץ על רוסיה, מפני שרוסיה יכולה לעשות הרבה יותר נזק לישראל (והרוסים יודעים את זה טוב מאוד), וגם משום שההנהגה הפוליטית לא תסבול לחץ מצד ישראל. הפוליטיקה ה"שכונתית" שאליה התרגלנו לא תעבוד כאן."

השמח אם תוכל לבטא את הדעות שלך גם בנושא הזה.

על מה בדיוק? ברור שהנזק שרוסיה יכולה לעשות ע"י מכירת טקק"ים (למשל) לשכנינו הוא הרבה יותר גדול מהנזק שישראל יכולה לעשות לרוסיה ע"י אי-מכירה של של כטבמ"ים. חוץ מזה, לדעתי האישית לרוסים יש גאוה לאומית מפותחת, מה שלא מאפשר למדינות קטנות וחלשות יותר ללחוץ על רוסיה בצורה גלויה, כי זה מתפרש כהצגת חולשה מדינית. אם אתה זוכר, כאשר אוקראינה לחצה על רוסיה להוריד מכירי גז (ואני מדגיש: לחצה ולא ביקשה יפה), רוסים העלו את המכירית כמעט פי שניים וסגרו את הגז עד שהאוקראינים הסכימו לשלם את המכיר החדש. ולפני זה, כשהצרפתים (כנציגים של האיחוד האירופי) לחצו על הרוסים לצאת משטחי גרוזיה כפי שלהבנתם זה התפרש מההסכם שנחתם קודם, הרוסים הכריזו בתגובה על דרום אוסטיה ואבחזיה כמדינות עצמאיות (ורוסיה ממש לא הייתה צריכה את זה, ועכשיו הם לא יודעים מה לעשות איתן). ואפשר להביא עוד הרבה דוגמאות מהסוג הזה. וזה מראה על כך שהמנהיגות הרוסית הנוכחים לא מוכנה להיראות בעיני הציבור הרוסי כמנהיגות חלשה ו"לחיצה". אבל בישראל רגילים למנטאליות מזרח-תיכונית, כאשר אין למילים משקל כזה גדול, וקיים מרחק משמעות בין המילים למעשים. במנטאליות הרוסית המרחק בין המילים למעשים הוא הרבה יותר קטן, ולכן כשמדברים עם הרוסים צריך להכיר את זה ולהשתמש בזה לטובתינו ולא נגדינו. זה, למשל, בדיוק מה שהערבים יודעים לעשות טוב מאוד - הרוסים מעולם לא קיבלו מהם כלום חוץ ממילים יפות, שבחים והבטחות.

ישן 01-04-2009, 14:13

חוץ מהכסף שילך לתעשייה אווירית וישמש לפיתוח אמל"ח חדשים...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי שייקה פייקה שמתחילה ב "מה נרוויח ממכירת המל"טים לרוסים:?"

זה גם אפשרות להדק את הקשרים בין התעשיות הביטחוניות של ישראל ורוסיה, מה שיכול להביא לשיתוף הפעולה בייצוא ביטחוני למדינות אחרות או להזמנות נוספות לצבא הרוסי (מהש שנקרא - הרחבת השווקים). זה גם אפשרות לשנות את דעת הצמרת הביטחונית והמדינית הרוסית לטובת ישראל, מה שישמש מכשול נוסף בהספקת אמל"ח מסוכן למדינות ערב (סוריה ואיראן בעיקר).

ואני אציין, שאני בשום פנים ואופן לא אומר שאי-מכירתם של כטבמ"ים לרוסיה יביא באופן אוטומטי למכירתם של "איסקאנדרים" לסוריה, אני רק אומק שיש לרוסיה יותר אפשרויות להזיק לנו מאשר יש לנו להזיק לרוסים.

ישן 01-04-2009, 16:57
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.08
תקרא שוב,
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חוץ מהכסף שילך לתעשייה אווירית וישמש לפיתוח אמל"ח חדשים..."

ציטוט:
זה גם אפשרות להדק את הקשרים בין התעשיות הביטחוניות של ישראל ורוסיה, מה שיכול להביא לשיתוף הפעולה בייצוא ביטחוני למדינות אחרות .

מעניין מאוד לדעת אם "התחממות" היחסים בין ישראל לרוסיה תתקבל בעין יפה ע"י הדוד סאם.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

ישן 01-04-2009, 16:12
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
מהי האפשרות לרברס אינגנירינג?
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "החליטו שכן, אבל לא הרבה (יחסית לצבא רוסיה) וכפתרון זמני"

מה נניח ומספקים מערכות. בהינתן כי רוסיה היא מדינה מפותחת עם מהנדסים ומדענים כמה זמן יקח עד שהם יבינו כל דבר במערכת?

תגיד לי שהיום המערכות הן ברובן custom maid כלומר הכללה של מיקרו אלקטרוניקה לרבות מעבדים, זכרונות בלתי נדיפים (שכוללים את התוכנה והאלגוריתמים), אנלוג, ..... אל תוכו תוכו של רכיב שכולל הכל. עדין מי שבאמת רוצה יכול לפענח.

להערכתי ניתן לשבור כל מנגנון והגנה ברגע שיש לך את המוצר ויש לך אנשים טכניים.

השאלה היא רק המוטיבציה - ובמקרה זה אני חושש שקיימת.

אם יסופק הייתי מצפה שיבחנו טוב טוב מה הם מקבלים ולשקול לתת "גרסאת יצוא" מעוקרת עד כמה שניתן ולו מהטעם הפשוט כי צבאות סוריה, איראן ושאר מדינות מעגל ראשון ושני ניזונות מנשק רוסי מתקדם.
ישן 02-04-2009, 13:10

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "מהי האפשרות לרברס אינגנירינג?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jsphs7
מה נניח ומספקים מערכות. בהינתן כי רוסיה היא מדינה מפותחת עם מהנדסים ומדענים כמה זמן יקח עד שהם יבינו כל דבר במערכת?

רוסים הם לא סינים, אין להם הרגל לשבט מערכות זרות. הם מוכנים לקנות כטבמ"ים כי התעשייה שלהם לא כי אין להם ידע מדעי והנדסי מספיק, אלא כי התעשייה הרוסית עדיין לא התאימה את עצמה לייצור הכטבמ"ים.

חוץ מזה, ממה שהבנתי הכוונה היא לא לרכוש כטבמ"ים מוכנים וזהו, אלא להקים מיזם משותף ישראלי-רוסי. כלומר, הרוסים רוצים העברת טכנולוגיות הרלוונטיות וכנראה גם ייצור מקומי של אלמנטים מסויימים.

ישן 02-04-2009, 15:08
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

הרוסים רוצים העברת טכנולוגיות הרלוונטיות
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=jsphs7]מה נניח ומספקים..."

אני הייתי חושש: "אלא להקים מיזם משותף ישראלי-רוסי. כלומר, הרוסים רוצים העברת טכנולוגיות הרלוונטיות וכנראה גם ייצור מקומי של אלמנטים מסויימים" - צטוט מדבריך.

שמע, ברגע שאתה מבין איך משהו עובד אתה יודע מה לעשות כנגדו.

הפתוח הבא שלהם יכול להיות כלים להתמודדות עם המטוסים הישראלים.

לאור העובדה כי סוריה, איראן, ירדן, מצרים קונות אלמנטים שמקורם ברוסיה לא הייתי נותן להם ידע על המערכות שלנו גם אם יש כאן רווח כלכלי.

לא הייתי חושש להעביר לסין (אם האמריקאים לא ישימו רגליים בשל חשש מעימות במייצרי טיוואן) בתמורה לכסף טוב כי הם לא ספקים מרכזיים של הסורים או האיראנים.

האם אתה מבין את החשש שלי בנושא?
ישן 02-04-2009, 17:10

בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "הרוסים רוצים העברת טכנולוגיות הרלוונטיות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jsphs7
אני הייתי חושש: "אלא להקים מיזם משותף ישראלי-רוסי. כלומר, הרוסים רוצים העברת טכנולוגיות הרלוונטיות וכנראה גם ייצור מקומי של אלמנטים מסויימים" - צטוט מדבריך.

שמע, ברגע שאתה מבין איך משהו עובד אתה יודע מה לעשות כנגדו.
הפתוח הבא שלהם יכול להיות כלים להתמודדות עם המטוסים הישראלים.

לאור העובדה כי סוריה, איראן, ירדן, מצרים קונות אלמנטים שמקורם ברוסיה לא הייתי נותן להם ידע על המערכות שלנו גם אם יש כאן רווח כלכלי.

תן דוגמא ספציפית מה הרוסים יכולים לפתח על בסיס הטכנולויות של כטבמ"ים שיסכן את ביטחון מדינת ישראל שהם לא יכולים לפתח בצורה אחרת. כי אני לא ממש מבין את הטענה שלך.

ציטוט:
לא הייתי חושש להעביר לסין (אם האמריקאים לא ישימו רגליים בשל חשש מעימות במייצרי טיוואן) בתמורה לכסף טוב כי הם לא ספקים מרכזיים של הסורים או האיראנים.

סינים הם ספק למדינות ערב בדיוק כמו רוסיה. ההבדל הוא שהרמה של האמל"ח הסיני הוא נחות מבחינה טכנולוגית מהאמל"ח הרוסי.

ציטוט:
האם אתה מבין את החשש שלי בנושא?

לא ממש. אני אישית רואה פה פוטנציאל להרבה דברים טובים לירשאל.

ישן 02-04-2009, 21:59
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

לאחוז את השור בקרניו
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=jsphs7]אני הייתי חושש:..."

ציטוט:
תן דוגמא ספציפית מה הרוסים יכולים לפתח על בסיס הטכנולויות של כטבמ"ים שיסכן את ביטחון מדינת ישראל שהם לא יכולים לפתח בצורה אחרת. כי אני לא ממש מבין את הטענה שלך.
ראשית אינני עוסק בתעשיית המטוסים ואם כן לא הייתי כותב בפומבי. בוא נניח שיש איזה אס בשרוול במערכת. אלמנט ניסתר - מתן גישה לקרביים של המערכת יכולה לחשוף זאת.

סינים הם ספק למדינות ערב בדיוק כמו רוסיה. ההבדל הוא שהרמה של האמל"ח הסיני הוא נחות מבחינה טכנולוגית מהאמל"ח הרוסי.
עובדתית הרוסיים יותר מסוכנים, לסינים יש יותר כסף - הם לא צריכים דוגמיות לשם הבנה אלא מוכנים לשלם במזומן. אם הייתי צריך לבחור בין אספקה לרוסים או הסינים הייתי בוחר בסינים.

לא ממש. אני אישית רואה פה פוטנציאל להרבה דברים טובים לירשאל
כמו?
.
ישן 05-04-2009, 01:11

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "לאחוז את השור בקרניו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jsphs7
ראשית אינני עוסק בתעשיית המטוסים ואם כן לא הייתי כותב בפומבי. בוא נניח שיש איזה אס בשרוול במערכת. אלמנט ניסתר - מתן גישה לקרביים של המערכת יכולה לחשוף זאת.

לא נראה לי שיש משהו סודי בכטבמ"ים הללו, במיוחד באלו המיועדים לייצוא.

ציטוט:
עובדתית הרוסיים יותר מסוכנים, לסינים יש יותר כסף - הם לא צריכים דוגמיות לשם הבנה אלא מוכנים לשלם במזומן. אם הייתי צריך לבחור בין אספקה לרוסים או הסינים הייתי בוחר בסינים.

ושוב לה הבנתי. אתה חושב שהרוסים רצו דוגמיאות?

ציטוט:
לא ממש. אני אישית רואה פה פוטנציאל להרבה דברים טובים לירשאל
כמו?

אמרתי כבר. הרחבת שוק לרוסיה, הקמת פרוייקטים נוספים והרחבת פרוייקטים קיימים לייצוא אמל"ח שפותח בשיתוף ישראלי-רוסי למדינות אחרות, שיפור תדמית של ישראל בעיני פוליטיקאים ואנשי הצבא הרוסיים.

ישן 05-04-2009, 09:36
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  

שים לב למה שכתבתי קודם
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=jsphs7]במקור נכתב על..."

ציטוט:
שים לב שקודם כתבתי שאני מקווה שגרסאות היצוא הן מעוקרות.

במאמר שצרפת כתוב: "Russia will receive one Tipchak UAV system a year over the next three years" - אי אפשר להבין את זה אחרת מאשר אספקה של דוגמיות.
בעצמך כתבת שהרוסים מעונינים בהעברת טכנולוגיה ובנית מפעל.
אז הם יקבלו כמה מערכות כדוגמית + העברת ידע + חניכה.
ומכאן: כמה זמן יקח להבנה מוחלטת של מה המטוסים הללו שווים? איך מתמודדים איתם, מה אפשר לשפר ביצור מקומי? ...

אמרתי כבר. הרחבת שוק לרוסיה, הקמת פרוייקטים נוספים והרחבת פרוייקטים קיימים לייצוא אמל"ח שפותח בשיתוף ישראלי-רוסי למדינות אחרות, שיפור תדמית של ישראל בעיני פוליטיקאים ואנשי הצבא הרוסיים
אינני טוען שאין לשתף איתם פעולה - אבל כאן צריך כבדהו וחשדהו - הם ספקים מרכזיים של המדינות המקיפות אותנו.
.
ישן 05-04-2009, 16:21

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "שים לב למה שכתבתי קודם"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jsphs7
שים לב שקודם כתבתי שאני מקווה שגרסאות היצוא הן מעוקרות.

אם הן אינן "מעוקרות", אז זאת האינדיקציה לכך שאין סיבה "לעקר" אותן, כלומר הן אינן מהוות סיכון ביטחוני.

ציטוט:
במאמר שצרפת כתוב: "Russia will receive one Tipchak UAV system a year over the next three years" - אי אפשר להבין את זה אחרת מאשר אספקה של דוגמיות.
בעצמך כתבת שהרוסים מעונינים בהעברת טכנולוגיה ובנית מפעל.
אז הם יקבלו כמה מערכות כדוגמית + העברת ידע + חניכה.
ומכאן: כמה זמן יקח להבנה מוחלטת של מה המטוסים הללו שווים? איך מתמודדים איתם, מה אפשר לשפר ביצור מקומי? ...

טיפצ'אק היא מערכת רוסית.

העברת טכנולוגיות דרושה לשם הקמת קוו ייצור ושילוב טכנולוגיות רוסיות. קוו ייצור דרוש שלם יצור סדרתי של המערכת. בשביל דוגמית לא מקימים מיזמים משותפים.

לא דרוש לקנות כטב"מ ע"מ להבין איך מתמודדים איתו - הפרמטרים שלו לא מסווגים, ובכל עלון מידע שמחולק בתצוגות בחו"ל תוכל ללמוד על הפרמטרים הללו, אם לא מהאתר של הייצרן.

ציטוט:
אמרתי כבר. הרחבת שוק לרוסיה, הקמת פרוייקטים נוספים והרחבת פרוייקטים קיימים לייצוא אמל"ח שפותח בשיתוף ישראלי-רוסי למדינות אחרות, שיפור תדמית של ישראל בעיני פוליטיקאים ואנשי הצבא הרוסיים
אינני טוען שאין לשתף איתם פעולה - אבל כאן צריך כבדהו וחשדהו - הם ספקים מרכזיים של המדינות המקיפות אותנו.

נכון, יש לנהוג בזהירות ובכוחמה. אבל במקרה הזה לא מדובר במשהו שיכול לפגוע בצה"ל, לדעתי. מה שגם, הדגם הספציפי שעליו מדובר - "סרצ'ר 2" לדעתי לא נמצא בשירות צה"ל.

נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 05-04-2009 בשעה 16:23.
ישן 19-05-2012, 04:43
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.08
עידכון בנושא מכירות כטב"מים לרוסיה

16/05/2012

רוסיה מתכננת לרכוש כמות לא מוגדרת של כטב"מים מישראל ו-24 קרונות פיקוד. מיכוון שכל קרון פיקוד יכול לשלוט על 2-3 כטב"מים, יש אפשרות שמכירת הכטב"מים תנוע בין 48 ל-72 יחידות. שווי העיסקה כ-50 מיליון דולר. תעשיה אווירית סיפקה לרוסיה בעבר את הציוד הבא:

Israel Aerospace Industries previously delivered to Russia two Bird Eye-400, eight I-View Mk150 and two Searcher Mk.2 UAVs, totaling $53 million.

משרד ההגנה הרוסי בוחן את האפשרות של רכישת כטב"מים מהחברה "אירונטיק". הרוסים רוצים לרכוש שלשה סוגי כטב"מים והם:
Three types of UAV control systems (eight each): Orbiter 2, Aerostar и Skystar,” the source said.

וכמה מילים לגבי מכירות קודמות:
Russia has already signed two UAV contracts with Israel. Under the first contract, signed in April 2009, Israel delivered two Bird Eye 400 systems (worth $4 million), eight I View MK150 tactical UAVs ($37 million) and two Searcher Mk II multi-mission UAVs ($12 million).

The second contract was for the purchase of 36 UAVs, worth a total of $100 million, to be delivered later this year

Russia and Israel have also been negotiating the establishment of a $300-million joint venture to produce UAVs.

ישן 01-04-2009, 19:12
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "רוסיה מפגרת בטכנולוגיית כטב"מ - תרכוש מישראל?"

לדעתי יותר מדאיג משיכפול של המל"טים ויצור של דגמים מקבילים, זה שכתוצאה מהרכישה הרוסים יכולים ללמוד כיצד להתמודד עם מלט"ים בצורה טובה יותר, ע"י לימוד והבנה של היכולות והמגבלות שלהם.

למען האמת זה נשמע דיי מתבקש, במהלך המלחמה האחרונה הם גילו שיש להם קושי משמעותי בהתמודדות עם מל"טים מהסוג הנ"ל והצליחו ליירט אותם רק אחרי מאמצים רבים. מה עושים? קונים מספר מצומצם של מל"טים דומים ולומדים אותם. 4 יחידות זה מספיק כדי לערוך ניסויים רבים שאפשר ללמוד מהם הרבה יותר מכמה הפלות מזדמנות במלחמה האחרונה.

וכמובן שאנחנו צריכים לחשוש שהידע והאמצעים שיפותחו ממנו יזלגו למדינות אוייב שישמחו מאוד למידע על המערכות שנגדם הם יצטרכו להילחם.

מילא אם נקבל בתמורה למל"טים מערכות רוסיות מתקדמות כדי שנוכל לעשות את אותו הדבר, אבל בשביל כמה שקלים?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:26

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר