24-01-2009, 15:22
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Shpringa
אני לא מסכים, אומנם לא שמענו יותר מידי על שיתופי פעולה צבאיים או אסטרטגיים אבל דווקא להודו יש פוטנציאל להיות בעלת ברית חשובה. יש לזכור שהודו כמו ישראל מתמודדת עם אוכלוסיה מוסלמית, בחלקה עוינת בתוכה כאשר היחס שם דומה ליחס בין הישראלים לערבים בעלי תעודת זהות כחולה. וכמו כן במצב לחימה מתמיד עם כוחות הממומנים ע"י פקיסטן (בערך כמו שלנו יש את חיזבלה בצפון).
...מה שאני רוצה לומר, אני לא יודע מה המדיניות הרשמית כלפי הודו בטווח שמעבר ל5 השנים הקורבות ומעבר לפיתוח טיל כזה או אחר אבל לעניות דעתי יש לשאוף להפוך את הודו לבעלת ברית.
|
בו נפריד את המצוי מהרצוי. אין להודו משקל פוליטי לעזור לישראל מול אויביה. למעשה, הודו ממש לא תרצה לתמוח בישראל מול המוסלמים. יש לה קשרים כלכליים וצבאיים עם מדינות מוסלמיות כמו איראן וכווית, והכשרים האלה חשובים לה הרבה יותר מהקשרים איתנו.
כל מה שאנחנו בשביל הודו זה ספק מערכות ביטחוניות, אמל"ח, טכנולוגיות וידע. כל מה שהודו בשבילינו זה לקוח בעל ארנק שמן שמוכן לקנות ולפתח ביחד (למעשה זהו אותו דבר בדיוק כמו לקנות, אלא שזה מרגיש טוב יותר) כל מיני מערכות נשק מתקדמות ויקרות.
לגבי ליריבות של הודו עם פקיסטאן - מדובר בבריתות צבאיות כמעט בלי שום קשר לדת. פקיסטאן היא בעלת ברית קרובה של סין מול הודו, ואיראן היא בעלת ברית של הודו מול פקיסטאן. לפקיסטאן יש גם בעלות ברית אחרות, לדוגמא בחצי האי ערב אלו הם האמירויות. ולכן להודו יש בת ברית מול האמירויות שהיא כווית. הודו מחפשת גם בנות ברית אחרות, בעלות משקל פוליטי וזכות ווטו במועצת הביטחון של האו"ם. לדוגמא, היא נחשבת לבת ברית אסטרטגית של רוסיה (ולפני זה - של ברה"מ). היא גם שואפת להתידד עם ארה"ב, מה שישפר את המצב שלה מול סין עוד יותר. אפשר לסבך את העניין עוד יותר, אבל אני מאמין שהצלחתי להדגים עד כמה הברית של ישראל-הודו מול המדינות המוסלמיות אינו מעשי.
נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 24-01-2009 בשעה 15:25.
|