17-01-2009, 19:39
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
מכתבים שקיבלתם מילדים בחבילות שי - מצעד הלהיטים
בין אם זה בסדיר או במילואים, אם מישהו בשלישות עושה את עבודתו כמו שצריך תקבל חבילות שי - לפורים, ליום העצמאות וכו'.
בחלק מהחבילות, יש מכתבים שילדים (ובני נוער) שולחים. רוב המכתבים תמימים וחמודים למדי, ומאחלים לחייל היקר כל-טוב ובריאות.
אבל לפעמים יש מכתבים שניתן להגדיר כתמוהים, מצחיקים או הזויים. זה המקום לספר עליהם!
ובתור פותח הדיון, אתרום כמה מהפנינים שניקרו בדרכי. אני מצטט מהזיכרון ומתקצר, ואם שיבשתי משהו זה באחריותי בלבד. הסיפורים מובאים כמובן ללא פרטים אישיים.
א) מישהי שצירפה את הכתובת שלה וכתבה משהו כמו "לחייל החמוד, אני מקווה שתכתוב לי בחזרה ונהיה חברים ונתחתן כמו שקרה לאמא שלי עם חייל". נשמע רומנטי משהו, אבל אני מקווה שהאמא לא הייתה בת 11 גם היא כזה קרה!
ב) ילד בכיתה ג' ששלחו ציור צבעוני וקצת מקומט. אני עדיין תוהה מה עלה בגורלו של הילד המסכן שחייו היו בוודאי עשוקים למדי, שכן הציור הציג חייל שביצע מעשים מגונים במחבל באמצעות מה שנראה כמו מקלע. וכשאני מדבר על "מעשים מגונים" אני לא מתכוון ל"מגונים ע"י אמנת ז'נבה" אלא מהסוג שרוב החברות של החיילים שומעות דרישות לביצועם בסופי שבוע...
ג) ילד שאיחל למקבל החבילה הנבעת ש"אל תמות הרבה, ואם תמות שזה לא יכאב". אופטימיות קוסמית, מה?
ד) ילד שדרש את העברת המכתב שלו לרמטכ"ל, שכן הוא פירט בו כל מיני שיטות לחימה פרי פיתוחו. נדמה לי שלילד הזה יש קייס לתביעה רווחית, כי אני מוכן להשבע שגל הירש מנסה למכור את השיטות האלה לגיאורגים.