19-12-2008, 05:17
|
|
|
חבר מתאריך: 29.03.08
|
|
זה בלתי אפשרי ליצור כלכלה עצמאית באירופה. המסחר בעולם מיתבסס על גלובליזציה - כל המדינות תלויות אחת בשניה, וכל מדינה/יבשת תורמת בדרך שלה למסחר. לדוגמא, המזה"ת מספק בעיקר נפט, רוסיה מספקת גז, אפריקה מספקת מחצבים למיניהם (יותר נכון היא לא מספקת, אלא גונבים מהם), סין מספקת אורז. אלה כמובן דוגמאות פשוטות, אפשר להרחיב את הדוגמאות למשהו יותר מורכב.
ככה זה היה משחר האנושות. לסוחרים תמיד היתה שאיפה להגיע מעבר לאופק ולספק סחורה חדשה למקומיים שלהם (סחורה שלא בהכרח היתה קיימת במקום שלהם, או שהיתה בריכוזים נמוכים).
כך לדוגמא את סין שבעבר היתה מאוד מנותקת מהעולם. היתה להם כלכלה חופשית, שלא תלויה במערב כמו שאתה רוצה שאירופה תעשה, אבל היו בזה המון חסורונות. לסין היה מחסור במחצבי מתכת בטריטוריה שלהם. כאמור, היתה להם כלכלה מנותקת, אז הם לא יכלו לספק מתכת לתושבים, לכן הם לא היו מייצרים מזלגות וכפות לאכילה, והישתמשו במקלות סיניים שנישארה כמסורת עד היום (אתם חושבים שהם באמת חשבו שהמקלות האלה נוחים לאכילה?!). סין היתה אחת מהתרבויות המפותחות באותה התקופה מכל הבחינות. הניתוק של סין חסם את התרבות שלהם מפני פריצת אופקים. רק אחרי שסין הפסיקה עם הבדלנות שלה, העולם נחשף לתרבות הניפלאה שלה.
אל תיראו בגלובליזציה דבר רע. גלובליזציה זה רעיון טוב מיסודו, הרי בזכות הגלובליזציה אנחנו נהנים מתרבויות אחרות, מקבלים סחורה מגוונת, חולקים את הטכנולוגיות אחת של השניה ועוד הרבה דברים, שהם לא שליליים כמו שאתם חושבים. לעומת זאת, יש את הארגונים הגלובאליים הענקיים, שמנוהלים ע"י אנשים, שלא הכי אהודים בפורום תאוריות קשר בלשון המעטה. ארגונים גלובאליים ענקיים כמו G-8, OPEC, OECD - כאמור, יושבים באירגונים האלה אנשים שמנצלים את הגלובליזציה לרעה. אני מדגיש שהארגונים לכשעצמם לא מזיקים, אלא האנשים שיושבים שם בדרך כלל.
אני נגד הגלובליזציה בעיקר בגלל ניצולה לרעה, אך אני רואה ברעיון עצמו כרעיון חיובי, שיכול רק ליתרום לעולם.
|