01-12-2008, 11:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.03.07
|
|
צה"ל הוריד מהבמה את מארינה מקסימיליאן בלומין
הופעתה של הזמרת באירוע לזכר החייל ליאור וישינסקי ז"ל, טורפדה על ידי צה"ל מכיוון שלא עשתה צבא. בנוסף, איימו גורמים בצה"ל כי אם בלומין תופיע, הרמטכ"ל לא ינכח בטקס. בלומין: "זו פשוט שערוריה"
מארינה מקסימיליאן בלומין, שהיתה אמורה להשתתף במופע ההתרמה לקרן ע"ש ליאור וישינסקי ז"ל שנערך ביום שישי האחרון בתיאטרון הקאמרי, הורחקה מהאולם בעקבות לחצים שהופעלו על ידי צה"ל, כך פורסם הערב (ראשון) בתוכנית "ערב טוב עם גיא פינס".
מקסימיליאן בלומין, שלטענתה שוחררה מהצבא ולא השתמטה, הוזמנה להופיע לצד אמנים כמו דוד ד'אור, אוהד חיטמן, הראל סקעת, עידן יניב, ושירי מימון, ונמנית מבין חבריה הקרובים של משפחת וישינסקי. בראיון סיפרה כי ביום שלפני המופע, קיבלה טלפון מצה"ל בו הובהר לה – או שאת מתגייסת או שאת לא מופיעה. "אני חברה של המשפחה וזה מה שהכי כואב" אמרה מקסימיליאן בלומין בעיניים דומעות, והוסיפה: "אני לא משתמטת, זו הוצאת דיבה, שוחררתי בשל חוסר התאמה. זו פשוט שערוריה".
פניית צה"ל נעשתה גם למנכ"ל הקאמרי, נועם סמל ולשלמה וישינסקי, אביו השכול של ליאור ז"ל, שנהרג בפעולה צבאית בציר פילדלפי ב- 2004. לאחר התייעצות החליטו השניים לכבד את הבקשה על מנת שקציני צה"ל ינכחו באירוע, ומקסימיליאן בלומין הורחקה מהבמה.
"מארינה היא חברה נהדרת, ואנחנו לא מדינה פאשיסטית". אמר וישינסקי. "צריך להתנהג אחרת לאמנים שרוצים לעשות משהו אחר עם עצמם - צריך להיות מעמד 'אמן מצטיין', כמו שיש 'ספורטאי מצטיין'".
נועם סמל מסר בתגובה ל-nana10: "אנשי המטכ"ל ביקשו מאיתנו לא לתת לה להופיע, ומכיוון שהאירוע קשור לצה"ל ובגלל שאנשי הפיקוד, כולל הרמטכ"ל וכולל שר הביטחון כיבדו אותנו בנוכחותם, ובגלל שהקשר של משפחת וישינסקי השכולה עם הצבא חשוב מאוד לכולם, החלטנו להיענות לבקשתם. קיבלתי את ההחלטה כמנכ"ל, כמפקד לצורך העניין, ובגלל שזה אירוע מאוד רגיש, לא רציתי צלילים צורמים. אגב, נאספו תרומות של חצי מיליון שקל".
מצה"ל נמסר בתגובה ל-nana10: "מדובר באירוע אזרחי שהופק על ידי תיאטרון הקאמרי וקרן ליאור. הזמנת המשתתפים לאירוע מצויה באחריות גופים אלו. על פי מדיניות הצבא, קציני צה"ל אינם נוטלים חלק באירועים בהם מופיעים מי שלא שירתו בצה"ל. מדיניות זו הוהברה למארגני האירוע".
מתוך: נענע10
הפליאה שלי היא דווקא על שלמה וישינסקי, זה אותו אדם שמטיף כנגד השתמטות ?
שמפוצץ כנסים ומאיים באי תשלום מיסים ?
האם רק בגלל הכרות אישית עם הזמרת, הוכשר השרץ ?