15-11-2008, 13:08
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
טוטו בחירות 2
בעוד 3 חודשים מינוס כמה ימים, ישראל תלך לבחירות כלליות. במהלך תקופה זו, נקיים ארבעה מחזורים
של טוטו בחירות, בו יתבקשו הגולשים לתת את התחזית שלהם למנדטים שתקבל כל מפלגה. אין חובה
לשנות את התחזית מטוטו לטוטו, וכל הרעיון בעריכת כמה מחזורים הוא בכך שניתן יהיה לשנות תחזית
במידה וובמהלך הקמפיינים השונים, תהיה תחושה של סחף לכיוון זה או אחר. בכל מחזור של טוטו, יופיע
לינק לטוטו הקודם, כך שההסטוריה תישמר תמיד...
לינק לטוטו הבחירות הראשון:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=442086
לפי עצתו הנבונה של High_Hopes אני מוסיף את המצב הנוכחי בכנסת:
קדימה - 29 מנדטים
עבודה - 19 מנדטים
הליכוד - 12 מנדטים
ש"ס - 12 מנדטים
ישראל ביתנו - 11 מנדטים
ערבים - 10 מנדטים
התקווה+מפד"ל+איחוד לאומי - 9 מנדטים
הגימלאים - 7 מנדטים
אגו"י ודגל התורה - 6 מנדטים
מרצ - 5 מנדטים
------------------------
סה"כ - 120 מנדטים.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
כדי להסביר למה אני מתכוון, אני אהיה הראשון לפרסם את ההימור שלי גם באשכול זה:
הליכוד: 33 מנדטים
קדימה: 19 מנדטים
ש"ס: 12 מנדטים
ליברמן: 12 מנדטים
העבודה: 10 מנדטים
הערבים: 11 מנדטים
מרצ-גוש שמאל: 7 מנדטים
יהדות התורה: 7 מנדטים
איחוד לאומי-מפד"ל: 6 מנדטים
הירוקים: 3מנדטים
התקווה: 0 מנדטים
גמלאים: 0 מנדטים
עלה ירוק: 0 מנדטים
-------------------------------
סה"כ: 120 מנדטים
הסבר לשינויים בחלוקת המנדטים בהשוואה לתחזית הקודמת שלי: פרסומי הסקרים יוצרים, כידוע,
מגמה משל עצמם, וקדימה מקבלת יחס מפנק בסקרים, שיוצרים תחושה אצל מצביעים רבים שהיא
באמת אהודה, וגם הם רוצים להיות חלק בשמחה הגדולה. אותו הדבר נכון גם לגבי מפלגת העבודה,
ומרצ-גוש השמאל, שהשנייה תתחזק ע"ח הראשון, בזכות התקשורת האוהדת כלפי השני, והעויינת
כלפי הראשון. על הירוקים אין בכלל מה להרחיב את הדיבור, הם יעברו את אחוז החסימה, בדומה
לגמלאים בעבר, ר-ק בזכות סקרים שטוענים שהם עוברים את אחוז החסימה. לו טענו הסקרים
בעקביות שלירוקים אין צ'אנס - לא היה בכלל טעם להעלות על הדעת שהם אכן יעברו את אחוז
החסימה. אותו הדבר נכון גם לגבי מפלגת התקווה בראשות פרופ' אלדד. המפלגה לא מוכללת בסקר
היחיד שפורסם מאז שהכריזה על כוונתה לרוץ. זוהי מפלגה עם פוטנציאל בוחרים גדול למדי, אבל
הנטייה בסקרים להתייחס אליה כאל אבודה מראש, תחסל סיכוייה לעבור את אחוז החסימה, שכן אלה
שיתלבטו אם להצביע עבורה, יעדיפו שלא לבזבז את קולם, ויצביעו לאיחוד לאומי-מפד"ל או לליכוד.
הבחירות לרשויות המקומיות מלמדים על מגמת התחזקות של ליברמן ושל הערבים. ליברמן ביצע
קמפיין אישי בבחירות המקומיות, ונחל הצלחה מרשימה. הערבים הוכיחו השתתפות מאסיבית
בבחירות, שבלי ספק יכולה לחזק אותם בבחירות כלליות, אם אחוז ההצבעה היהודי, לא יעלה גם הוא.
|