22-03-2005, 17:55
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.05
|
|
שיבוץ בן יחיד בצה"ל עם פרופיל קרבי
הי חבר'ה!
אני בן יחיד (פרופיל 97) והתגייסתי ב- 9 במרץ לצה"ל. כמו שאתם יודעים, בן יחיד לא יכול לשרת כלוחם ללא חתימת הורים. לי, לצערי או לשמחתי, אין חתימת הורים, ולמען האמת אני לא אמור גם לקבל. הבעיה היא שצה"ל מתעקש לשבץ בנים יחידים עם פרופיל קרבי בתפקידים הדורשים פרופיל קרבי, אך אינם לחימתיים. כמו שאתם מבינים, אנחנו נופלים בסדק צר מאד של תפקידים שהם "לא חלב ולא בשר". כל זאת, נודע לי רק ביום הגיוס, למרות שקיבלתי מנילה (שאלון העדפות) עורפית לחלוטין. בנוסף, קיבלתי זימון לממר"ם, שזה זימון שאליו זוכים חיילים בעלי פרופיל עורפי בלבד. ככה סתם, פתאום הצבא אומר לי: "תשכח מהמנילה שלך, אתה עכשיו קרבי". התפקיד אליו אני מיועד הוא: "מ"כ בחיל האויר" (האפשרויות הנוספות לבנים יחידים שהתגייסו יחד איתי היו: משטרה צבאית ואבטחת מתקנים). אני לא ממש מתעניין בתפקיד, ואני רוצה להגיע לתפקיד בקרה או "מוח" בחיל.
אני ויתרתי על מסלול עתודה אקדמאית מכיוון שידעתי שאני הולך לשרת בצבא בתפקידים עורפיים. אני ממש חושב שההתנהגות של הצבא כלפי היא לא הוגנת.
יש לי נתונים אישיים גבוהים מאד ומוטיבציה לשירות איכותי ותורם.
אני מבקש שצה"ל יפתח בפני מגוון רחב יותר של תפקידים, כמו שיש לבנות או לבנים אחרים שאינם נופלים ב"סדק" שתארתי.
שתי בקשות לי אליכם:
1. מי שיודע, לפרט לי קצת על המסלול "מ"כ בחיל האויר" .
2. לנסות להציע דרכים לשנות את הגזירה. אני רוצה שצה"ל יתייחס אלי כאל בעל פרופיל עורפי.
|