27-10-2008, 17:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי alonmore28
שזה בא מהגזע השמי, מאחד הבנים של נוח, ששמו הוא שם.
אני צודק?
|
אין דבר כזע גזע שמי,אין דבר כזה גזע טהור.יש שפות שמיות,זה כן,אך אין לזה קשר לגזע או לאום שמיים.כאשר וילהלם מאר המציא מושג זה,הוא ראה לפניו אך ורק יהודים.ייתכן,שגם את הערבים הוא לא אהב,אך מדובר ביהודים,ש"השתלטו" על גרמניה.(ועל כל אירופה,אם כבר להיות אנטישמי כשר.)
לפניו שנאת יהודים הייתה בעיקרה דתית:לך תתנצר,ואתה זוכה לגאולה.היודופוביה(כך מדויק יותר לקרא לתופעה המדוברת) של וילהלם מאר שייכת לרובד אחר,הרובת הפיזי-ביאולוגי-גיאולוגי.נולדת יהודי ותמות ככזה בלי קשר לתרבות,דת,שפה.וכאן המונח "גזע שמי" הוא מאד נוח:זוהי הפיזיולוגיה,המהות שלך להיות שמי,אתה לא יכול להינצל מזה,ואם כבר קבענו,שאתה פראזיט,הדבר היחיד שניתן לעשות לגבי זה,זה להשמיד אותך.
כל איש לא עיוור יכול בקלות לראות,שיהודים שייכים להרבה "גזעים",כולל אירופאי,אפריקאי ואינדיאני אולי.(מונחים לא מדעיים,יש לציין.)
מצד שני יש את הערבים,שהם שמיים(וגם לא בטוח,עד כמה השמיות שלהם טהורה,ללא צורך אפילו ללכת עד לאלג"יר ומרוקו),דוברי שפה שמית,שהמונח אנטישמיות כלל לא מכוון אליהם.כך שהטענה הטיפשית של כמה ערבים(וגם חלק מיהודים),ומוסלמים אחרים,שערבי לא יכול להיות אנטישמי היא טענה ברמה של ילדים בגן.משחקי מילים ולא יותר מזה.
-דרך אגב,כל העניין של בני דודים-יצחק וישמעאל-הוא גם קשור יותר למיתוס.עם כל הכבוד לתנ"ך,ואני מאמין,שאכן ניתן להיעזר בו לחקירה היסטורית במקרים מסויימים,ושאכן יצחק וישמעאל הן דמויות היסטוריות,האימרה על "בני דודים" היא יותר רומנטית מאשר מחקרית.וזה לא שיש לי התנגדות להיות כזה ואפילו להיות צאצא של איזה שייך ערבי.זה פשוט לא מוכח.
כולנו בני נוח ובמיוחד,כולנו בני אדם.זה בטוח.
|