למי שלא יודע אמש היה העימות האחרון בין המועמדים לנשיאות ארה"ב ברק אובאמה וג'ון מקיין,
ברק אובאמה מוביל בכל הסקרים וככל הנראה יהיה הנשיא הבא אם לא יקרה משהו חריג,
מאחוריו משתרך לו ג'ון מקיין הקשיש, ואם לא מספיק מצבו הגרוע בסקרים, הנה תמונה שלו שתפסו צלמים זריזים במהלך העימות
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "עם פער של 10 אחוז שבועיים..."
יש ס(ש)קרים ויש מציאות. אני מקווה שאובאמה ינצח אבל לא למדת כלום מהפריימריז ב"קדימה"? חזו ללבני נצחון מרהיב ובסוף היא עברה על כמה מאות קולות (שאילו לא היו פוסלים שם קלפי אז אולי בכלל מופז היה מנצח).
בארה"ב 50 מדינות. כלומר צריך לעשות 50 סקרים ואז לראות מי מנצח בכל מדינה בשביל לחשב כמה אלקטורים מקבל המועמד שזכה בה. אם לא יכולים לעשות את זה כמו שצריך בבחירות פנימיות של מפלגה בישראל הקטנטונת - איך יעשו את זה בארה"ב הענקית ?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "יש ס(ש)קרים ויש מציאות. אני..."
ציטוט:
אני מקווה שאובאמה ינצח
הצ'תגעת צ'נדי? אתה רוצה מוסלמי שחור אנטישמי בבית הלבן?
אתה יודע שהוא היה חבר של וצעד עם לואיס פראחן האנטישמי שהילל את היטלר?
אתה מכיר את העבר שלו? זה יהיה הנשיא הכי גרוע ועוין לישראל שהיה אי פעם, אל תתן לספינים להטעות אותך...
לא שמקיין מציאה גדולה, אבל הוא בהחלט הרע במיעוטו במקרה הזה..
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "[QUOTE]אני מקווה שאובאמה..."
ארה"ב במצב ממש גרוע אחרי 8 שנים של בוש. ב- 2000 הרפובליקנים גנבו את הבחירות בשיתוף פעולה שערורייתי של בית המשפט העליון הימני וב- 2004 האמריקאים בחרו בו בגלל הפחד שבא בעקבות ה- 11/9. המעמד של ארה"ב בעולם הוא בזיון. בזמן שהסינים בדרכם להפוך למעצמה עולמית בעלת אינטרסים משלה (תודה לאל שהם בינתיים יחסית יושבים בשקט) והרוסים פתאום מתעוררים,פולשים למדינה שידידותית לארה"ב ועושים שרירים באופן כללי - ארה"ב לא יכולה להרשות לעצמה אדם שימשיך את המדיניות הרפובליקנית/בושית.
זה לא ישרת אותנו לראות את ארה"ב מדרדרת עוד 4 ואולי 8 שנים. ביידן (המועמד לסגנות) נחשב לאוהד ישראל ואני לא מאמין לקמפיין שמנסה לצייר את אובאמה כשטני. במאבק על זכויות האזרח בארה"ב, יהודים ושחורים צעדו יחד ברחובות מתוך אחוות מיעוטים. נכון שלאובאמה אין מימד רגשי ביחס שלו לישראל אבל אני לא מאמין שהוא לא מעריך את המימד האסטרטגי ואת המשקל הדתי/רגשי שמעניקות העליטות השמלאניות והימניות בארה"ב לישראל.
אובאמה הוא בן תערובת. אמא שלו, שאצלה ואצל משפחתה הוא גדל, היא אישה לבנה. הוא פגש את אביו השחור פעם אחת בחיים שלו מאז שההורים שלו התגרשו כשהיה זאטוט. הוא קיבל השכלה במוסדות שהגוון הדתי שלהם הוא נוצרי.
יש לו רקע במשפטים וכלכלה. אני מניח מהמעורבות שלו בעבר בכל מיני פרוייקים למען חלשים שהוא אוהב את האנדרדוג וזה לא ישרת אותנו אבל אפילו אם הוא לא יהיה מעריץ ישראל מושבע הוא עדיף על מקיין כי מקיין יאפשר לנו ללכת לישון ולחכות למשיח שיפתור לנו את הבעיות. כשיש לך נשיא כ"כ אוהד בבית הלבן כמו בוש אין לך אינטרס לזוז ובזמן שאתה לא זז הבעיה הדמוגרפית מחמירה והאוייבים שלך מתבצרים ומתחמשים. ישראל צריכה מישהו שיבעט לה בתחת ויגרום לה לפעול.
אומגד לול. כן אממ.. זה יועמד להצבעה שתערך בין מילקי פרלינים, קוצץ ציפורניים, דודו טופז ועבדך הנאמן בעתיד ויוחלט אם להשתמש בזה כתמונש, כרגע יש תמונש שאני כבר צריך לפרסם כי היא ממתינהש.