12-10-2008, 01:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
|
|
המבורגר
היום החלטנו להכין לצהריים/ערב המבורגר תוצרת בית. לרוב אני נוהג להוסיף להמבורגרים מגוון תוספות שמשדרגות את הטעמם החל מבצל קצוץ, שקדים טחונים, קליפת לימון או תפוז, שום, פטרזוליה וכיו"ב. לפעמים שניים-שלוש ולפעמים יותר ותמיד שומר על מינונים מתאימים על מנת שאף תוספת לא תשתלט ותאפיל על טעמו של הבשר. לפעמים כאשר יש לחץ זמן אני גם מוסיף ביצה וכף או שתיים של פירורי לחם (רחמנא ליצלן) על מנת לחזק את הקציצה שלא תתפורר בזמן הצליה.
היום זה היה שונה, היום התכוננתי מראש, קניתי מבעוד מועד בשר כף ובשר צוואר וביקשתי שמהקצב שישאיר את השומן. (במסעדות יש לרוב כ 30% שומן בהמבורגר, אני משתדל להקפיד על לא יותר מ 10%) כמו כן ביקשתי שיטחנו לי פעם אחת בלבד (לרוב טוחנים פעמיים לקבלת מרקם עדין יותר, אך לקבב, המבורגרים וכו' מומלץ לטחון פעם אחת). בבוקר הוצאתי את הבשר מהמקרר, הוספתי בצל קצוץ דק דק והתחלתי ללוש אותו.
הסוד / טריק / שיטה וכיו"ב להמבורגר טוב הוא הלישה. את הבשר הטחון לשתי במשך כרבע שעה. המטרה היא 'לשבור' ולאחד את הבשר ולשם כך יש ללוש עד להופעת סיבים לבנים שמחברים את הבשר יחד. כך מובטח שהוא לא יתפרק בעת הצליה.
צרתי שני המבורגרים גדולים והכנסתי למקרר למשך כמה שעות. יש להוציא את ההמבורגרים 15-20 דקות לפני רגע האמת ולהניח להם להתחמם בחוץ מעט כך שברגע שיגיעו למחבת הם לא
יורידו את החום יותר מדי.
כמה רגעים לפני הכניסה למקרר:
וביציאה ממנו:
ברגע האמת חיממתי מחבת סטייק ובה כף שמן למשך מספר דקות, ובהשמע הפקודה קפצו ההמבורגרים למחבת (טוב נו, אני העברתי אותם חרף התנגדותם).
מתחילים בלהבה מקסימלית, דקה מכל צד ואז מנמיכים את הלהבה ונותנים להמבורגר כמה דקות (תלוי בעובי). אני אוהב אותו על הסף שבין המדיום לוול - קרי, הוא לא אדום בבפנוכו אך גם לא חום, הוא צריך להיות על סף האדום-אפור. איך בודקים ? עם מדחום, אני מחכה שיגיע ל 70-75 מעלות. (70 מעלות זו הטמפרטורה אליה חייב להגיע ההמבורגר על מנת להבטיח שמבחינה בריאותית הוא בטוח למאכל, לא משנה מה רמת ההגיינה במטבח, ואם שחטת את הפרה בעצמך והיית צמוד לבשר כל הזמן, לא שווה לשחק עם זה...)
בדקה וחצי האחרונה של הצליה זורקים לחמניה חתוכה לשתיים לגריל על מנת שתתחמם קלות והתוצאה לפניכם:
לסיכום:
- לשלב כמה סוגי בשר
- לא להגזים עם השומן
- לטחון טחינה גסה או לקצוץ עם סכין (למי שיש זמן וכוח...)
- ללוש טוב טוב
- ליצור את הקציצות ולשים בקירור מספר שעות
- להוציא לטמפ' החדר 20-30 דק' לפני הצליה
- לצלות על מחבת משומן קלות וחם מאד
|