10-10-2008, 23:14
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
מצטרף אליך יואב בן-צוריה...
לשונו הבוטה של אותו "מצ'יסטה", ועלילות גבורתו המופיעים כאן לסרוגין בכתב BOLD - למען יראו ויראו... כינויי הגנאי בהם משתמש האיש, ושיטתו החדשה לאגור תומכים בפנותו למספר חברי הפורום כ"חברי" "חברי המלומד" "ידידי" ועוד מיני חנופה - כל אלה גורמים לי לעתים קרבות לסלידה מעצם רעיון ההשתתפות הרצינית בדיונים ובשיחות כאן בפורום.
הגדיל האיש לעשות כאשר לפני שבועות מספר איים בריש-גלי בפורום הזה על אלה שחלקו על סיפוריו באומרו כי "עוד יבוא עמם בחשבון...." (ואני חושש לצאת מהמקלט... ממש מפחד... שהרי האיש ניצח את צבאות ערב, הציל את המדינה מכליה, מוטט אנטנות והטביע ספינות אויב, הרג מצרים לרוב, ירה כמות פגזים שלדבריו איש בצה"ל לא ירה..., הכיר כל טנק וכל מהלך מלחתמי בזירת הקרבות בסיני. איש בילתו לא יודע דבר.... ועתה הוא מפנה את קנה תותח הטנק הוירטואלי שלו נגד עמיתיו בפורום אותם איננו מכיר כלל.....!!!!).
אני חייב לומר כי אוכזבתי מאד כאשר לא נמצא איש ממנהלי הפורום להעיר לו על איומיו ועל חוצפת לשונו שבאה לידי ביטוי כמעט בכל הודעה אותה הוא רושם כאן.
אגדת "דני דין", הינה בתהליך בחינה מעמיק. הבעייה הינה שאיש ממפקדי הזירה בתעלה, עמם אני בקשר שנים רבות, (ואני חייב לציין גם חיילים זוטרים בחטיבתו אליהם פניתי) אינו יודע או מכיר את הגיבור העלום הזה. חלק הקורא כאן את גירסותיו, באופן פאסיבי, אף מתריס כנגדי - "עזוב...." "אין לך על מה לבזבז את זמנך...?"
קל אמנם "לעזוב" ולעסוק בדברים אחרים אולם החשש שלי הינו שהאיש צובר תומכים ומפיצי סיפורת, בדרך כלל בקרב צעירים מחפשי דמויות גבורה.... ואלה יוצרים שרשרת של "מפה לאוזן..." שקשה אחר כך להפריך.
אני משוכנע כי היה טנקיסט. אני משוכנע שהיה בזירה, אני משוכנע כי השתחרר בדרגת סמל (לא בטוח כי היה סמ"ר), אני משוכנע כי נלחם. ייתכן אף כי בגבורה נלחם. אני יודע על בשרי כי היו שם בזירה עוד לפחות 5 או 6 חיילים שנלחמו במצרים....
בלא להמעיט מערכם של לוחמי שריון בדרגות זוטרות (ואני באמת מכבד כל אחד מהם), מט"ק או תותחן טנק, איננו מודע בדרך כלל למהלכים מעבר לאלה של פלוגתו וגדודו, אינו יודע ואינו מבין מהלכים מורכבים ברמות החטיבה האוגדה הפיקוד והמטכ"ל. הן בזמן בו שורר שקט יחסי בקו ולא כל שכן בזמן מלחמה.
הנה לנו טנקיסט, אחד מני רבים אחרים ומכובדים עלי, המלמד את כולנו את מהלכי המלחמה אותה חווה, מנתח את הקרבות בזירה באופן עילג, בשפת רחוב, ("חטיבה 14 נשחטה", "אודי חמודי..." "איז'ק מרדכי...) מלא השמצות, מהולות בשחצנות עצמית ללא מעצור.
אט אט אני מבחין בזלזול גובר בצה"ל כולו בדבריו, בחיילים ובמפקדים והדבר חורה לי מאד.
אבל מאוחר עכשיו ואני חייב לחזור למקלט....
פחד מוות אוחז בי... פחד שלא חוויתי מול המצרים בתעלה....
גמר חתימה טובה - לכולנו.
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 10-10-2008 בשעה 23:18.
|